Tanken bij Octa+

Bij Octa+ tanken met de tankkaart van MAES

Met de MAES tankkaart voor bedrijven tank je altijd tegen een voordelige prijs, zowel met vrachtwagens, bestelwagens als andere bedrijfswagens. Waar je dat dan precies doet? Je kunt er onder meer mee tanken bij Octa+! Natuurlijk kan je ook met je OCTA+ tankkaart steeds terecht op alle MAES locaties!

Octaplus logo

OCTA+ stations ter beschikking met je MAES tankkaart

Met de MAES tankkaart tank je bij alle OCTA+ tankstations maar ook bij in totaal 1.700 stations in de Benelux. Dankzij ons uitgebreide partnernetwerk tank je altijd dicht bij jou in de buurt. MAES nam ondertussen de OCTA+ stations over en kleurde deze om in SHELL, ESSO & MAES. Maar er zijn er nog een 10-tal OCTA+ stations te vinden en hier kan je steeds terecht met je MAES tankkaart!

Wat maakt de Octa+ tankkaart zo speciaal?

De Octa+ Tankkaart is niet zomaar een tankkaart; het is een paspoort naar een wereld van gemak en efficiëntie. Met deze tankkaart kan je tanken bij een uitgebreid netwerk van +-tankstations van Octa+, verspreid over België en daarbuiten. Of je nu onderweg bent naar je werk, op vakantie gaat of gewoon een ritje maakt, Octa+ is altijd in de buurt om je voertuig van brandstof te voorzien.

Hoe de tankkaart om te tanken bij Octa+ aanvragen?

Het aanvragen van de tankkaart waar je mee bij Octa+ kan tanken, is snel en eenvoudig. Bezoek onze website, vul het aanvraagformulier in en binnenkort ontvang je jouw persoonlijke Octa+ tankkaart per post. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is genieten van de vele voordelen die de kaart te bieden heeft.

MAES voordelen, ook als je gaat tanken bij Octa+.

Met maar liefst 1.700 stations ter beschikking tank je altijd in de buurt – en daar dragen de ruim 150 stations van Octa+ zeker toe bij!

Dat is bovendien niet eens het enige voordeel van de MAES tankkaart…

 • Altijd een voordelige brandstofprijs
 • Handige online beheermodule
 • 2 x per maand transparante factuur

Ik vraag mijn gratis tankkaart aan

Snel navigeren:

Op de MAES site kan je heel wat belangrijke informatie terugvinden rond tankkaarten. Via onderstaande links kan je snel en makkelijk navigeren naar de pagina die je wenst!

Tankkaart vergelijkenTankkaart aanvragenGoedkoop tankenTankkaart particulier
Tankkaart ZelfstandigeTankkaart – MAES Tankkaart – Octa+ Tankkaart
Esso Tankkaart Shell TankkaartTexaco TankkaartMAES App

Tanken bij OCTA+ met MAES

Tank je graag bij een OCTA+ station en ben je vaak op de baan? Via de handige stationfinder kan je makkelijk filteren op het merk en krijg je meteen het dichtstbijzijnde OCTA+ station te zien. Even aanklikken en je kan via je GSM meteen navigeren en tanken! Naast OCTA+ kan je natuurlijk ook nog terecht bij MAES, Texaco, ESSO+, G&V, Shell, PMO,… Via MAES heb je steeds een tankstation dichtbij!

Ben je zelfstandige en tank je graag bij OCTA+? 

Werk je als zelfstandige in bijberoep, heb je een bvba of een vennootschap? Ongeacht je specifieke situatie levert de MAES tankkaart voor zelfstandigen je een heleboel voordelen op. Jij en/of je medewerkers tanken altijd aan een scherpe prijs bij alle OCTA+ tankstations. De MAES tankkaart voor zelfstandigen laat zich bovendien vlot online beheren. Klaar voor administratieve vereenvoudiging, financieel voordeel en tijdswinst? Vraag je tankkaart meteen aan, gratis en zonder verplichtingen.

