tankkaarten-vergelijken

Tankkaarten vergelijken: soorten tankkaarten en keuzecriteria

Moeten jouw medewerkers regelmatig de baan op om klanten te bezoeken, met partners te gaan lunchen, een presentatie te geven of extern te vergaderen? Dan is een tankkaart voor België (en misschien ook een deel van Europa) onmisbaar. Op deze pagina helpen we je een doordachte keuze maken uit de verschillende soorten tankkaarten!

 

Waarom de verschillende soorten tankkaarten vergelijken?

Een tankkaart bespaart jou en je medewerkers niet alleen veel tijd en geld, maar ook heel wat gedoe. Tenminste, als je de juiste soorten tankkaart kiest. Dat klinkt wellicht eenvoudiger dan het is. Het aanbod aan verschillende soorten tankkaarten is namelijk behoorlijk groot, en de verschillende tankkaarten vergelijken doe je helaas niet in een-twee-drie. Geen nood, we zetten hieronder de criteria op een rijtje waarmee je het best rekening houdt. Alle informatie over alle soorten tankkaarten kan je hieronder vinden!

 

Belangrijke criteria om de soorten tankkaarten te vergelijken

Dat er veel aanbieders van tankkaarten zijn die samen een gezonde concurrentiestrijd voeren, betekent dat er voor jou heel wat voordelen te plukken vallen. Elke aanbieder biedt verschillende soorten tankkaarten aan. Vraag daarom meerdere offertes aan, en let op:

 • De dekkingsgraad
 • De prijs
 • Het beheer
 • De klantenservice
 • De doelgroep
 • De grootte en samenstelling van je wagenpark
 • App & mobiel tanken

Hieronder bespreken we elk aspect in detail van de soorten tankkaarten.

 

Hoe vergelijk ik de grootte van het tankkaartnetwerk?

Kilometers moeten omrijden omdat je met je tankkaart maar in een handvol stations terechtkunt: het is allesbehalve een ideaal scenario. Wie voor zijn werk op pad is, verliest liever geen kostbare tijd. Ga dus na of er zeker voldoende tankstations in je buurt aanwezig zijn. Idealiter kies je voor een multimerkenkaart, want zo vergroot je in één klap de dekkingsgraad aanzienlijk.

Neem bijvoorbeeld de tankkaart van MAES. Daarmee kun je niet alleen terecht in onze 280 eigen stations, maar ook in de stations van bijvoorbeeld Esso, Texaco en Octa+. Zo bieden we een netwerk van maar liefst 1.400 stations aan. Je hebt met andere woorden altijd een tankstation in je buurt. In 2020 worden daar de ruim 200 Shell stations in België ook nog eens aan toegevoegd.

Verder moet je de beschikbare brandstoftypes in overweging nemen. Diesel en Euro 95 kun je overal wel tanken, maar voor onder meer AdBlue, LPG of CNG – afhankelijk van wat jouw wagenpark nodig heeft – kun je beter vooraf kijken naar de mogelijkheden.

 

Hoe de prijs en de kosten van de soorten tankkaarten vergelijken?

Bij de keuze uit de verschillende soorten tankkaarten weegt de prijs aan de pomp natuurlijk zwaar door. Je wil goedkoop tanken, en het liefst van al geen extra kosten betalen. Hoewel sommige andere aanbieders ‘service fees’ of hoge boetes voor laattijdige betalingen aanrekenen, hoef je je daar met de tankkaart van MAES alvast geen zorgen om te maken. Bovendien ben je zeker van een scherpe brandstofprijs, op élk moment, en is een MAES tankkaart aanvragen volledig gratis.

Bekijk onze verschillende soorten tankkaarten

 

Transparant beheer en opvolging van je tankkaarten

Of je nu een gigantisch wagenpark onder je hoede hebt of slechts enkele van je medewerkers met een bedrijfswagen rondrijden: je hecht belang aan een vlekkeloze opvolging. Met dit criterium in het achterhoofd kun je gaan kijken of de tankkaart van je keuze zich vlot laat beheren, bijvoorbeeld via een gebruiksvriendelijke applicatie en/of een onlineplatform.

MAES heeft ook op dit vlak alvast een streepje voor, dankzij ‘Mijn MAES’, een persoonlijke onlinemodule voor elke kaarthouder. Daarop check je probleemloos voor hoeveel geld je werknemers al getankt hebben. Je kunt er ook facturen mee opvragen, tankkaarten deactiveren, nieuwe kaarten aanvragen, en ga zo maar door.

