De laadpas van MAES: De MAES Hybrid Card

Met de nieuwe MAES laadpas elektrische auto kan je niet alleen tanken maar ook gebruik maken van het grootste oplaad netwerk verspreid over héél Europa en dit aan een tijdelijk tarief van €1/maand (excl. opladen). Zo kan je met je elektrische of hybride wagen overal laden in België en daar buiten! Heb je al tankkaarten bij MAES, contacteer ons dan gewoon via deze weg of via mail en laat weten hoeveel Hybrid Cards je nodig hebt. 

  • Ruim 200.000 laadpunten in Europa
  • Laag tarief van €1/ maand (tijdelijke aanbieding)
  • Pas de code van je kaart zelf aan
  • Maandelijkse transparante factuur
  • Makkelijk online beheer
  • Dezelfde handige eigenschappen van je gewone tankkaart
  • Mobiel tanken met de MAES-App

Waarom de MAES laadpas elektrische auto de beste keuze is:

Met de MHC heb je al de vertrouwde kwaliteitsvolle eigenschappen van je gewone tankkaart met daarbij nog eens een enorm groot netwerk van laadpunten verspreid over héél Europa. Zo kan je met je gewone wagen, hybride wagen of elektrische wagen steeds terecht bij een tankstation of laadpaal.

Maak nu gebruik van ons tijdelijk tarief voor de MAES Hybrid Card voor maar €1 per maand (excl. opladen).

Heb je al tankkaarten bij MAES, contacteer ons dan gewoon via deze weg of via mail en laat weten hoeveel Hybrid Cards je nodig hebt. 

Laag tarief van €1/maand

Voor maar 1 euro per maand (tijdelijke aanbieding – excl. opladen) krijg je naast de gewone tankkaart eigenschappen ook het hele elektrische netwerk van Blue Corner erbij. Dit zijn laadpunten verspreid over België en Europa. Zo kan je genieten van een uitstekend netwerk in je buurt, maar kan je ook met je elektrische wagen of hybride wagen zo op reis vertrekken.

Pas je code van je kaart zelf aan

Het zijn maar vier cijfers. Maar als je de combinatie niet zélf kiest, ben je je pincode snel weer vergeten. Daarom kun je de code van je MAES laadpas elektrische auto (of Hybrid Card) personaliseren. Nooit meer miserie aan de pomp of laadpaal!

Maandelijkse transparante factuur

Alles krijg je elke maand op een transparante duidelijke factuur. Zowel je tanktransacties als het opladen krijg je maandelijks in je mailbox op één handige factuur

Online beheer met tal van voordelen

Voor welk bedrag heb je deze maand al getankt of opgeladen? Wanneer komt je volgende factuur eraan? De antwoorden hierop vind je allemaal in de persoonlijke online module van je laadpas elektrische auto. Zo weet je op elk moment waar je aan toe bent, en volg je het tankgedrag van je personeel op de voet.

Dezelfde handige eigenschappen van je gewone tankkaart

Met je MAES laadpas elektrische auto geniet je niet enkel van de oplaadpunten, maar ook van alle vertrouwde eigenschappen van je gewone MAES tankkaart. Zo kan je ook steeds terecht op alle tankstations van ons uitstekend netwerk van 1700 locaties over de Benelux.

Handige nieuwe MAES app

Als handig extraatje heb je nu ook onze MAES-app een handige app waarmee je steeds het dichtstbijzijnde station van MAES kan vinden. Je kan meteen de producten en prijzen raadplegen en er naar navigeren.

Mobiel tanken met de app

Met de MAES-app kan je voortaan ook mobiel tanken. Met enkele klikken in de app zet je zo de pomp vrij en kan je meteen gaan tanken. Je hoeft dus niet meer via de terminal te passeren.

Nog niet overtuigd?

Ben je nog aan het twijfelen of je de stap naar elektrisch of hybride gaat zetten? Of heb je ondertussen al de stap gezet maar zit je nog met vragen? Dan zit je bij MAES op het goede adres. Hier kan je antwoorden vinden op al jouw vragen rond elektrisch laden.

Blue Corner

MAES werkt samen met Blue corner om je te voorzien van een betrouwbaar en groot netwerk voor elektrisch laden. Zo kan je niet enkel elektrisch laden om in jouw buurt rond te rijden, maar zo kan je ook met de MAES Hybrid Card (een laadpas elektrische auto) en jouw elektrische wagen op reis vertrekken.