Een tankkaart aanvragen

Tank je graag bij OCTA+ en wil je profiteren van de vele voordelen van een MAES tankkaart voor professionals? Vraag ze aan in enkele eenvoudige stappen:

 • Geef het gewenste aantal tankkaarten en je btw-nummer in
 • Vervolledig en bevestig je gegevens
 • Klik op de bevestiging die je via e-mail ontvangt
 • Ontvang je tankkaart(en) na drie – vijf werkdagen (indien onze kredietcheck positief was)

Nadat je je kaart(en) hebt ontvangen, kun je je code makkelijk personaliseren, zodat je ze nooit vergeet. Je pincode aanpassen kan in elk tankstation van het MAES netwerk.

Wil je een tankkaart aanvragen, maar geen idee dewelke precies? Ontdek de tips op onze blog om je keuze te vergemakkelijken.

Ik vraag mijn gratis tankkaart aan

 

Multimerken tankkaart: 1700 tankstations

We hebben een kleine 300 eigen tankstations. Maar daar houdt het niet op. Met onze multimerken tankkaart voor bedrijven kun je ook terecht bij ons partnernetwerk: Esso, Octa+, G&V, Bruno-group, Uhoda, Texaco en PMO in België en ondertussen ook bij Esso, Texaco, Haan en Vissers stations in Nederland en bij de Esso stations in Luxemburg. Dat zijn bijna 1700 tankstations in de Benelux. Vind hier het dichtstbijzijnde tankstation.

Altijd een scherpe prijs voor je werknemers

Wij geven aan de pomp steeds hoge kortingen om een gunstige en competitieve prijs te garanderen. Zo betaal je nooit te veel! We rekenen wel de pompprijs aan in het buitenland, in de stations langs de snelweg en het Brucargo-station in Zaventem.

Goedkoop tanken, gratis aanvragen

Niet alleen de brandstofprijzen zijn bij MAES extra voordelig (zowel in Antwerpen en Limburg als in Oost- en West-Vlaanderen), ook de tankkaartvoordelen zijn indrukwekkend. Zo kun je je tankpas gratis aanvragen. En daar staan geen kleine lettertjes tegenover. Bij ons geen minimumafname!

Online beheer met tal van voordelen

Voor welk bedrag heb je deze maand al getankt? Wanneer komt je volgende factuur eraan? De antwoorden hierop vind je allemaal in de persoonlijke online module van je tankkaart. Zo weet je op elk moment waar je aan toe bent, en volg je het tankgedrag van je personeel op de voet. Een wagenpark beheren kan een hele klus zijn, maar de MAES tankpas is onder meer dankzij deze administratieve handigheden de ideale fleet tankkaart.

2x per maand factuur

Bij MAES geen gedoe met tankbonnetjes. Je krijgt 2x per maand een transparante en gedetailleerde facturen die via domiciliëring van je rekening worden afgeschreven. Dankzij die periodieke afrekening profiteer je dus ook elke maand van gratis krediet.

Handige MAES app

Gloednieuwe en makkelijk te gebruiken app waarmee je steeds het dichtstbijzijnde station kan vinden, maar ook mobiel mee kan tanken. Zo kan je via de app de pomp vrijzetten!

Ik vraag mijn gratis tankkaart aan

Zoek het dichtstbijzijnde tankstation

Geef je postcode of gemeente in

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn bankrekeningnummer wijzigen

Op deze pagina kan je éénvoudig je bankrekingnummer laten aanpassen.

Wat zijn de voordelen van een MAES tankkaart?

We sommen enkele van de belangrijke voordelen even voor je op!

 • Multimerken tankkaart: 1700 tankstations ter beschikking
 • Altijd een scherpe brandstofprijs voor je personeel
 • Gratis aanvraag zonder bijkomende verplichtingen
 • Onze tankpas voor bedrijven beheer je makkelijk online
 • Pas de code van je tankpas zelf aan
 • 2x per maand transparante factuur

Hoe tank ik met mijn MAES tankkaart?

Aan het station ga je naar de terminal, je steekt de kaart erin, na OK trek je de kaart er uit, je kiest het product en vervolgens de pomp en dan kan je beginnen tanken.