 

Klantenservice en het belang van dienst na verkoop

Een criterium dat minder productgericht is, maar dat je zeker niet uit het oog mag verliezen, is de kwaliteit van de geboden klantenservice. Denk hierbij aan vragen als:

 • Hoelang duurt het om tankkaarten aan te vragen?
 • Gaat die aanvraag gepaard met administratieve rompslomp?
 • Hoe vlot is de aanbieder bereikbaar bij vragen of problemen?

We beantwoorden deze vragen graag voor de MAES tankkaart:

 • MAES zorgt ervoor dat je nieuwe tankkaarten al na drie tot vijf werkdagen na de creditcheck in je brievenbus zitten.
 • Een tankkaart aanvragen is zo gebeurd: geef ons online het gewenste aantal en je btw-nummer door, vervolledig enkele gegevens, en klik op de bevestigingslink die je vervolgens via e-mail ontvangt.
 • Bij vragen of problemen mag je ons altijd bellen – als het dringend is zelfs op zaterdag en zondag.

Is er een app die ik kan gebruiken?

Komt er bij de tankkaart ook een app die ik kan gebruiken? Een app is handig om steeds snel een dicht station te vinden. Soms heeft deze app ook nog extraatjes, zoals bij de MAES-app. Waar je naast de locator ook mobiel kan tanken met de app.

Waarom is de doelgroep en de grootte van mijn wagenpark belangrijk?

Een laatste criterium om rekening mee te houden bij het tankkaarten vergelijken is de doelgroep en de grootte van het wagenpark. Op welk type klant is de tankkaart van je keuze het beste afgestemd: professionelen, bedrijven, zelfstandigen, …? En wat is de grootte van je fleet?

 • Minder dan 5 wagens
 • 5 tot 20 wagens
 • 20 tot 50 wagens
 • 50 tot 100 wagens
 • 100 tot 250 wagens
 • Meer dan 250 wagens

Waarom dit zo belangrijk is: bepaalde tankkaartaanbieders maken er een erezaak van om aan klanten met een groot wagenpark een extra accountmanager toe te wijzen. Dat is soms geen overbodige luxe, want hoe meer gebruikers, hoe meer vragen je natuurlijk mag verwachten.

Naast de grootte van je fleet is het type wagen van belang. Waarmee rijden jouw medewerkers rond?

 • Personenwagens of bedrijfswagens
 • Bestelwagens
 • Vrachtwagens
 • Bussen

Het soort voertuig heeft namelijk een invloed op de brandstoftypes en high-speed pompen waartoe je tankkaart (vlot) toegang moet bieden.

 

Dé tankkaart voor je transportbedrijf

MAES sloeg de handen in elkaar met Eurowag, en daar doen transportbedrijven hun voordeel mee. Eurowag biedt namelijk geïntegreerde mobiliteitsoplossingen aan voor transportfirma’s in heel Europa, gaande van één toestel om tol te betalen in elk Europees land tot een vereenvoudigde btw-terugvordering. Ook wat betreft brandstoffen schotelt Eurowag niets dan voordelen voor. De Eurowag tankkaarten (er bestaan verschillende formules) verdienen zeker een plaatsje op de shortlist als je tankkaarten vergelijkt, want je kun er zeer goedkoop mee tanken bij ruim 11.000 stations in heel Europa. De MAES stations krijgen zo versterking van Shell, Gulf, Texaco, Mobil en Lukoil.

Bestel nu je tankkaart

Snel navigeren:Op de MAES site kan je heel wat belangrijke informatie terugvinden rond tankkaarten. Via onderstaande links kan je snel en makkelijk navigeren naar de pagina die je wenst!

Tankkaart vergelijkenTankkaart aanvragenGoedkoop tankenTankkaart particulier
Tankkaart ZelfstandigeTankkaart – MAES Tankkaart – Octa+ Tankkaart
Esso Tankkaart Shell TankkaartTexaco Tankkaart
MAES-App

 

Onze mobiliteitskaart: de premium tankkaart met nog meer opties

Zijn jouw mensen tot slot gebaat bij een tankkaart met nog méér mobiliteitsopties? Dan loont het de moeite om de MAES Mobility Card aan je lijst met kanshebbers toe te voegen. Deze premium tankkaart laat je team toe om onder meer het openbaar vervoer te nemen, een deelauto te boeken of een elektrische step te huren.

