Een tankkaart kiezen: do’s-and-don’ts tijdens je zoektocht

Moeten je werknemers vaak de baan op? Of ben je op zoek naar manieren om je loonmassa fiscaal te drukken? Dan is de toekenning van een bedrijfswagen nog altijd een voordelige optie. De meeste werkgevers werken daarvoor samen met een leasingmaatschappij. En bij een bedrijfswagen hoort natuurlijk ook een tankkaart. Maar hoe moet je die tankkaart kiezen? Enkele tips.

tankkaart kiezen

Een concurrentiële markt: profiteer ervan 

Er zijn heel wat aanbieders van tankkaarten, en dus heerst er een gezonde concurrentiestrijd. En daar heb je als klant natuurlijk alles bij te winnen. Tankkaarten vergelijken is de boodschap: vergelijk zo veel mogelijk offertes, en verlies daarbij de specifieke noden van jouw bedrijf niet uit het oog: 

  • Dekkingsgraad: zijn er genoeg tankstations in de buurt? 
  • Prijs: betaal je niet te veel? 
  • Service: komt er niet te veel administratieve overlast bij kijken? 
  • Kwaliteit: wat is de toegevoegde waarde van de leverancier in vergelijking met andere partijen? 

Je hoeft niet te kiezen tussen een hoge dekking en een mooie prijs 

Vroeger was het eenvoudig: ofwel koos je voor een tankkaart gekoppeld aan een breed netwerk van tankstations (hoge dekkingsgraad), maar dan moest je er een hogere marktprijs bijnemen. Ofwel ging je volop voor een lage prijs, maar riskeerde je dat je werknemers niet altijd een tankstation dicht in de buurt hadden (lage dekkingsgraad).  

 Vandaag kan het allebei. Bij MAES bieden we dankzij ons partnernetwerk een bijzonder hoge dekkingsgraad aan. Je kunt bij meer dan 1.700 tankstations terecht! En daar hoef je echt niet veel voor te betalen. Wij bieden namelijk aan bedrijven een standaardkorting op de officiële maximumprijs in België. Is het aan de pomp toch goedkoper? Geen probleem, dan verrekenen we alleen het lagere pomptarief. En particulieren ontvangen bij ons een extra korting op de pompprijs  tenzij er al een hoge korting wordt gegeven. Op die manier ben je altijd verzekerd van een scherpe prijs. 

 Ontdek onze tankstations bij jou in de buurt! 

Ga voor gebruiksgemak 

Veel aanbieders van tankkaarten zijn niet transparant over hun prijzenpolitiek, met vaak ingewikkelde facturen tot gevolg. Niet zo bij MAES. Bij ons weet je altijd waar je aan toe bent. Je krijgt twee facturen per maand met de tankbeurten, zodat ook de btw voor bedrijven in één keer verrekend kan worden. Handig! 

Klinkt dit wel héél interessant en ben je er al van overtuigd dat je onze tankkaart gaat kiezen? Vraag vandaag nog je tankkaart aan!