Hoe moet ik de code van mijn MAES tankkaart aanpassen?

De pincode kan je snel en makkelijk aanpassen, hiervoor dien je te gaan naar één van onze eigen tankstations, dit gaat dus niet bij onze partners, daar selecteer je “andere producten” waar je de optie vindt om de pincodes aan te passen.

Je kan de pincode opvragen via mail, let wel op dat je dit doet met je geregistreerde e-mail adres.

Kan ik ook een tankkaart aanvragen als ik geen bedrijfswagen heb?

Een tankkaart en een bedrijfswagen gaan bij de meeste ondernemingen hand in hand. Maar het is niet de enige manier om je werknemers meer comfort te bieden. Je kan bijvoorbeeld ook alleen een tankkaart ter beschikking stellen, zonder dat die gepaard gaat met een firmawagen. Neem hier een kijkje voor meer info.  

Kan ik voor meerdere bedrijven een tankkaart aanvragen?

Je kan via onze website meerdere aanvragen doen, let wel op dat je voor elke aanvraag best een ander e-mail adres opgeeft. Indien je het toch graag via 1 e-mail adres wilt regelen, neem dan even contact op via mail of geef dit even mee in de opmerkingen. Dan kijken wij dit even na.

Hoe worden de MAES tankkaarten opgestuurd?

De tankkaarten worden geblokkeerd opgestuurd via de post. Je moet deze dan nog even activeren via “mijn MAES” of via mail. De login gegevens krijg je hiervan via mail. Zo kunnen we fraude of diefstal voorkomen.

Hoe kan ik mijn tankkaart het beste beveiligen?

Je kan de tankkaart steeds in je wagen leggen of deze gewoon in je portefeuille laten, let er zeker op dat je de pincode niet bij de kaart legt. Zo is het voor mensen met slechte bedoelingen maar al te makkelijk om je kaart te gebruiken

Kan ik meerdere tankkaarten aanvragen?

Via onze website kan je makkelijk de aanvraag doen, daar kan je ook het gewenste aantal kaarten opgeven.

Kan ik de MAES Prepaid Card gebruiken als cadeaukaart?

Zeker en vast, je kan bij ons de kaart aanvragen en er vervolgens een bedrag op laten zetten. Dan kan deze kaart gewoon gebruikt worden als cadeaukaart.

Hoe kan ik mijn MAES Prepaid Card opladen?

Indien je al een prepaid kaart hebt die je graag terug oplaadt, kan je ons even contacteren via mail en kan je dan het afgesproken bedrag overschrijven.

Staat er een limiet op mijn tankkaart en kan ik deze verhogen?

Je kan kiezen welke limiet je op de Maes Mobility Prepaid kaart zet met een minimum van 50 €, hiervoor neem je best even contact op via mail.

De tankkaarten worden verstuurd met een standaardlimiet van €250 per week. Maar indien gewenst kan je een andere limiet instellen, dit kan per dag, week of maand zijn. Niet elk bedrag is mogelijk, maar je kan ons steeds even contacteren via mail en wij brengen dit meteen in orde.

Waar kan je overal terecht met je MAES prepaid kaart?

Met je MAES Prepaid kaart kan je terecht op onze eigen stations, dus niet op deze van onze partners. Je kan ze gemakkelijk selecteren op de stationfinder door “pre-paid” aan te vinken.

Welke tankkaart moet ik kiezen? Kan ik tankkaarten vergelijken?

Indien je gewoon moet tanken in de Benelux kan je best de MAES tankkaart kiezen. Deze kaart komt zonder extra kosten of kleine lettertjes. Je tankt steeds aan een scherpe prijs en hebt altijd een station in de buurt. Heb je nood aan meer functies? Dan is de MAES Mobility Card iets voor jou. Geef je graag iemand een tankbeurt cadeau? Dan kan je natuurlijk ook terecht bij onze MAES Prepaidkaart of cadeaukaart.

Op deze pagina krijg je enkele belangrijke tips om tankkaarten te vergelijken! Neem gerust een kijkje!

Is de MAES tankkaart internationaal geldig?