MAES Hybrid Card

Met de MAES Hybrid Card kan je bovendien genieten van al de interessante bovenstaande eigenschappen, maar heb je ook nog eens de mogelijkheden om gebruik te maken van een netwerk van +200.000 laadpunten verspreid over héél Europa. Deze kaart komt wel met een kleine vaste kost, meer daar over kan je hier vinden.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn bankrekeningnummer wijzigen

Op deze pagina kan je éénvoudig je bankrekingnummer laten aanpassen.

Wat zijn de voordelen van een MAES tankkaart?

We sommen enkele van de belangrijke voordelen even voor je op!

 • Multimerken tankkaart: 1700 tankstations ter beschikking
 • Altijd een scherpe brandstofprijs voor je personeel
 • Gratis aanvraag zonder bijkomende verplichtingen
 • Onze tankpas voor bedrijven beheer je makkelijk online
 • Pas de code van je tankpas zelf aan
 • 2x per maand transparante factuur

Hoe tank ik met mijn MAES tankkaart?

Aan het station ga je naar de terminal, je steekt de kaart erin, na OK trek je de kaart er uit, je kiest het product en vervolgens de pomp en dan kan je beginnen tanken.

Hoe moet ik de code van mijn MAES tankkaart aanpassen?

De pincode kan je snel en makkelijk aanpassen, hiervoor dien je te gaan naar één van onze eigen tankstations, dit gaat dus niet bij onze partners, daar selecteer je “andere producten” waar je de optie vindt om de pincodes aan te passen.

Je kan de pincode opvragen via mail, let wel op dat je dit doet met je geregistreerde e-mail adres.

Kan ik ook een tankkaart aanvragen als ik geen bedrijfswagen heb?

Een tankkaart en een bedrijfswagen gaan bij de meeste ondernemingen hand in hand. Maar het is niet de enige manier om je werknemers meer comfort te bieden. Je kan bijvoorbeeld ook alleen een tankkaart ter beschikking stellen, zonder dat die gepaard gaat met een firmawagen. Neem hier een kijkje voor meer info.  

Kan ik voor meerdere bedrijven een tankkaart aanvragen?

Je kan via onze website meerdere aanvragen doen, let wel op dat je voor elke aanvraag best een ander e-mail adres opgeeft. Indien je het toch graag via 1 e-mail adres wilt regelen, neem dan even contact op via mail of geef dit even mee in de opmerkingen. Dan kijken wij dit even na.

Hoe worden de MAES tankkaarten opgestuurd?

De tankkaarten worden geblokkeerd opgestuurd via de post. Je moet deze dan nog even activeren via “mijn MAES” of via mail. De login gegevens krijg je hiervan via mail. Zo kunnen we fraude of diefstal voorkomen.

Hoe kan ik mijn tankkaart het beste beveiligen?

Je kan de tankkaart steeds in je wagen leggen of deze gewoon in je portefeuille laten, let er zeker op dat je de pincode niet bij de kaart legt. Zo is het voor mensen met slechte bedoelingen maar al te makkelijk om je kaart te gebruiken

Kan ik meerdere tankkaarten aanvragen?

Via onze website kan je makkelijk de aanvraag doen, daar kan je ook het gewenste aantal kaarten opgeven.

Kan ik de MAES Prepaid Card gebruiken als cadeaukaart?

Zeker en vast, je kan bij ons de kaart aanvragen en er vervolgens een bedrag op laten zetten. Dan kan deze kaart gewoon gebruikt worden als cadeaukaart.

Hoe kan ik mijn MAES Prepaid Card opladen?

Indien je al een prepaid kaart hebt die je graag terug oplaadt, kan je ons even contacteren via mail en kan je dan het afgesproken bedrag overschrijven.

Staat er een limiet op mijn tankkaart en kan ik deze verhogen?

Je kan kiezen welke limiet je op de Maes Mobility Prepaid kaart zet met een minimum van 50 €, hiervoor neem je best even contact op via mail.

De tankkaarten worden verstuurd met een standaardlimiet van €250 per week. Maar indien gewenst kan je een andere limiet instellen, dit kan per dag, week of maand zijn. Niet elk bedrag is mogelijk, maar je kan ons steeds even contacteren via mail en wij brengen dit meteen in orde.

Waar kan je overal terecht met je MAES prepaid kaart?

Met je MAES Prepaid kaart kan je terecht op onze eigen stations, dus niet op deze van onze partners. Je kan ze gemakkelijk selecteren op de stationfinder door “pre-paid” aan te vinken.

