MAES Mobility Card: De kaart voor zaakvoerders

MAES

MAES mobility card
 • Tanken tegen uiterst voordelige tarieven
 • Betalen van zakenlunch
 • Eenvoudig parking en tol betalen
 • De taxi, Uber of eCab nemen
 • Internationaal reizen
 • Buitenlandse btw terugvorderen
 • Je hybride of elektrische wagen opladen
 • Bijna overal betalen waar je met de VISA-kaart terechtkunt
Ik vraag mijn mobiliteitskaart aan
Weg met alle bonnetjes!

De MAES Mobility Card is een must-have voor in de portemonnee van elke zaakvoerder. Het is een manusje van alles voor al de onkosten makkelijk te centraliseren. Moet je veel de baan op, moet je regelmatig voor je zaak gaan lunchen, reizen of iets boeken? Dan heb je met de Mobility Card meteen de ideale oplossing. De MAES Mobility Card is een premium kaart waarmee zaakvoerders zelf of hun teams tegen voordelige tarieven kunnen tanken en elektrisch laden, zowel in België als in het buitenland.

Dit leidt niet alleen tot financiële voordelen, maar ook tot een aanzienlijke tijdsbesparing. Met de MAES Mobility Card kunt u:

Mobiliteitskaart of premium tankkaart? Ontdek de MAES Mobility Card

In de steeds complexer wordende wereld van mobiliteitsbeheer begrijpen we bij MAES de uitdagingen waar zaakvoerders voor staan. Daarom introduceren we met trots onze premium tankkaart, de MAES Mobility Card, een krachtige tool die speciaal is ontworpen om de behoeften van moderne bedrijven en hun leiders aan te pakken. Deze kaart gaat verder dan enkel een premium tankkaart en biedt een allesomvattende oplossing voor al uw zakelijke uitgaven onderweg.

De MAES Mobility Card heeft een oplossing voor al jouw uitgaves eens je buiten je kantoor stapt. Of je nu moet tanken of parkeren, je een zakenlunch hebt of je een taxi nodig hebt naar de luchthaven. Je kan er zelfs de vliegtuigtickets en een hotel mee boeken. Het kan ook een oplossing zijn voor één van je medewerkers die vaak op de baan zit of voor het werk moet reizen.

Denkt u dat dit te complex is? Absoluut niet, de MAES mobility card zogt ervoor dat alle transacties overzichtelijk gepresenteerd worden op één enkele factuur. Gedaan dus met bonnetjes bijhouden. Bovendien wordt het beheer nog eenvoudiger gemaakt met behulp van de handige Milo-app van XXimo. Deze app biedt niet alleen inzicht in alle transacties met de MAES Mobility Card, maar ook reisadvies en actuele verkeersinformatie.

Kortom, de MAES Mobility Card is dé oplossing voor zaakvoerders die streven naar geoptimaliseerd mobiliteitsbeheer, vereenvoudigde administratie en maximale flexibiliteit. Bekijk hier de gedetailleerde tarieven. Maak gebruik van één enkele kaart om uw mobiliteitsuitgaven efficiënt en overzichtelijk te beheren, en geef uw bedrijf de mobiliteitsvrijheid die het verdient.

Een premium tankkaart voor jouw zaak

Ben je voor je zaak veel op de baan? Dan is een multimerkentankkaart echt wel een must. Tijd verliezen om steeds een tankstation te zoeken waar je terecht kan is geld verliezen. Daarom kan je met de MAES Mobility Card niet enkel tanken bij MAES, maar ook bij partners zoals ESSO, SHELL, TEXACO … De handige Milo-app laat je in een oogopslag zien hoeveel je deze maand al getankt hebt, wanneer je volgende factuur eraan komt, en ga zo maar door. Controle over je budget en de uitgaven: check. Daarnaast geeft de Mobility Card je ook toegang tot elk station in Europa dat VISA accepteert.

> Lees meer over de premium tankkaart

Zakenlunch of relatiegeschenk nodig? Gebruik de MAES Mobility Card als VISA-kaart.

Zakelijke kosten omvatten natuurlijk meer dan tanken of parkeren. Misschien ga je regelmatig met klanten lunchen of wil je een relatiegeschenk kopen. Dankzij de MAES Mobility Card doe je dit zonder bonnetjes te moeten bijhouden en onkostennota’s te moeten indienen. De mobiliteitskaart doet na autorisatie door de werkgever namelijk dienst als betaalkaart op alle plaatsen die Visa aanvaarden.