Heb je al tankkaarten bij MAES, contacteer ons dan gewoon via deze weg of via mail en laat weten hoeveel Hybrid Cards je nodig hebt. 

Hybrid Card bestellen?

Snel navigeren:

Op de MAES site kan je heel wat belangrijke informatie terugvinden rond tankkaarten. Via onderstaande links kan je snel en makkelijk navigeren naar de pagina die je wenst!

Tankkaart vergelijkenTankkaart aanvragenGoedkoop tankenTankkaart particulier
Tankkaart ZelfstandigeTankkaart – MAES Tankkaart – Octa+ TankkaartElektrisch laden met MAES
Esso Tankkaart Shell TankkaartTexaco TankkaartMAES-App

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat is het verschil tussen publieke en private oplaadpunten?

Publieke oplaadpunten zijn eigendom van een openbare instantie of een commerciële exploitant en zijn meestal gelegen op openbare plaatsen, zoals parkeerplaatsen langs de weg, parkeergarages, winkelcentra, enzovoort. Private oplaadpunten zijn eigendom van particulieren of bedrijven en zijn geïnstalleerd op privéterreinen, zoals een oprit of garage. Publieke oplaadpunten zijn vaak toegankelijk voor iedereen, terwijl private oplaadpunten alleen toegankelijk zijn voor de eigenaar van het oplaadpunt en zijn of haar gasten.

Hoe kan ik zien hoe vol de batterij van mijn elektrische auto is?

De meeste elektrische auto’s hebben een dashboarddisplay waarop de laadstatus van de batterij wordt weergegeven. Dit kan worden uitgedrukt als een percentage of als het aantal kilometers dat nog kan worden afgelegd met de resterende lading. Sommige auto’s hebben ook een mobiele app waarmee de laadstatus van de batterij op afstand kan worden gecontroleerd.

Hoeveel vermogen heb ik nodig om mijn elektrische auto op te laden?

Het vermogen dat nodig is om een elektrische auto op te laden hangt af van de capaciteit van de batterij en de laadsnelheid van het oplaadpunt. Over het algemeen geldt dat hoe groter de capaciteit van de batterij en hoe sneller de laadsnelheid, des te hoger het benodigde vermogen. Een gemiddelde elektrische auto heeft een batterijcapaciteit van ongeveer 60 kWh en kan met een laadsnelheid van 7,4 kW in ongeveer 8 uur worden opgeladen van 0 naar 100%. Voor snellere laadsnelheden, bijvoorbeeld bij een snellaadstation, is een hoger vermogen nodig.

Kan ik mijn elektrische auto thuis opladen?

Ja, de meeste elektrische auto’s kunnen thuis worden opgeladen met behulp van een laadpaal of een gewoon stopcontact.

Is het veilig om een elektrische auto op te laden?

Ja, het is veilig om een elektrische auto op te laden. Elektrische auto’s zijn ontworpen om veilig te zijn tijdens het opladen, en de meeste oplaadpunten hebben beveiligingsmechanismen om overbelasting en kortsluiting te voorkomen.

Hoeveel kost het om een elektrische auto op te laden?

Dit hangt af van de prijs van de stroom en het vermogen van het oplaadpunt. Over het algemeen is het opladen van een elektrische auto goedkoper dan tanken met benzine of diesel.

Kan ik mijn elektrische voertuig opladen terwijl ik aan het rijden ben?

Op dit moment is het niet mogelijk om een elektrisch voertuig op te laden terwijl je aan het rijden bent, omdat de technologie voor draadloos opladen nog in ontwikkeling is.

Hoe betaal ik voor het opladen van mijn elektrische voertuig?

Dit hangt af van de oplaadinfrastructuur en de betaalwijze die is ingesteld. Je kan bijvoorbeeld betalen met een laadpas (zoals de handige MAES Hybrid card), via een app of via een creditcard

Waar kan ik mijn elektrische auto opladen?

Je kunt je elektrische auto opladen op openbare laadpunten, bij snellaadstations, thuis of op het werk.

Wat is het bereik van een elektrische auto?

Het bereik van een elektrische auto hangt af van de capaciteit van de batterij en het verbruik van de auto. Gemiddeld hebben elektrische auto’s een bereik van 200 tot 300 kilometer.