Welke tankkaart moet ik kiezen? Kan ik tankkaarten vergelijken?

Indien je gewoon moet tanken in de Benelux kan je best de MAES tankkaart kiezen. Deze kaart komt zonder extra kosten of kleine lettertjes. Je tankt steeds aan een scherpe prijs en hebt altijd een station in de buurt. Heb je nood aan meer functies? Dan is de MAES Mobility Card iets voor jou. Geef je graag iemand een tankbeurt cadeau? Dan kan je natuurlijk ook terecht bij onze MAES Prepaidkaart of cadeaukaart.

Op deze pagina krijg je enkele belangrijke tips om tankkaarten te vergelijken! Neem gerust een kijkje!

Is de MAES tankkaart internationaal geldig?

Met de MAES tankkaart kan je tanken over heel de Benelux. De MAES Mobility Card geeft dan echter de mogelijkheid om ook in de rest van Europa te tanken.

Ik zou graag mijn MAES tankkaart stopzetten, hoe ga ik te werk?

Indien je de kaart wil stopzetten kan je de kaart snel even blokkeren via “Mijn MAES“, je hoeft de kaart niet terug te zenden. Eens geblokkeerd kan men deze niet meer gebruiken.

Kan ik mijn nieuwe MAES tankkaart ook afhalen bij mijn lokaal tankstation?

Indien je dit even laat weten bij de aanvraag of in de mail kan je deze kaart ook gewoon afhalen op het hoofdkantoor of op één van onze bemande tankstations. Bij dit laatste moet je dit wel even meegeven en kan het ook even duren vooraleer één van onze techniekers daar passeert.

Wat wordt er juist nagekeken door de kredietleverancier?

De kredietverzekeraar baseert zich op alle informatie die over je firma beschikbaar is (jaarrekeningen, sectorgegevens, historie,…). Een negatief advies wil zeker niet zeggen dat je geen tankkaart van MAES kan aanvragen, maar mogelijks vragen we in dat geval wel een waarborg.

Waarom moet ik een schatting aangeven tijdens mijn aanvraag?

De schatting helpt ons om de bepalen of de standaardlimiet van 250 € per week voldoende is.

Ik heb onlangs een tankkaart aangevraagd, wanneer mag ik deze verwachten?

We trachten de tankkaarten steeds binnen de drie werkdagen te versturen, dan hangt het natuurlijk af van wanneer de post deze zal leveren. Maar binnen een tiental dagen zou je deze zeker moeten hebben!

Ik heb een vloot wagens, kan ik een offerte aanvragen?

Je kan een offerte aanvragen via mail. Vermeld zeker het aantal tankkaarten en het geschatte volume zodat wij een passende offerte kunnen opmaken.

Hoe vraag ik een (extra) tankkaart aan?

Je kan makkelijk via “mijn MAES” een extra tankkaart aanvragen, dit kan ook via mail of je kan bellen naar 03 889 89 89

Ben je nog geen klant? Dan kan je makkelijk hier alle informatie terugvinden van de tankkaarten en daar kan je ook meteen een tankkaart aanvragen. Ben je al klant en wil je een extra tankkaart dan kan dit via mijn MAES, telefonisch, via mail of het contactformulier.

Moet ik een waarborg betalen voor een tankkaart?

Wij werken met een kredietverzekeraar. Indien deze zijn goedkeuring geeft, is er geen waarborg nodig. Indien we een negatief advies krijgen, bv bij een nieuw bedrijf of wanneer er wat betalingsproblemen waren, kan het zijn dat wij een waarborg vragen. Meestal komt dit overeen met wat je denkt te tanken op een maand tijd. Wanneer we later een positief antwoord krijgen of wanneer je besluit te stoppen om met ons te werken dan krijg je deze waarborg natuurlijk terug behoudens alle bedragen zijn vereffend.

Mijn MAES tankaart is geblokkeerd, wat nu?

 • Gaat dit om een nieuwe MAES tankkaart? Kijk dan zeker even na of je hem geactiveerd hebt. Dit kan je via MIJN MAES doen of via mail.
 • Gaat dit om een al gebruikte kaart, kijk dan zeker even na of de laatste rekening in orde is. Soms gaat een domiciliëring niet door en wordt de kaart automatisch door ons systeem geblokkeerd. Bij betaling zetten we deze natuurlijk ook meteen terug vrij.

Indien alle rekeningen in orde zijn kan het ook gewoon zijn dat de kaart defect is. Laat ons dit even weten via mail en we kijken dit na!

