internationaal-reizen-zakenreis

Internationaal reizen, maar dan makkelijk

Moet je vaak naar het buitenland? Leuk! Maar er gaat wel behoorlijk wat georganiseer mee gepaard. Zo moet je vliegtuigtickets en een hotel boeken, een huurauto reserveren en misschien ook lunches regelen. Dat je tijdens al die administratieve hordes je hoofd af en toe niet bij de zaak houdt en een btw-bonnetje kwijtspeelt, kan dan ook niemand je verwijten. Maar om de btw terug te vorderen, heb je dit bewijs natuurlijk wél nodig. Gelukkig zijn zulke scenario’s dankzij de MAES Mobility Card verleden tijd. Met deze kaart heb je meteen alles bij de hand als je internationaal gaat reizen binnen Europa. En dan bedoelen we echt alles – lees er meer over!

De MAES Mobility Card brengt je overal

De mobiliteitskaart van MAES doet dienst als betaalmiddel. Met deze kaart bestel je, betaal je én activeer je je tickets en boekingen voor je zakelijke trip. Bovendien houdt je kaart al je ontvangstbewijzen bij, zodat jij daar niet aan hoeft te denken.

Treintickets kopen

Je kunt er bijvoorbeeld makkelijk treintickets mee boeken. De MAES Mobility Card en de bijbehorende Milo-app werken onder meer samen met:

 • NMBS
 • NL International
 • en DB Bahn

Vliegtuigtickets boeken

Ook vliegtuigtickets boeken is een fluitje van een cent met de MAES Mobility Card dankzij nauwe samenwerkingen met partners als:

 • Brussel Airlines
 • Flybe
 • FlyVLM
 • Ryanair
 • easyJet
 • KLM
 • Lufthansa
 • Eurowings
 • British Airways
 • CheapTickets
 • Transavia
 • Norwegian
 • AirFrance
 • Iberia
 • Vueling
 • en Wizz

Een auto huren

Daarnaast mogen we autoverhuurbedrijven Europcar en Avis tot onze partners rekenen. Bij andere bedrijven zoals bijvoorbeeld Hertz of Sixt is het ook mogelijk aan de balie indien er genoeg saldo op de kaart staat.

Bij internationaal reizen horen hotels!

Wie op buitenlandse zakenreis moet, heeft uiteraard baat bij een comfortabel hotel. Om daaraan tegemoet te komen, sloegen we de handen in elkaar met Booking.com. Dit betekent dat je de mobiliteitskaart van MAES kunt gebruiken om hotelovernachtingen te reserveren en te betalen. Handig!

Makkelijk, met de mobiliteitskaart van MAES

Internationaal reizen wordt dus eens zo makkelijk met een MAES mobiliteitskaart op zak. Je gebruikt je kaart binnen Europa om in een handomdraai een auto, een hotel, vlieg- en treintickets online te boeken… en dat allemaal zonder omslachtige administratieve procedures.

Vraag hier je MAES Mobility Card aan

 • Voer een getal tussen 1 en 1000 in.
 • Voer een getal tussen 1 en 10000 in.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Wat kost een MAES Mobility Card?

We verwijzen je graag door naar de tarieven van de MAES Mobility Card.

Hoe snel heb ik mijn MAES Mobility Card

Wanneer we de aanvraag krijgen gaan wij hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Van zodra je een account krijgt moet je zelf nog we de MMC aanvragen. Na deze aanvraag wordt de MMC klaargemaakt en verzonden, dit kan wel tot 2 weken duren.

Help, mijn MAES Mobility Card is verloren of gestolen.

Ben je jouw MAES Mobility Card verloren of is deze gestolen? Geef deze vermissing dan direct door aan de politie en aan de MAES klantendienst. De MAES Mobility Card wordt dan onmiddellijk geblokkeerd. Het is ook mogelijk om online het verlies van je kaart te melden. Log hiervoor in op ‘Mijn MAES’ en klik op ‘verloren’ bij je gegevens en je kaart is direct geblokkeerd. De afdeling “Verloren en gestolen” is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Bel MAES:

+(32) (0)3 889 89 89
Hierna zal direct een nieuwe MAES Mobility Card aangemaakt worden, welke zo snel mogelijk naar jou verstuurd wordt. De pincode van je nieuwe MAES Mobility Card zal niet wijzigen.

Wat zijn de voordelen van een MMC ?

Met een MMC doe je aan volledige kostencontrole omtrent mobiliteit. Alles wordt gecentraliseerd op 1 factuur en hierdoor hoef je geen bonnetjes meer bij te houden ( uitgezonderd restaurantbonnen).  Belgische BTW is op deze manier gemakkelijk terug te vorderen. In een tweede fase kan een mobiliteitskaart gebruikt worden voor budgetten toe te kennen aan werknemers in het kader van cafetariaplan / mobiliteitsbudget en flex plan.

