Klimaatneutraal tanken is vanaf nu mogelijk via MAES.

Duurzaam de baan op heeft de laatste jaren enorm aan belang gewonnen. Maar zo maar even heel je vloot elektrisch laten rijden is niet zo evident en niet altijd de oplossing. En niet alle elektriciteit wordt duurzaam opgewekt. .. Daarom dat we bij MAES jou zoveel mogelijk alternatieven willen voorschotelen. Naast ons project om laadpalen te plaatsen op onze stations, onze Hybrid card voor elektrisch laden en onze hernieuwbare diesel HVO bieden we vanaf nu ook de oplossing om klimaatneutraal te tanken of brandstoffen bij ons af te nemen waarvan de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd. .

Door het betalen van een kleine vergoeding per liter brandstof wordt je CO2-uitstoot volledig gecompenseerd. Je blijft dus rondrijden met je huidige wagens, verwarmen of anderszins brandstoffen gebruiken zoals je gewoon bent maar wij zorgen er voor dat jouw CO2-uitstoot volledig wordt gecompenseerd. Wij doen dit in samenwerking met o.a. “Climate Neutral Group”.

Wat zijn de voordelen van deze CO2-compensatie?

  • Geen extra investeringen: via deze methode kan je gewoon gebruik blijven maken van je huidig wagenpark of installatie(s) maar wel vanaf morgen CO2-neutraal rijden zijn of je verwarmen.
  • Geen extra administratie: indien je via ons werkt zorgen wij ervoor dat alles administratief in orde is. Meer nog, elk jaar krijg je een certificaat voor het aantal ton CO2 dat je gecompenseerd hebt.
  • Klimaatneutraal of CO2-neutraal rijden is perfect voor jouw imago: het certificaat kan jou in de toekomst helpen om bepaalde klanten over de lijn te krijgen. Meer en meer mensen zien het belang van het klimaat eindelijk in, indien je dit kan voorleggen heb je bij sommige klanten al half gewonnen.

Hoe werkt het juist en wat moet jij juist doen?

Het is eigenlijk héél eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen is aan te geven voor welke afnames u de CO2 uitstoot wilt compenseren plus de datum vanaf  wanneer u het wilt laten ingaan. Vervolgens zullen wij de afnames doorgeven aan onze partner en doen zij het nodige. Met deze kleine extra bijdrage compenseer je dan je volledige CO2-uitstoot afkomstig van je brandstofverbruik.

Door te investeren in CO2-neutrale brandstof, investeer je in klimaatprojecten die ervoor zorgen dat er elders minder CO2 wordt uitgestoten. Dit wordt allemaal gecontroleerd door onafhankelijke, internationaal erkende bureaus zodat je gerust mag zijn dat jouw extra bijdrage effectief een aantoonbaar effect heeft.

Wat doen wij voor jou?

Wij brengen de volledige administratie in orde. Wij zorgen dat alles automatisch verloopt op jouw factuur en dat we het doorgeven aan onze partner. Zij zorgen voor de CO2– compensatie en bezorgen op het einde van het jaar een certificaat met vermelding van de totale hoeveelheid  gecompenseerde CO2-uitstoot.

Achterliggende klimaatprojecten

Eén van de projecten waarin wordt geïnvesteerd en waar carbon credits uitkomen  is een windmolenpark in Oost-China. In de Jiangsu provincie zijn kolen de belangrijkste brandstof om elektriciteit op te wekken. De bouw van de 47 windmolens aan de kustlijn van de Gele Zee zorgt ervoor  dat er gebruikt wordt gemaakt van hernieuwbare energie ipv kolen. Zo worden er geen  vervuilende kolen  gebruikt voor de opwekking . Naast de steun in de productie van de windmolens zal het project ook de economische kracht van de regio versterken door gebruik te maken van klimaatvriendelijke technologie. Het project draagt ook bij aan een aantal Sustainable Development Goals zoals nummer 4, 7, 8 en uiteraard 13 van de UN.

Interesse? Laat dan hier je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!