> Je mobiliteitskaart als betaalkaart gebruiken

Parking en tol betalen met de mobiliteitskaart van MAES

Je auto parkeren kan een heel gedoe zijn: je moet een plek zien te vinden (het liefst in de buurt), je moet inschatten hoe lang je je wagen er zult achterlaten, aanschuiven bij de betaalautomaat, … Tenzij je de mobiliteitskaart van MAES gebruikt! Met de bijbehorende Milo-app van XXimo zie je meteen waar de dichtstbijzijnde parkeerplek is, en betalen doe je gewoon met de MAES Mobility Card. Ook tol betalen wordt een fluitje van een cent.

> Ontdek hier hoe je dankzij MAES altijd een parkeerkaart op zak hebt

Taxi, Uber of eCab? Maak je geen zorgen over de betaling…

Wist je dat de MAES Mobility Card ook dienstdoet als taxikaart? Da’s pas handig. Want als je je moet haasten om op tijd op het vliegveld te geraken of ’s nachts snel op een hotelbed wil neerploffen, kun je gewoon het taxiritje betalen met de mobiliteitskaart, zonder stress om onkostennota’s of betaalmethodes. Ook internationale taxiservices als Uber en eCab zijn inbegrepen.

De mobiliteitskaart en een taxi combineer je zo!

Internationaal reizen, maar dan makkelijk

Bij een zakenreis komt vooral véél organisatie kijken. Er moeten vliegtickets en hotels geboekt worden, huurauto’s gereserveerd, en ga zo maar door. De MAES Mobility Card neemt een hele last van je schouders, want al je boekingen en betalingen gebeuren via deze ene kaart en met één account. Zo heb je meteen alles bij de hand wanneer je in het buitenland arriveert! De MAES Mobility Card en de Milo-app van XXimo werken onder meer samen met Brussels Airlines, KLM, AirFrance, maar ook met de NMBS, NL en DB Bahn, autoverhuurbedrijven Europcar en Davis, en met Booking.com.

> Alles over makkelijk internationaal reizen

Fiscaal voordeel: eenvoudig buitenlandse btw recupereren

Niet alleen binnenlandse, maar ook buitenlandse tank-, hotel- of andere kosten komen in aanmerking voor btw-terugbetaling. En met de MAES Mobility Card is die terugvordering in een-twee-drie in orde. Door de koppeling met de platformen van VATit, een btw-specialist met een uitgebreid Europees netwerk, verloopt het proces namelijk bijna volledig automatisch. Dat bespaart je heel wat kopzorgen, tijd én geld.

> Eenvoudig recupereren van buitenlandse btw doe je zo

Regelmatige carwashbeurten

Je auto weer als nieuw doen blinken? In heel de Benelux helpt de Milo-app van XXimo je een handje, door te vertellen welke carwashes er op je route liggen of zich in je buurt bevinden. Betalen doe je dan weer met de MAES Mobility Card – tenminste, bij elke carwash die Visa als betaalmiddel accepteert. Alle carwashbezoeken verschijnen op één factuur, samen met de andere services waar jij of je medewerkers die maand gebruik van maakten, zoals tanken of tol betalen.

> Naar de carwash wanneer het je past?

Betalen voor elektrisch opladen aan laadpalen

Met de MAES Mobility Card kun je in heel Europa elektrisch opladen. De Milo-app van XXimo laat zien waar je de dichtstbijzijnde laadpalen vindt, en je oplaadsessie zelf betaal je met je mobiliteitskaart. Opnieuw geen gedoe met bonnetjes meer, want alle transacties voor elektrisch laden staan gewoon mee op je MAES-factuur.

Alle details over elektrisch rijden én laden

Het openbaar vervoer nemen: trein, tram, metro en bus

We leven in een wereld die continu in verandering is. En daarbij hoort een cocktail aan mobiliteitsopties, waarin het openbaar vervoer een almaar belangrijkere plaats inneemt. De MAES Mobility Card speelt daarop in, zonder je administratieve last te vergroten. Via de Milo-app van XXimo koop je met slechts enkele klikken treintickets van de NMBS, M-tickets of abonnementen van De Lijn, maar maak je ook gebruik van het Brusselse openbaar vervoer. Ontdek hoe je méér uit het openbaar vervoer haalt, zonder kosten te moeten inbrengen of bonnetjes te moeten bijhouden.

