multimerkentankkaart-tankkaarten-multimerk

Multimerkentankkaart: tanken bij meerdere merken

Een tankkaart voor bedrijven maakt het jou en je werknemers heel wat makkelijker – zeker als je voor een multimerkentankkaart kiest, zoals de MAES tankkaart. Tankkaarten vergelijken loont dus zeker de moeite. Hier doen we uit de doeken wat je van zo’n multimerkenkaart mag verwachten, en bij welke stations je zoal met de tankkaart van MAES kunt betalen.

 

Wat is een multimerkentankkaart?

Een multimerkentankkaart, zoals de tankkaart van MAES, is een elektronische betaalkaart waarmee je kunt tanken bij stations van verschillende merken. In het geval van de MAES tankkaart hoef je je dus niet tot de 280 MAES tankstations te beperken: je kunt met deze tankkaart ook terecht bij o.a. Esso, Texaco, G&V, Haan en nog vele andere merken. Zo kun je met één enkele kaart tanken bij meer dan 1.700 tankstations in België, Nederland en Luxemburg. Het is nog geen universele tankkaart, maar komt er al aardig dichtbij.

 

De voordelen van de multimerkentankkaart van MAES

Dat je je wagen dankzij de MAES tankpas zonder zorgen bij meer dan 1.700 stations kunt laten volgooien, is natuurlijk bijzonder gemakkelijk. Maar die optimale dekking – die met een eigenmerkentankkaart lang niet zo vanzelfsprekend is – vormt niet eens het enige voordeel. Met onze multimerktankkaart geniet je van:

 • Kortingen op al je tankbeurten in België (behalve langs autostrades)
  Met de MAES multimerkentankkaart tank je altijd tegen een uiterst scherpe prijs. En niet alleen zijn de brandstofprijzen extra voordelig; je MAES tankkaart zelf is dat ook, want je vraagt ze volledig gratis aan.
 • Transparante facturatie
  Je behoudt bovendien met onze multimerkentankkaart de controle over je brandstofkosten, omdat je een 2x per maand factuur krijgt die uiterst gedetailleerd en transparant is. Geen gedoe meer met bonnetjes!
 • Uitgestelde betaling via facturatie
  Door die periodieke afrekening profiteer je ook elke maand van gratis krediet.
 • Veilig tanken
  Met de multimerkentankkaart van MAES zijn jij en je werknemers beschermd tegen fraude en diefstal. Dankzij je persoonlijke pincode (die je aan de door ons beheerde stations zelf kunt kiezen en wijzigen) ben jij de enige die met je tankkaart aan de slag kan!
 • Tankkaart voor België
  De MAES multimerktankkaart staat tot je dienst in België, Nederland en Luxemburg. Kies je bovendien voor de extra’s van de MAES Mobility Card, dan kun je buiten België terecht bij alle stations in Europa waar je met Visa kunt betalen. Bovendien geeft die kaart je toegang tot een handige app, waarmee je onder meer treintickets kunt kopen, kunt zien waar de dichtstbijzijnde parkeerplek of carwash is, hoeveel je al getankt hebt, en ga zo maar door.
 • Handige MAES app
  Gloednieuwe en makkelijk te gebruiken app waarmee je steeds het dichtstbijzijnde station kan vinden, maar ook mobiel mee kan tanken. Zo kan je via de app de pomp vrijzetten! Lees er hier meer over 
 • Online beheer van je kaart(en)
  Aan de multimerktankkaart van MAES is een handige online module gekoppeld: ‘Mijn MAES’. Via die beheermodule check je niet alleen jouw persoonlijke profiel; als werkgever hou je er ook het verbruik van je werknemers nauwlettend mee in de gaten, en kun je onder meer kaarten deactiveren.

Ga naar Mijn Maes

 

Bij welke merken kan ik tanken met de MAES multimerkentankkaart?

Je tankt met de tankkaart van MAES onder andere bij:

Maar evengoed bij de volgende merken:

 • G&V
 • PMO
 • DeSimpel
 • Vissers
 • Firezone
 • Pitpoint
 • Total (enkel de 14 CNG-locaties!)