Met de MAES tankkaart kan je tanken over heel de Benelux. De MAES Mobility Card geeft dan echter de mogelijkheid om ook in de rest van Europa te tanken.

Ik zou graag mijn MAES tankkaart stopzetten, hoe ga ik te werk?

Indien je de kaart wil stopzetten kan je de kaart snel even blokkeren via “Mijn MAES“, je hoeft de kaart niet terug te zenden. Eens geblokkeerd kan men deze niet meer gebruiken.

Kan ik mijn nieuwe MAES tankkaart ook afhalen bij mijn lokaal tankstation?

Indien je dit even laat weten bij de aanvraag of in de mail kan je deze kaart ook gewoon afhalen op het hoofdkantoor of op één van onze bemande tankstations. Bij dit laatste moet je dit wel even meegeven en kan het ook even duren vooraleer één van onze techniekers daar passeert.

Wat wordt er juist nagekeken door de kredietleverancier?

De kredietverzekeraar baseert zich op alle informatie die over je firma beschikbaar is (jaarrekeningen, sectorgegevens, historie,…). Een negatief advies wil zeker niet zeggen dat je geen tankkaart van MAES kan aanvragen, maar mogelijks vragen we in dat geval wel een waarborg.

Waarom moet ik een schatting aangeven tijdens mijn aanvraag?

De schatting helpt ons om de bepalen of de standaardlimiet van 250 € per week voldoende is.

Ik heb onlangs een tankkaart aangevraagd, wanneer mag ik deze verwachten?

We trachten de tankkaarten steeds binnen de drie werkdagen te versturen, dan hangt het natuurlijk af van wanneer de post deze zal leveren. Maar binnen een tiental dagen zou je deze zeker moeten hebben!

Ik heb een vloot wagens, kan ik een offerte aanvragen?

Je kan een offerte aanvragen via mail. Vermeld zeker het aantal tankkaarten en het geschatte volume zodat wij een passende offerte kunnen opmaken.

Hoe vraag ik een (extra) tankkaart aan?

Je kan makkelijk via “mijn MAES” een extra tankkaart aanvragen, dit kan ook via mail of je kan bellen naar 03 889 89 89

Ben je nog geen klant? Dan kan je makkelijk hier alle informatie terugvinden van de tankkaarten en daar kan je ook meteen een tankkaart aanvragen. Ben je al klant en wil je een extra tankkaart dan kan dit via mijn MAES, telefonisch, via mail of het contactformulier.

Moet ik een waarborg betalen voor een tankkaart?

Wij werken met een kredietverzekeraar. Indien deze zijn goedkeuring geeft, is er geen waarborg nodig. Indien we een negatief advies krijgen, bv bij een nieuw bedrijf of wanneer er wat betalingsproblemen waren, kan het zijn dat wij een waarborg vragen. Meestal komt dit overeen met wat je denkt te tanken op een maand tijd. Wanneer we later een positief antwoord krijgen of wanneer je besluit te stoppen om met ons te werken dan krijg je deze waarborg natuurlijk terug behoudens alle bedragen zijn vereffend.

Mijn MAES tankaart is geblokkeerd, wat nu?

 • Gaat dit om een nieuwe MAES tankkaart? Kijk dan zeker even na of je hem geactiveerd hebt. Dit kan je via MIJN MAES doen of via mail.
 • Gaat dit om een al gebruikte kaart, kijk dan zeker even na of de laatste rekening in orde is. Soms gaat een domiciliëring niet door en wordt de kaart automatisch door ons systeem geblokkeerd. Bij betaling zetten we deze natuurlijk ook meteen terug vrij.

Indien alle rekeningen in orde zijn kan het ook gewoon zijn dat de kaart defect is. Laat ons dit even weten via mail en we kijken dit na!

Indien je nog een openstaand saldo hebt, worden de kaarten automatisch geblokkeerd. Je kan dit steeds manueel overschrijven om dit zo in orde te brengen of je kan even wachten. Wij bieden dit automatisch een 2e keer aan in de loop van de maand. Indien er toevallig een dubbele betaling zou van komen dan storten wij dit natuurlijk zo snel mogelijk terug.