Alles omtrent openbaar vervoer: trein, tram, bus …

Shared mobility: autodelen, en veel meer met slechts 1 kaart

Deelfietsen, deelauto’s, deelscooters en zelfs deelsteps kennen een enorme opmars. En dat is niet verwonderlijk, want zulke shared mobility-opties bieden heel wat voordelen, van minder fileleed tot kostenbesparing en een verlaagde milieubelasting. Met een MAES Mobility Card beschik je bovendien over één betaaloplossing waarmee je onder meer bij Poppy, Velo Antwerpen en Scooty terechtkunt.

Shared mobility: alles over autodelen, fietsen, scooters en steps

“De MAES Mobility Card is de ideale aanwinst voor mijn zaak. Eénvoudig in gebruik met overzichtelijke factuur.”

MAES topservice

Kan je de MAES Mobility Card ook gebruiken voor je personeel?

Natuurlijk kan de Mobility Card ook een optie zijn voor je personeel. Het is immers handig dat ook zij een snelle manier hebben als ze ééns op de baan moeten.

Mobiliteitsbudget

Om het milieu te ontlasten, kiezen meer mensen en bedrijven voor duurzame transportmiddelen als een deelauto of een elektrische fiets. Daarom werd het mobiliteitsbudget in het leven geroepen, wat niet mag verward worden met de mobiliteitsvergoeding. Het mobiliteitsbudget is een som die je als werknemer kunt inzetten om een zuinigere bedrijfswagen te nemen, maar ook om je naar het werk te begeven met milieuvriendelijke mobiliteitsopties – van een speedpedelec tot de bus of tram. Al deze mogelijkheden beheer je natuurlijk makkelijk met je MAES mobiliteitskaart.

Ontdek hier alles over het mobiliteitsbudget.

Let op: het mobiliteitsbudget verschilt dus van de mobiliteitsvergoeding. Wie voor die laatste optie kiest, doet definitief afstand van zijn bedrijfswagen en krijgt een som cash in ruil (het zogenaamde ‘cash for car’-systeem). We lichten de mobiliteitsvergoeding hier verder voor je toe.

Vraag hieronder je MAES Mobility Card aan

 • Voer een getal tussen 1 en 1000 in.
 • Voer een getal tussen 1 en 10000 in.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Wat kost een MAES Mobility Card?

We verwijzen je graag door naar de tarieven van de MAES Mobility Card.

Hoe snel heb ik mijn MAES Mobility Card

Wanneer we de aanvraag krijgen gaan wij hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Van zodra je een account krijgt moet je zelf nog we de MMC aanvragen. Na deze aanvraag wordt de MMC klaargemaakt en verzonden, dit kan wel tot 2 weken duren.

Help, mijn MAES Mobility Card is verloren of gestolen.

Ben je jouw MAES Mobility Card verloren of is deze gestolen? Geef deze vermissing dan direct door aan de politie en aan de MAES klantendienst. De MAES Mobility Card wordt dan onmiddellijk geblokkeerd. Het is ook mogelijk om online het verlies van je kaart te melden. Log hiervoor in op ‘Mijn MAES’ en klik op ‘verloren’ bij je gegevens en je kaart is direct geblokkeerd. De afdeling “Verloren en gestolen” is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Bel MAES:

+(32) (0)3 889 89 89
Hierna zal direct een nieuwe MAES Mobility Card aangemaakt worden, welke zo snel mogelijk naar jou verstuurd wordt. De pincode van je nieuwe MAES Mobility Card zal niet wijzigen.

Wat zijn de voordelen van een MMC ?

Met een MMC doe je aan volledige kostencontrole omtrent mobiliteit. Alles wordt gecentraliseerd op 1 factuur en hierdoor hoef je geen bonnetjes meer bij te houden ( uitgezonderd restaurantbonnen).  Belgische BTW is op deze manier gemakkelijk terug te vorderen. In een tweede fase kan een mobiliteitskaart gebruikt worden voor budgetten toe te kennen aan werknemers in het kader van cafetariaplan / mobiliteitsbudget en flex plan.

Hoe moet ik een MAES Mobility card aanvragen?

Een MMC aanvragen kan door een mailtje te sturen naar [email protected], wij bezorgen je dan de aanvraagformulieren. Hier kan je alle informatie terugvinden

Wordt mijn kaart GRATIS vervangen bij verlies , diefstal of beschadiging?

Nee. Indien u uw kaart verliest of wordt gestolen dan blokkeert u best de kaart via CARD STOP. Nieuwe kaarten worden afgeleverd tegen de geldende tarieven.

