De handige Milo-app

Parkeren met de Milo-app…

Met de Milo app kan je snel je parkeerticket mobiel betalen met één druk op de knop. Een aparte app voor mobiel parkeren is dus verleden tijd.

Milo plant je dag zodat je altijd en overal op tijd bent

Milo geeft je actueel reisadvies, rekening houdend met je agenda, locatie, voorkeuren en de huidige verkeersinformatie. Ook alle aangesloten tankstations, parkeergarages, vergaderlocaties, laadpunten en carwash adressen kan je handig en snel terugvinden in de app. Milo navigeert je er daarna rechtstreeks naartoe. Heb je een deelauto of taxi nodig? Milo kan meteen een Uber, Ecab, mytaxi, Greenwheels, Drivenow of Flinkster voor jou regelen.

Milo helpt met slim declareren

Geen problemen meer met het handmatig verwerken van bonnetjes. De Milo app toont op een duidelijke manier al je transacties van je MAES Mobility Card en biedt de mogelijkheid hier een kostenplaats, klantnaam of privé/zakelijk vermelding aan toe te voegen.

Alle voordelen van de Milo app

Milo plant en geeft informatie voor onderweg

 • Hulp bij het plannen van al je (reis)afspraken, rechtstreeks volgens je agenda
 • Parkeergarages, vergaderlocaties, tankstations, laadpunten en carwash adressen bekijken en er meteen naartoe navigeren
 • Je ontvangt een bericht bij wijziging van je route op basis van actuele verkeersinformatie
 • Vergelijk je reistijd tussen het nemen van de auto en de trein

Milo regelt en betaalt mobiliteit.

 • Parkeersessies handig starten en stoppen met één druk op de knop
 • Direct en makkelijk gebruik maken van nationale en internationale taxiservices
 • Overzichtelijk inzicht in je transacties en de mogelijkheid om te ze categoriseren als privé, zakelijk of woon-werk of op klantnaam/kostenplaats
 • Direct boeken en betalen van internationale treinreizen
 • M-tickets kopen van De Lijn

Milo geeft inzicht en beantwoord al je vragen

 • Direct inzicht in je actuele Mobility budget
 • Direct in contact komen met de servicedesk
 • Chatfunctie voor al je vragen
 • Doorgeven van je kilometerstand
 • Opvragen van je pincode en je wachtwoord wijzigen
 • Beschikbaar in 4 talen (Nederland, Engels, Frans & Duits)

Milo gratis downloaden

De milo app is gratis maar is enkel door MAES Mobility card houders te gebruiken. Daarnaast toont de milo app alleen de mobiliteitsopties waar je je werknemer hebt voor  ingeschreven.

Mijn privacy

Milo geeft advies op basis van gegevens die je deelt met de app of waar je de app toestemming tot heeft. Deze gegevens worden niet vastgelegd of gedeeld meet derden en Milo heeft dan ook geen track-functie om te achterhalen waar je bent geweest.

Vraag hieronder je MAES Mobility Card aan

 • Indien u geen btw-nummer maar een ondernemingsnummer heeft, mag u dit ingeven bij de opmerkingen
 • Voer een getal tussen 1 en 1000 in.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Wat kost een MAES Mobility Card?

We verwijzen je graag door naar de tarieven van de MAES Mobility Card.

Hoe snel heb ik mijn MAES Mobility Card

Wanneer we de aanvraag krijgen gaan wij hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Van zodra je een account krijgt moet je zelf nog we de MMC aanvragen. Na deze aanvraag wordt de MMC klaargemaakt en verzonden, dit kan wel tot 2 weken duren.

Help, mijn MAES Mobility Card is verloren of gestolen.

Ben je jouw MAES Mobility Card verloren of is deze gestolen? Geef deze vermissing dan direct door aan de politie en aan de MAES klantendienst. De MAES Mobility Card wordt dan onmiddellijk geblokkeerd. Het is ook mogelijk om online het verlies van je kaart te melden. Log hiervoor in op ‘Mijn MAES’ en klik op ‘verloren’ bij je gegevens en je kaart is direct geblokkeerd. De afdeling “Verloren en gestolen” is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Bel MAES:

+(32) (0)3 889 89 89
Hierna zal direct een nieuwe MAES Mobility Card aangemaakt worden, welke zo snel mogelijk naar jou verstuurd wordt. De pincode van je nieuwe MAES Mobility Card zal niet wijzigen.

Wat zijn de voordelen van een MMC ?

Met een MMC doe je aan volledige kostencontrole omtrent mobiliteit. Alles wordt gecentraliseerd op 1 factuur en hierdoor hoef je geen bonnetjes meer bij te houden ( uitgezonderd restaurantbonnen).  Belgische BTW is op deze manier gemakkelijk terug te vorderen. In een tweede fase kan een mobiliteitskaart gebruikt worden voor budgetten toe te kennen aan werknemers in het kader van cafetariaplan / mobiliteitsbudget en flex plan.