Zoek het dichtstbijzijnde tankstation

Geef je postcode of gemeente in

Fleet tankkaarten voor gebruik bij meerdere merken

Onze multimerktankkaart is ideaal voor wie een grote vloot beheert, al dan niet met verschillende soorten wagens met elk hun eigen brandstofnoden. Het ruime netwerk van MAES heeft alles in huis voor de meest gevarieerde wagenparken, van AdBlue tot CNG en LPG. Zo geef je je chauffeurs alle vrijheid.

 

Een multimerkentankkaart voor je transportbedrijf

Dankzij onze samenwerking met Eurowag, dat geïntegreerde mobiliteitsoplossingen aanbiedt voor transportfirma’s in heel Europa, profiteer je als transportbedrijf van extra uitgebreide diensten boven op de bekende service van MAES. De Eurowag tankkaarten – er zijn er meerdere op de markt, afgestemd op de verschillende types transporteurs die er baat bij hebben – zijn multimerkentankkaarten speciaal voor transportbedrijven. Zo tank je goedkoop bij 11.000 stations in heel Europa – niet alleen bij MAES, maar ook bij Shell, Gulf, Texaco, Mobil en Lukoil.

 

De kosten van een multimerkentankkaart

Een tankkaart waarmee je tankt bij meerdere merken hoeft niet duurder te zijn dan een merkeigentankkaart. Aan de MAES tankkaart zijn bijvoorbeeld géén extra kosten verbonden – denk aan ‘service fees’, opstartkosten of andere administratieve vergoedingen die je bij de meeste andere aanbieders betaalt – en toch kun je altijd rekenen op een voordelige prijs aan de pomp.

 

Het verschil tussen een multimerkentankkaart en een eigenmerkentankkaart

Het grote verschil tussen een multimerken- en een eigenmerkentankkaart zit natuurlijk al in de naam verscholen. Bij het laatste type kaart kom je alleen aan je trekken bij de eigen stations, terwijl je met een multimerkentankkaart bij meerdere merken kunt tanken (je kunt bijvoorbeeld tanken bij Esso met een kaart van MAES). Daaruit volgen nóg een aantal verschillen:

 • De dekkingsgraad
  Een multimerkentankkaart levert je logischerwijs een groter netwerk op.
 • De grootte van de kortingen
  Meestal geven eigenmerkentankkaarten niet alleen een korting op de officiële prijs, maar ook een extra korting aan de pomp. Met een tankkaart van MAES profiteer je echter evengoed van een mooie brandstofkorting en is de kaart aanvragen bovendien zelfs helemaal gratis.

 

MAES Mobility Card: multimerkentankkaart met extra opties

Heeft jouw team tot slot nood aan een tankkaart met nog méér opties? Dan is de MAES Mobility Card een goed idee. Met deze all-in-one tankkaart nemen je medewerkers zorgeloos het openbaar vervoer of huren ze een elektrische step.

Contacteer ons voor een multimerktankkaart

Neem vandaag nog contact met ons op om een multimerkentankkaart van MAES te bestellen en van de vele voordelen te beginnen profiteren. Je contacteer ons via het e-mailadres [email protected] of via het nummer 03 889 89 89.

Snel navigeren:

Op de MAES site kan je heel wat belangrijke informatie terugvinden rond tankkaarten. Via onderstaande links kan je snel en makkelijk navigeren naar de pagina die je wenst!

Tankkaart vergelijkenTankkaart aanvragenGoedkoop tankenTankkaart particulier
Tankkaart ZelfstandigeTankkaart – MAES Tankkaart – Octa+ Tankkaart
Esso Tankkaart Shell TankkaartTexaco TankkaartMAES-app

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn bankrekeningnummer wijzigen

Op deze pagina kan je éénvoudig je bankrekingnummer laten aanpassen.

Wat zijn de voordelen van een MAES tankkaart?

We sommen enkele van de belangrijke voordelen even voor je op!

 • Multimerken tankkaart: 1700 tankstations ter beschikking
 • Altijd een scherpe brandstofprijs voor je personeel
 • Gratis aanvraag zonder bijkomende verplichtingen
 • Onze tankpas voor bedrijven beheer je makkelijk online
 • Pas de code van je tankpas zelf aan
 • 2x per maand transparante factuur

Hoe tank ik met mijn MAES tankkaart?