Is elektrisch rijden duur?

Hoe snel kan ik mijn elektrische auto opladen?

Dit hangt af van het vermogen van het oplaadpunt en de capaciteit van de batterij van de auto. Snellaadstations kunnen doorgaans een elektrische auto in 30 tot 45 minuten volledig opladen, terwijl normale laadpunten enkele uren nodig hebben.

Wat is het verschil tussen AC en DC laden?

AC laden maakt gebruik van wisselstroom om de batterijen van een elektrische auto op te laden, terwijl DC laden gelijkstroom gebruikt. DC laden is doorgaans sneller dan AC laden.

Welke soorten oplaadkabels zijn er?

Er zijn verschillende soorten oplaadkabels, waaronder Type 1 en Type 2 kabels, die AC laden mogelijk maken, en CCS en CHAdeMO kabels, die DC laden mogelijk maken.

Wat zijn de verschillende soorten oplaadpunten?

Er zijn verschillende soorten oplaadpunten, waaronder laadpalen, snellaadstations, wallboxen en stopcontacten.

Kan ik mijn elektrische voertuig opladen met een gewoon stopcontact?

Ja, je kunt je elektrische voertuig opladen via een gewoon stopcontact, maar het opladen zal langzamer verlopen dan bij een speciale laadpaal.

Hoelang duurt het om een elektrisch voertuig op te laden?

Dit hangt af van de grootte van de batterij en het type oplader dat je gebruikt. Over het algemeen kan het opladen van een elektrisch voertuig enkele uren tot enkele tientallen minuten duren, afhankelijk van het laadvermogen en de grootte van de batterij.

Hoe laad ik mijn elektrische voertuig op?

Je kunt je elektrische voertuig opladen via een laadpaal of via een stopcontact bij je thuis. Het type oplader dat je nodig hebt, hangt af van het model van je auto en de stroombehoefte ervan.

Wat is elektrisch laden?

Elektrisch laden is het proces van het opladen van de batterijen van een elektrische auto met behulp van een oplaadpunt. Dit kan thuis, op het werk of op openbare oplaadpunten gebeuren.

Wanneer komen de laadtransacties op de factuur?

Je bent van ons gewend dat alle tankbeurten van de maand op één factuur terecht komen. Het verwerken van laadbeurten gebeurt helaas met een maand vertraging. Dit heeft te maken met de huidige manier van werken door de exploitanten van laadpalen, hier hebben wij geen invloed op. De laadtransacties van de vorige maand mag je niet deze maar volgende maand verwachten.

Ik heb al gewone MAES tankkaarten, hoe bestel ik best een Hybrid Card?

Je kan dan best even een mailtje sturen naar de tankkaartendienst en daar geef je in hoeveel Hybrid Cards je wenst.

Waar kan ik overal opladen met de laadpas elektrische auto?

Het netwerk van publieke laadpunten groeit elke dag gestaag verder over héél Europa. Deze laadpunten zijn al vindbaar in de meeste navigaties, maar hier kan je een overzicht krijgen van al de locaties in Vlaanderen en hier voor de rest van Europa. Zo zie je makkelijk met één oogopslag het uitstekende netwerk waarvan je met de MAES Hybrid Card kan van genieten.

Hangt er een vaste kost aan de Hybrid Card?

Voor maar 1 euro per maand krijg je naast de gewone tankkaart eigenschappen ook het hele elektrische netwerk van Blue Corner erbij.

Kan ik met de Hybrid Card ook gewoon tanken aan de pomp?

Met je MAES Hybrid Card geniet je niet enkel van de oplaadpunten, maar ook van alle vertrouwde eigenschappen van je gewone MAES tankkaart. Zo kan je ook steeds terecht op alle tankstations van ons uitstekend netwerk van 1700 locaties over de Benelux.

Ik heb een Tesla, kan ik ook gebruik maken van de MAES Hybrid Card?

Ja, hoewel het netwerk van Tesla laadpalen (nog) niet is aangesloten op het grote Europese interoperabiliteitsnetwerk waar wij met onze Hybrid Card deel van uitmaken, kan je wel gewoon met je Tesla zonder problemen laden op niet-Tesla laadpalen met onze Hybrid Card.

Meer tonen

Een hybrid tankkaart aanvragen was nooit zo eenvoudig

Indien je al tankkaarten hebt kan je steeds een mailtje sturen!