Mijn MAES tankkaart is onleesbaar, wat nu?

Indien je tankkaart onleesbaar is kan je best een nieuwe kaart aanvragen, de aanvraag is gratis en zo kan je steeds snel & makkelijk weer verder.

Kan ik bepaalde producten blokkeren voor mijn MAES tankkaart?

Je tankkaart staat standaard open voor al onze producten, je kan via “mijn MAES” wel bepaalde producten blokkeren. Zo kan je nooit verkeerd tanken of kunnen je werknemers geen andere producten tanken. Je kan dit ook aangeven tijdens de aanvraag.

Kan ik alle producten tanken met mijn MAES tankkaart?

Je tankkaart staat standaard open voor al onze producten, je kan via “mijn MAES” wel bepaalde producten blokkeren. Zo kan je nooit verkeerd tanken of kunnen je werknemers geen andere producten tanken. Je kan dit ook aangeven tijdens de aanvraag.

Kan ik mijn MAES tankkaart koppelen aan ESSO punten?

De ESSO punten zijn van ESSO zelf, meer informatie vind je op hun website.

Kan ik een lijst met al mijn tankkaarten verkrijgen?

Via “mijn MAES” krijg je een overzicht van al je  tankkaarten.

Kan ik een lijst met al mijn tankbeurten verkrijgen?

Via “mijn MAES” kan je een overzicht opvragen van de tankbeurten van een bepaalde periode.

Hoe moet ik mijn MAES tankkaart activeren

De tankkaart kan je activeren via “mijn MAES“, een half uurtje na activatie zal deze werken in de stations.

Op welke stations kan ik terecht met mijn MAES tankkaart

Met MAES ben je zeker van een groeiend tankkaartnetwerk van nu al 1700 tankstations in de Benelux. Zelf hebben we een 300-tal stations onder eigen beheer en dit onder de kleuren MAES, OCTA+, DESIMPEL, SHELL & ESSO. Deze laatste 2 merken hebben ook stations in beheer door concullega’s. Maar je kan hier ook steeds terecht met je MAES kaart. Daarnaast kan je ook tanken bij TEXACO, G&V, PMO, FIREZONE, DE HAAN,…. Er zal altijd wel een station in je buurt zijn met de MAES tankkaart!

Kan ik als particulier een MAES tankkaart aanvragen?

Onze tankkaarten zijn voor bedrijven & zelfstandigen. Een tankkaart voor particulieren bieden we niet aan. Maar via de MAES-app kan je wel makkelijk je bankkaart registreren. Hiermee kan je genieten van onze scherpe prijzen, mobiel tanken en punten sparen!

Is er een afnameplicht bij een MAES tankkaart?

Voor onze tankkaart is er geen afnameplicht, indien je dus een maandje niet moet tanken krijg je van ons geen factuur.

Zijn er vaste kosten aan een tankkaart?

Onze tankkaart is gratis, je hebt dus geen vaste kosten, administratiekosten of een afnameplicht. Je betaalt gewoon 2x in de maand wat je getankt hebt.

Ik heb 3 x maal een verkeerde pincode ingegeven, wat nu?

Je kan de tankkaart via mail opnieuw laten deblokkeren, let wel op dat je dit doet met je geregistreerde e-mail adres.

Ik vermoed een vorm van fraude met mijn tankkaart, wat nu?

Indien je denkt dat er een geval van skimming of fraude plaats vindt op onze stations gelieve ons dan zo snel mogelijk te verwittigen, zo kunnen we dit meteen nakijken. Je kan hiervoor bellen naar 03 889 89 89, ons mailen of ons contacteren.

Welke andere tankkaarten worden aanvaard bij MAES?

MAES werkt met een resem aan partners samen, hierdoor hebben we ons tankkaartnetwerk kunnen vergroten naar 1700 stations in de Benelux. Hierdoor kan je met de kaarten van deze partners natuurlijk ook terecht bij MAES. Via onze stationfinder kan je zien welke kaarten waar worden aanvaard.

Meer tonen