Indien je nog een openstaand saldo hebt, worden de kaarten automatisch geblokkeerd. Je kan dit steeds manueel overschrijven om dit zo in orde te brengen of je kan even wachten. Wij bieden dit automatisch een 2e keer aan in de loop van de maand. Indien er toevallig een dubbele betaling zou van komen dan storten wij dit natuurlijk zo snel mogelijk terug.

Mijn MAES tankkaart is onleesbaar, wat nu?

Indien je tankkaart onleesbaar is kan je best een nieuwe kaart aanvragen, de aanvraag is gratis en zo kan je steeds snel & makkelijk weer verder.

Kan ik bepaalde producten blokkeren voor mijn MAES tankkaart?

Je tankkaart staat standaard open voor al onze producten, je kan via “mijn MAES” wel bepaalde producten blokkeren. Zo kan je nooit verkeerd tanken of kunnen je werknemers geen andere producten tanken. Je kan dit ook aangeven tijdens de aanvraag.

Kan ik alle producten tanken met mijn MAES tankkaart?

Je tankkaart staat standaard open voor al onze producten, je kan via “mijn MAES” wel bepaalde producten blokkeren. Zo kan je nooit verkeerd tanken of kunnen je werknemers geen andere producten tanken. Je kan dit ook aangeven tijdens de aanvraag.

Kan ik mijn MAES tankkaart koppelen aan ESSO punten?

De ESSO punten zijn van ESSO zelf, meer informatie vind je op hun website.

Kan ik een lijst met al mijn tankkaarten verkrijgen?

Via “mijn MAES” krijg je een overzicht van al je  tankkaarten.

Kan ik een lijst met al mijn tankbeurten verkrijgen?

Via “mijn MAES” kan je een overzicht opvragen van de tankbeurten van een bepaalde periode.

Hoe moet ik mijn MAES tankkaart activeren

De tankkaart kan je activeren via “mijn MAES“, een half uurtje na activatie zal deze werken in de stations.

Op welke stations kan ik terecht met mijn MAES tankkaart

Met MAES ben je zeker van een groeiend tankkaartnetwerk van nu al 1700 tankstations in de Benelux. Zelf hebben we een 300-tal stations onder eigen beheer en dit onder de kleuren MAES, OCTA+, DESIMPEL, SHELL & ESSO. Deze laatste 2 merken hebben ook stations in beheer door concullega’s. Maar je kan hier ook steeds terecht met je MAES kaart. Daarnaast kan je ook tanken bij TEXACO, G&V, PMO, FIREZONE, DE HAAN,…. Er zal altijd wel een station in je buurt zijn met de MAES tankkaart!

Kan ik als particulier een MAES tankkaart aanvragen?

Onze tankkaarten zijn voor bedrijven & zelfstandigen. Een tankkaart voor particulieren bieden we niet aan. Maar via de MAES-app kan je wel makkelijk je bankkaart registreren. Hiermee kan je genieten van onze scherpe prijzen, mobiel tanken en punten sparen!

Is er een afnameplicht bij een MAES tankkaart?

Voor onze tankkaart is er geen afnameplicht, indien je dus een maandje niet moet tanken krijg je van ons geen factuur.

Zijn er vaste kosten aan een tankkaart?

Onze tankkaart is gratis, je hebt dus geen vaste kosten, administratiekosten of een afnameplicht. Je betaalt gewoon 2x in de maand wat je getankt hebt.

Ik heb 3 x maal een verkeerde pincode ingegeven, wat nu?

Je kan de tankkaart via mail opnieuw laten deblokkeren, let wel op dat je dit doet met je geregistreerde e-mail adres.

Ik vermoed een vorm van fraude met mijn tankkaart, wat nu?

Indien je denkt dat er een geval van skimming of fraude plaats vindt op onze stations gelieve ons dan zo snel mogelijk te verwittigen, zo kunnen we dit meteen nakijken. Je kan hiervoor bellen naar 03 889 89 89, ons mailen of ons contacteren.

Welke andere tankkaarten worden aanvaard bij MAES?

MAES werkt met een resem aan partners samen, hierdoor hebben we ons tankkaartnetwerk kunnen vergroten naar 1700 stations in de Benelux. Hierdoor kan je met de kaarten van deze partners natuurlijk ook terecht bij MAES. Via onze stationfinder kan je zien welke kaarten waar worden aanvaard.

Meer tonen

Nog vragen over onze tankkaarten?

Neem gerust contact met ons op!