Aan het station ga je naar de terminal, je steekt de kaart erin, na OK trek je de kaart er uit, je kiest het product en vervolgens de pomp en dan kan je beginnen tanken.

Hoe moet ik de code van mijn MAES tankkaart aanpassen?

De pincode kan je snel en makkelijk aanpassen, hiervoor dien je te gaan naar één van onze eigen tankstations, dit gaat dus niet bij onze partners, daar selecteer je “andere producten” waar je de optie vindt om de pincodes aan te passen.

Je kan de pincode opvragen via mail, let wel op dat je dit doet met je geregistreerde e-mail adres.

Kan ik ook een tankkaart aanvragen als ik geen bedrijfswagen heb?

Een tankkaart en een bedrijfswagen gaan bij de meeste ondernemingen hand in hand. Maar het is niet de enige manier om je werknemers meer comfort te bieden. Je kan bijvoorbeeld ook alleen een tankkaart ter beschikking stellen, zonder dat die gepaard gaat met een firmawagen. Neem hier een kijkje voor meer info.  

Kan ik voor meerdere bedrijven een tankkaart aanvragen?

Je kan via onze website meerdere aanvragen doen, let wel op dat je voor elke aanvraag best een ander e-mail adres opgeeft. Indien je het toch graag via 1 e-mail adres wilt regelen, neem dan even contact op via mail of geef dit even mee in de opmerkingen. Dan kijken wij dit even na.

Hoe worden de MAES tankkaarten opgestuurd?

De tankkaarten worden geblokkeerd opgestuurd via de post. Je moet deze dan nog even activeren via “mijn MAES” of via mail. De login gegevens krijg je hiervan via mail. Zo kunnen we fraude of diefstal voorkomen.

Hoe kan ik mijn tankkaart het beste beveiligen?

Je kan de tankkaart steeds in je wagen leggen of deze gewoon in je portefeuille laten, let er zeker op dat je de pincode niet bij de kaart legt. Zo is het voor mensen met slechte bedoelingen maar al te makkelijk om je kaart te gebruiken

Kan ik meerdere tankkaarten aanvragen?

Via onze website kan je makkelijk de aanvraag doen, daar kan je ook het gewenste aantal kaarten opgeven.

Kan ik de MAES Prepaid Card gebruiken als cadeaukaart?

Zeker en vast, je kan bij ons de kaart aanvragen en er vervolgens een bedrag op laten zetten. Dan kan deze kaart gewoon gebruikt worden als cadeaukaart.

Hoe kan ik mijn MAES Prepaid Card opladen?

Indien je al een prepaid kaart hebt die je graag terug oplaadt, kan je ons even contacteren via mail en kan je dan het afgesproken bedrag overschrijven.

Staat er een limiet op mijn tankkaart en kan ik deze verhogen?

Je kan kiezen welke limiet je op de Maes Mobility Prepaid kaart zet met een minimum van 50 €, hiervoor neem je best even contact op via mail.

De tankkaarten worden verstuurd met een standaardlimiet van €250 per week. Maar indien gewenst kan je een andere limiet instellen, dit kan per dag, week of maand zijn. Niet elk bedrag is mogelijk, maar je kan ons steeds even contacteren via mail en wij brengen dit meteen in orde.

Waar kan je overal terecht met je MAES prepaid kaart?

Met je MAES Prepaid kaart kan je terecht op onze eigen stations, dus niet op deze van onze partners. Je kan ze gemakkelijk selecteren op de stationfinder door “pre-paid” aan te vinken.

Welke tankkaart moet ik kiezen? Kan ik tankkaarten vergelijken?

Indien je gewoon moet tanken in de Benelux kan je best de MAES tankkaart kiezen. Deze kaart komt zonder extra kosten of kleine lettertjes. Je tankt steeds aan een scherpe prijs en hebt altijd een station in de buurt. Heb je nood aan meer functies? Dan is de MAES Mobility Card iets voor jou. Geef je graag iemand een tankbeurt cadeau? Dan kan je natuurlijk ook terecht bij onze MAES Prepaidkaart of cadeaukaart.