Hoe moet ik een MAES Mobility card aanvragen?

Een MMC aanvragen kan door een mailtje te sturen naar [email protected], wij bezorgen je dan de aanvraagformulieren. Hier kan je alle informatie terugvinden

Wordt mijn kaart GRATIS vervangen bij verlies , diefstal of beschadiging?

Nee. Indien u uw kaart verliest of wordt gestolen dan blokkeert u best de kaart via CARD STOP. Nieuwe kaarten worden afgeleverd tegen de geldende tarieven.

Kan ik met een BTW-nummer uit het buitenland de MAES Mobility Card aanvragen?

Nee , dit kan niet. Wij verwijzen u dan rechtstreeks door naar www.xximo.com

Kan ik mijn pincode aanpassen of de code overnemen van mijn bestaande (MAES) tankkaart ?

U kan uw pincode zelf kiezen bij het aanvragen van de MMC via een Self Service Webapplicatie. Deze code kan en mag dus dezelfde zijn als die  van een MAES tankkaart.

Kan mijn MMC op nummerplaat gezet worden ?

Een MMC is altijd op naam en persoonlijk. Op nummerplaat is niet mogelijk en ze is ook niet overdraagbaar aan derden.

Hoe zit dat met buitenlandse BTW ?

Voor in het buitenland gedane uitgaven ontvang je van ons een factuur met buitenlandse BTW, deze kun je niet in België verrekenen.

Je hebt daar twee opties:

 1. Zelf terugvragen in het betreffende land via Intervat/VatRefund;
 2. Of je kan dit laten doen door onze partner VAT-IT. MAES heeft met hen een gunstig tarief onderhandeld (20% van het BTW bedrag op basis van no cure no pay) om je BTW terug te vragen. Stuur in dat geval een mailtje naar [email protected] en zij nemen contact met je op.

Welke BTW kan ik recupereren ?

Enkel Belgische BTW kan worden teruggevorderd. Wat betreft parking zal alle BTW duidelijk op de factuur staan. Voor straatparkeren is er geen BTW heffing , wel voor parkeren na bareel. Wat betreft recuperatie van BTW op restaurantuitgaven dient u de bonnen wel bij te houden aangezien drank en voeding een apart tarief hebben en deze dus enkel op het restaurantticket worden uitgesplitst.

Kan de kilometerstand ingave uitgezet worden ?

Nee , dit kan niet. Om tijd te besparen kan u wel altijd ‘ 0 (nul) ‘ ingeven bij ingave van de kilometers alvorens het tanken.

Ik ben particulier. Kan ik de kaart ook aanvragen?

Onze tankkaart is er enkel voor houders van BTW- of ondernemingsnummer. Maar via de MAES-app kan je wel makkelijk je bankkaart registreren. Hiermee kan je genieten van onze scherpe prijzen, mobiel tanken en punten sparen!

Kan ik mijn OBU vervangen door de MMC?

Nee , dat kan niet. Je kan met de MMC wel tol betalen in Europa maar voor de kilometerheffing          ( rekeningrijden ) blijft een OBU sowieso nodig.

Waar in Europa kan ik tanken met mijn Maes Mobility Card?

In België kan je met de MAES Mobility Card tanken op al onze eigen stations. Je vindt ze hier. Buiten België kan je in de volgende landen tanken op stations waar ze een VISA kaart accepteren:  Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Kan de Maes Mobility Card mijn bestaande MAES tankkaart vervangen?

Afhankelijk van individuele behoeften kan dit zeker. Zoek je enkel een tankkaart waarmee je voordelig kan tanken? Dan is de MAES tankkaart de beste optie. Heb je meer mobiliteitsopties nodig? Onthoud dan dat je met de MMC dezelfde condities geniet als met onze MAES tankkaart.

Wat is het verschil tussen een MAES tankkaart en een MAES Mobility Card?

Met een mobiliteitskaart kan je o.a.  Europees tanken, elektrisch laden , tickets voor het openbaar vervoer kopen , parkingkosten betalen (ondergronds en bovengronds ) en meer…. – Kijk ook hier voor meer info.

Hoe kan ik een extra kaart aanvragen?

Dit kun je eenvoudig doen via de online beheermodule van de MAES Mobility Card.

Kan ik vignetten betalen (bvb. Oostenrijk , Zwitserland) met de MMC?

Als de kaarthouder is geautoriseerd voor Parking / Toll en de betalingen fysiek worden gedaan, waarbij de afrekening op de terminal daadwerkelijk plaatsvindt op de code voor “Toll & Bridge fees”, dan kunnen deze Eurovignetten inderdaad worden aangeschaft. Via internet is dit echter niet mogelijk.

Meer tonen

Mobiliteit beheren was nooit zo eenvoudig

Makkelijk en stressvrij internationaal reizen?