Shared mobility: autodelen en meer, met de mobiliteitskaart van MAES

De deeleconomie is in volle opmars: meer en meer mensen beseffen dat ‘gebruiken’ veel nuttiger is dan ‘bezitten’, en delen boormachines en stofzuigers met hun buren. Ook op vervoersmiddelen valt dit principe makkelijk toe te passen, zoals het succes van onder meer Poppy, Villo! en Scooty aantoont. Shared mobility heeft heel wat voordelen en staat centraal in een duurzaam mobiliteitsbeleid. Ook voor zakelijke mobiliteit zijn deelauto’s, deelfietsen, deelscooters of zelfs deelsteps vaak onmisbaar. Gelukkig bundelt de MAES Mobility Card al die opties op één handige kaart – en in één handige app.

De voordelen van deelauto’s en -fietsen

Wie voor zijn werk vaak de baan op moet, weet maar al te goed dat zakelijke mobiliteit staat of valt met flexibiliteit. Door een slimme combinatie van fietsen, het openbaar vervoer nemen en aan shared mobility doen, verbeter je de bereikbaarheid en je reiscomfort, en bespaar je kosten. Bovendien draag je je steentje bij tot een gezonder leefmilieu door een deelauto in plaats van een eigen auto te gebruiken.

Ruim aanbod aan shared mobility-aanbieders

Met de MAES Mobility Card heb je toegang tot tal van bedrijven die shared mobility aanbieden. We zetten alle huidige mogelijkheden graag voor jou op een rij:

  • Autodelen (car sharing): Poppy, DriveNow, Zipcar
  • Fietsdelen (bike sharing): Velo Antwerpen, Villo!, Billy
  • Deelscooters (scooter sharing): Scooty
  • Stepdelen (step sharing): Bird, Troty

Wist je dat je via je MAES mobiliteitskaart zelfs vrijgesteld bent van de eenmalige registratiekost van 29 euro die DriveNow-gebruikers normaal gezien moeten betalen? Op deze manier wordt professioneel reizen met DriveNow nog interessanter!

Snel navigeren:

Op de MAES site kan je heel wat belangrijke informatie terugvinden rond tankkaarten. Via onderstaande links kan je snel en makkelijk navigeren naar de pagina die je wenst!

Vind een tankstation bij je in de buurt

Kies uit meer dan 1700 tankstations waaronder MAES, ESSO, SHELL, TEXACO, G&V,…

Car sharing, bike sharing, … met MAES én slechts 1 factuur

Houders van een MAES Mobility Card begeven zich gewoon naar de website van de bovenstaande shared mobility-aanbieders en maken een onlineaccount aan. Als je ‘Visa’ selecteert bij betaalmiddel, kun je gewoon je MAES mobiliteitskaart als betaalkaart inzetten. Bonnetjes bijhouden en onkosten terugvorderen hoeft niet meer, want je Mobility Card houdt alle uitgaven netjes bij én bundelt ze op één btw-factuur.

Veelgestelde vragen

Hoe snel heb ik mijn MAES Mobility Card

Wanneer we de aanvraag krijgen gaan wij hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Van zodra je een account krijgt moet je zelf nog we de MMC aanvragen. Na deze aanvraag wordt de MMC klaargemaakt en verzonden, dit kan wel tot 2 weken duren.

Kan ik met een BTW-nummer uit het buitenland de MAES Mobility Card aanvragen?

Nee , dit kan niet. Wij verwijzen u dan rechtstreeks door naar www.xximo.com

Kan de kilometerstand ingave uitgezet worden ?

Nee , dit kan niet. Om tijd te besparen kan u wel altijd ‘ 0 (nul) ‘ ingeven bij ingave van de kilometers alvorens het tanken.

Kan ik vignetten betalen (bvb. Oostenrijk , Zwitserland) met de MMC?

Als de kaarthouder is geautoriseerd voor Parking / Toll en de betalingen fysiek worden gedaan, waarbij de afrekening op de terminal daadwerkelijk plaatsvindt op de code voor “Toll & Bridge fees”, dan kunnen deze Eurovignetten inderdaad worden aangeschaft. Via internet is dit echter niet mogelijk.

Kan ik mijn pincode aanpassen of de code overnemen van mijn bestaande (MAES) tankkaart ?

U kan uw pincode zelf kiezen bij het aanvragen van de MMC via een Self Service Webapplicatie. Deze code kan en mag dus dezelfde zijn als die  van een MAES tankkaart.

Nog vragen over onze tankkaarten?

Neem gerust contact met ons op!