Op deze pagina krijg je enkele belangrijke tips om tankkaarten te vergelijken! Neem gerust een kijkje!

Is de MAES tankkaart internationaal geldig?

Met de MAES tankkaart kan je tanken over heel de Benelux. De MAES Mobility Card geeft dan echter de mogelijkheid om ook in de rest van Europa te tanken.

Ik zou graag mijn MAES tankkaart stopzetten, hoe ga ik te werk?

Indien je de kaart wil stopzetten kan je de kaart snel even blokkeren via “Mijn MAES“, je hoeft de kaart niet terug te zenden. Eens geblokkeerd kan men deze niet meer gebruiken.

Kan ik mijn nieuwe MAES tankkaart ook afhalen bij mijn lokaal tankstation?

Indien je dit even laat weten bij de aanvraag of in de mail kan je deze kaart ook gewoon afhalen op het hoofdkantoor of op één van onze bemande tankstations. Bij dit laatste moet je dit wel even meegeven en kan het ook even duren vooraleer één van onze techniekers daar passeert.

Wat wordt er juist nagekeken door de kredietleverancier?

De kredietverzekeraar baseert zich op alle informatie die over je firma beschikbaar is (jaarrekeningen, sectorgegevens, historie,…). Een negatief advies wil zeker niet zeggen dat je geen tankkaart van MAES kan aanvragen, maar mogelijks vragen we in dat geval wel een waarborg.

Waarom moet ik een schatting aangeven tijdens mijn aanvraag?

De schatting helpt ons om de bepalen of de standaardlimiet van 250 € per week voldoende is.

Ik heb onlangs een tankkaart aangevraagd, wanneer mag ik deze verwachten?

We trachten de tankkaarten steeds binnen de drie werkdagen te versturen, dan hangt het natuurlijk af van wanneer de post deze zal leveren. Maar binnen een tiental dagen zou je deze zeker moeten hebben!

Ik heb een vloot wagens, kan ik een offerte aanvragen?

Je kan een offerte aanvragen via mail. Vermeld zeker het aantal tankkaarten en het geschatte volume zodat wij een passende offerte kunnen opmaken.

Hoe vraag ik een (extra) tankkaart aan?

Je kan makkelijk via “mijn MAES” een extra tankkaart aanvragen, dit kan ook via mail of je kan bellen naar 03 889 89 89

Ben je nog geen klant? Dan kan je makkelijk hier alle informatie terugvinden van de tankkaarten en daar kan je ook meteen een tankkaart aanvragen. Ben je al klant en wil je een extra tankkaart dan kan dit via mijn MAES, telefonisch, via mail of het contactformulier.

Moet ik een waarborg betalen voor een tankkaart?

Wij werken met een kredietverzekeraar. Indien deze zijn goedkeuring geeft, is er geen waarborg nodig. Indien we een negatief advies krijgen, bv bij een nieuw bedrijf of wanneer er wat betalingsproblemen waren, kan het zijn dat wij een waarborg vragen. Meestal komt dit overeen met wat je denkt te tanken op een maand tijd. Wanneer we later een positief antwoord krijgen of wanneer je besluit te stoppen om met ons te werken dan krijg je deze waarborg natuurlijk terug behoudens alle bedragen zijn vereffend.

Mijn MAES tankaart is geblokkeerd, wat nu?

 • Gaat dit om een nieuwe MAES tankkaart? Kijk dan zeker even na of je hem geactiveerd hebt. Dit kan je via MIJN MAES doen of via mail.
 • Gaat dit om een al gebruikte kaart, kijk dan zeker even na of de laatste rekening in orde is. Soms gaat een domiciliëring niet door en wordt de kaart automatisch door ons systeem geblokkeerd. Bij betaling zetten we deze natuurlijk ook meteen terug vrij.

Indien alle rekeningen in orde zijn kan het ook gewoon zijn dat de kaart defect is. Laat ons dit even weten via mail en we kijken dit na!

Indien je nog een openstaand saldo hebt, worden de kaarten automatisch geblokkeerd. Je kan dit steeds manueel overschrijven om dit zo in orde te brengen of je kan even wachten. Wij bieden dit automatisch een 2e keer aan in de loop van de maand. Indien er toevallig een dubbele betaling zou van komen dan storten wij dit natuurlijk zo snel mogelijk terug.