Hoe moet ik een MAES Mobility card aanvragen?

Een MMC aanvragen kan door een mailtje te sturen naar [email protected], wij bezorgen je dan de aanvraagformulieren. Hier kan je alle informatie terugvinden

Wordt mijn kaart GRATIS vervangen bij verlies , diefstal of beschadiging?

Nee. Indien u uw kaart verliest of wordt gestolen dan blokkeert u best de kaart via CARD STOP. Nieuwe kaarten worden afgeleverd tegen de geldende tarieven.

Kan ik met een BTW-nummer uit het buitenland de MAES Mobility Card aanvragen?

Nee , dit kan niet. Wij verwijzen u dan rechtstreeks door naar www.xximo.com

Kan ik mijn pincode aanpassen of de code overnemen van mijn bestaande (MAES) tankkaart ?

U kan uw pincode zelf kiezen bij het aanvragen van de MMC via een Self Service Webapplicatie. Deze code kan en mag dus dezelfde zijn als die  van een MAES tankkaart.

Kan mijn MMC op nummerplaat gezet worden ?

Een MMC is altijd op naam en persoonlijk. Op nummerplaat is niet mogelijk en ze is ook niet overdraagbaar aan derden.

Hoe zit dat met buitenlandse BTW ?

Voor in het buitenland gedane uitgaven ontvang je van ons een factuur met buitenlandse BTW, deze kun je niet in België verrekenen.

Je hebt daar twee opties:

 1. Zelf terugvragen in het betreffende land via Intervat/VatRefund;
 2. Of je kan dit laten doen door onze partner VAT-IT. MAES heeft met hen een gunstig tarief onderhandeld (20% van het BTW bedrag op basis van no cure no pay) om je BTW terug te vragen. Stuur in dat geval een mailtje naar [email protected] en zij nemen contact met je op.

Welke BTW kan ik recupereren ?

Enkel Belgische BTW kan worden teruggevorderd. Wat betreft parking zal alle BTW duidelijk op de factuur staan. Voor straatparkeren is er geen BTW heffing , wel voor parkeren na bareel. Wat betreft recuperatie van BTW op restaurantuitgaven dient u de bonnen wel bij te houden aangezien drank en voeding een apart tarief hebben en deze dus enkel op het restaurantticket worden uitgesplitst.

Kan de kilometerstand ingave uitgezet worden ?

Nee , dit kan niet. Om tijd te besparen kan u wel altijd ‘ 0 (nul) ‘ ingeven bij ingave van de kilometers alvorens het tanken.

Ik ben particulier. Kan ik de kaart ook aanvragen?

Onze tankkaart is er enkel voor houders van BTW- of ondernemingsnummer. Maar via de MAES-app kan je wel makkelijk je bankkaart registreren. Hiermee kan je genieten van onze scherpe prijzen, mobiel tanken en punten sparen!

Kan ik mijn OBU vervangen door de MMC?

Nee , dat kan niet. Je kan met de MMC wel tol betalen in Europa maar voor de kilometerheffing          ( rekeningrijden ) blijft een OBU sowieso nodig.

Waar in Europa kan ik tanken met mijn Maes Mobility Card?

In België kan je met de MAES Mobility Card tanken op al onze eigen stations. Je vindt ze hier. Buiten België kan je in de volgende landen tanken op stations waar ze een VISA kaart accepteren:  Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Kan de Maes Mobility Card mijn bestaande MAES tankkaart vervangen?

Afhankelijk van individuele behoeften kan dit zeker. Zoek je enkel een tankkaart waarmee je voordelig kan tanken? Dan is de MAES tankkaart de beste optie. Heb je meer mobiliteitsopties nodig? Onthoud dan dat je met de MMC dezelfde condities geniet als met onze MAES tankkaart.

Wat is het verschil tussen een MAES tankkaart en een MAES Mobility Card?

Met een mobiliteitskaart kan je o.a.  Europees tanken, elektrisch laden , tickets voor het openbaar vervoer kopen , parkingkosten betalen (ondergronds en bovengronds ) en meer…. – Kijk ook hier voor meer info.

Hoe kan ik een extra kaart aanvragen?

Dit kun je eenvoudig doen via de online beheermodule van de MAES Mobility Card.

Kan ik vignetten betalen (bvb. Oostenrijk , Zwitserland) met de MMC?

Als de kaarthouder is geautoriseerd voor Parking / Toll en de betalingen fysiek worden gedaan, waarbij de afrekening op de terminal daadwerkelijk plaatsvindt op de code voor “Toll & Bridge fees”, dan kunnen deze Eurovignetten inderdaad worden aangeschaft. Via internet is dit echter niet mogelijk.

Meer tonen