Kan ik met een BTW-nummer uit het buitenland de MAES Mobility Card aanvragen?

Nee , dit kan niet. Wij verwijzen u dan rechtstreeks door naar www.xximo.com

Kan ik mijn pincode aanpassen of de code overnemen van mijn bestaande (MAES) tankkaart ?

U kan uw pincode zelf kiezen bij het aanvragen van de MMC via een Self Service Webapplicatie. Deze code kan en mag dus dezelfde zijn als die  van een MAES tankkaart.

Kan mijn MMC op nummerplaat gezet worden ?

Een MMC is altijd op naam en persoonlijk. Op nummerplaat is niet mogelijk en ze is ook niet overdraagbaar aan derden.

Hoe zit dat met buitenlandse BTW ?

Voor in het buitenland gedane uitgaven ontvang je van ons een factuur met buitenlandse BTW, deze kun je niet in België verrekenen.

Je hebt daar twee opties:

 1. Zelf terugvragen in het betreffende land via Intervat/VatRefund;
 2. Of je kan dit laten doen door onze partner VAT-IT. MAES heeft met hen een gunstig tarief onderhandeld (20% van het BTW bedrag op basis van no cure no pay) om je BTW terug te vragen. Stuur in dat geval een mailtje naar [email protected] en zij nemen contact met je op.

Welke BTW kan ik recupereren ?

Enkel Belgische BTW kan worden teruggevorderd. Wat betreft parking zal alle BTW duidelijk op de factuur staan. Voor straatparkeren is er geen BTW heffing , wel voor parkeren na bareel. Wat betreft recuperatie van BTW op restaurantuitgaven dient u de bonnen wel bij te houden aangezien drank en voeding een apart tarief hebben en deze dus enkel op het restaurantticket worden uitgesplitst.

Kan de kilometerstand ingave uitgezet worden ?

Nee , dit kan niet. Om tijd te besparen kan u wel altijd ‘ 0 (nul) ‘ ingeven bij ingave van de kilometers alvorens het tanken.

Ik ben particulier. Kan ik de kaart ook aanvragen?

Onze tankkaart is er enkel voor houders van BTW- of ondernemingsnummer. Maar via de MAES-app kan je wel makkelijk je bankkaart registreren. Hiermee kan je genieten van onze scherpe prijzen, mobiel tanken en punten sparen!

Kan ik mijn OBU vervangen door de MMC?

Nee , dat kan niet. Je kan met de MMC wel tol betalen in Europa maar voor de kilometerheffing          ( rekeningrijden ) blijft een OBU sowieso nodig.

Waar in Europa kan ik tanken met mijn Maes Mobility Card?

In België kan je met de MAES Mobility Card tanken op al onze eigen stations. Je vindt ze hier. Buiten België kan je in de volgende landen tanken op stations waar ze een VISA kaart accepteren:  Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Kan de Maes Mobility Card mijn bestaande MAES tankkaart vervangen?

Afhankelijk van individuele behoeften kan dit zeker. Zoek je enkel een tankkaart waarmee je voordelig kan tanken? Dan is de MAES tankkaart de beste optie. Heb je meer mobiliteitsopties nodig? Onthoud dan dat je met de MMC dezelfde condities geniet als met onze MAES tankkaart.

Wat is het verschil tussen een MAES tankkaart en een MAES Mobility Card?

Met een mobiliteitskaart kan je o.a.  Europees tanken, elektrisch laden , tickets voor het openbaar vervoer kopen , parkingkosten betalen (ondergronds en bovengronds ) en meer…. – Kijk ook hier voor meer info.

Hoe kan ik een extra kaart aanvragen?

Dit kun je eenvoudig doen via de online beheermodule van de MAES Mobility Card.

Kan ik vignetten betalen (bvb. Oostenrijk , Zwitserland) met de MMC?

Als de kaarthouder is geautoriseerd voor Parking / Toll en de betalingen fysiek worden gedaan, waarbij de afrekening op de terminal daadwerkelijk plaatsvindt op de code voor “Toll & Bridge fees”, dan kunnen deze Eurovignetten inderdaad worden aangeschaft. Via internet is dit echter niet mogelijk.

Meer tonen

Mobiliteit beheren in alle eenvoud?

Neem contact met ons op, en wij brengen de kaart in orde voor jou en eventuele werknemers.

Ja, ik wil tijd besparen!