Mijn MAES tankkaart is onleesbaar, wat nu?

Indien je tankkaart onleesbaar is kan je best een nieuwe kaart aanvragen, de aanvraag is gratis en zo kan je steeds snel & makkelijk weer verder.

Kan ik bepaalde producten blokkeren voor mijn MAES tankkaart?

Je tankkaart staat standaard open voor al onze producten, je kan via “mijn MAES” wel bepaalde producten blokkeren. Zo kan je nooit verkeerd tanken of kunnen je werknemers geen andere producten tanken. Je kan dit ook aangeven tijdens de aanvraag.

Kan ik alle producten tanken met mijn MAES tankkaart?

Je tankkaart staat standaard open voor al onze producten, je kan via “mijn MAES” wel bepaalde producten blokkeren. Zo kan je nooit verkeerd tanken of kunnen je werknemers geen andere producten tanken. Je kan dit ook aangeven tijdens de aanvraag.

Kan ik mijn MAES tankkaart koppelen aan ESSO punten?

De ESSO punten zijn van ESSO zelf, meer informatie vind je op hun website.

Kan ik een lijst met al mijn tankkaarten verkrijgen?

Via “mijn MAES” krijg je een overzicht van al je  tankkaarten.

Kan ik een lijst met al mijn tankbeurten verkrijgen?

Via “mijn MAES” kan je een overzicht opvragen van de tankbeurten van een bepaalde periode.

Hoe moet ik mijn MAES tankkaart activeren

De tankkaart kan je activeren via “mijn MAES“, een half uurtje na activatie zal deze werken in de stations.

Op welke stations kan ik terecht met mijn MAES tankkaart

Met MAES ben je zeker van een groeiend tankkaartnetwerk van nu al 1700 tankstations in de Benelux. Zelf hebben we een 300-tal stations onder eigen beheer en dit onder de kleuren MAES, OCTA+, DESIMPEL, SHELL & ESSO. Deze laatste 2 merken hebben ook stations in beheer door concullega’s. Maar je kan hier ook steeds terecht met je MAES kaart. Daarnaast kan je ook tanken bij TEXACO, G&V, PMO, FIREZONE, DE HAAN,…. Er zal altijd wel een station in je buurt zijn met de MAES tankkaart!

Kan ik als particulier een MAES tankkaart aanvragen?

Onze tankkaarten zijn voor bedrijven & zelfstandigen. Een tankkaart voor particulieren bieden we niet aan. Maar via de MAES-app kan je wel makkelijk je bankkaart registreren. Hiermee kan je genieten van onze scherpe prijzen, mobiel tanken en punten sparen!

Is er een afnameplicht bij een MAES tankkaart?

Voor onze tankkaart is er geen afnameplicht, indien je dus een maandje niet moet tanken krijg je van ons geen factuur.

Zijn er vaste kosten aan een tankkaart?

Onze tankkaart is gratis, je hebt dus geen vaste kosten, administratiekosten of een afnameplicht. Je betaalt gewoon 2x in de maand wat je getankt hebt.

Ik heb 3 x maal een verkeerde pincode ingegeven, wat nu?

Je kan de tankkaart via mail opnieuw laten deblokkeren, let wel op dat je dit doet met je geregistreerde e-mail adres.

Ik vermoed een vorm van fraude met mijn tankkaart, wat nu?

Indien je denkt dat er een geval van skimming of fraude plaats vindt op onze stations gelieve ons dan zo snel mogelijk te verwittigen, zo kunnen we dit meteen nakijken. Je kan hiervoor bellen naar 03 889 89 89, ons mailen of ons contacteren.

Welke andere tankkaarten worden aanvaard bij MAES?

MAES werkt met een resem aan partners samen, hierdoor hebben we ons tankkaartnetwerk kunnen vergroten naar 1700 stations in de Benelux. Hierdoor kan je met de kaarten van deze partners natuurlijk ook terecht bij MAES. Via onze stationfinder kan je zien welke kaarten waar worden aanvaard.

Meer tonen

Nog vragen over onze tankkaarten?

Neem gerust contact met ons op!