Ontdek de handige MAES-App

Onze handige en gloednieuwe MAES app is vanaf nu te vinden in de App Store & Play Store. Zo kan je vanaf nu snel het dichtstbijzijnde station terugvinden en ernaar navigeren. Meer nog: je kan vanaf nu met één klik op de knop de pomp vrijgeven en beginnen tanken, dit met Payconiq/je bankapp enerzijds en je tank- & kredietkaart anderzijds! Het is met andere woorden belangrijk dat je als particulier je bankapp of Payconiq op je gsm hebt staan. Op onderstaande links kan je terecht voor meer uitleg over de app!

Tankkaart MAES

PROFESSIONALS

Registreer je MAES Tankkaart in de MAES-app, vindt het dichtstbijzijnde station en tanken maar!

Kredietkaart MAES

PARTICULIER

Maak gebruik van Payconiq en/of je bankapp of registreer je kredietkaart in de MAES-app en zet de pomp vrij met een druk op de knop!

Registreer je tank- of kredietkaart of maak gebruik van Payconiq en je bankapp

Je kan in de MAES-app als professional je MAES-tankkaart registreren en hier gebruik van maken. Als particulier heb je twee opties. Ofwel wordt je meteen doorgeleid naar Payconiq of je bankapp, ofwel registreer je je kredietkaart en betaal je zo. Je kan ook perfect beide opties gebruiken in de app.

De MAES-app voor de MAES-tankkaart gebruiker bestond ondertussen al even, maar sinds kort kan je ook gewoon je kredietkaart registreren of gebruikmaken van Payconiq/bankapp en genieten van dezelfde voordelen als de MAES tankkaart gebruiker. De registratie loopt een beetje anders, ontdek hieronder juist hoe!

Gebruik de MAES-app en verspeel geen tijd meer

Nog sneller je wagen volgooien aan de pomp? Dat kan vanaf nu via de MAES-app. Open de app en krijgt meteen de dichtstbijzijnde tankstations te zien. Met één druk op de knop start je de navigatie op en kan je er meteen naartoe. Eens aangekomen selecteer je de gewenste pomp, zet je deze meteen vrij en kan je beginnen tanken. Zo kan je gewoon uitstappen en beginnen tanken en hoef je niet meer via de terminal te passeren!

Nu ook met Payconiq/bankapp

De MAES-app was al een jaartje beschikbaar voor onze MAES-tankkaart klanten. Afgelopen zomer kwam er dan de optie bij om je kredietkaart te registreren, maar nu kan je ook gewoon eenvoudig met Payconiq of je bankapp betalen! Zo kan elke particulier ook genieten van de voordelen van de MAES-app zonder tankkaart.

Geef hier je feedback
Al een MAES-app gebruiker?
MAES App
  • Handige overzicht van de dichtstbijzijnde stations
  • Eenvoudige navigatie naar het gewenste station
  • Registratie kan via tank- & kredietkaart & Payconiq/bankapp
  • Pomp vrijzetten via de app
  • Mogelijkheid tot registreren voertuig
  • Duidelijke historiek van tankbeurten
  • Overzichtelijke factuur

Veelgestelde vragen

Kan ik via elke bankkaart mobiel tanken?

Ja, je kan met elke bankkaart betalen in de MAES-app, zolang je de app van je bank of Payconiq op je gsm hebt staan.

 

Kan je van op afstand met de APP een pomp vrijzetten?

Mobiel Tanken van op afstand.

Belangrijk om te weten is dat je met het mobiel tanken ook van op afstand de pomp kan vrijzetten. Enerzijds heel gemakkelijk als je iemand van je werknemers of een collega wil laten tanken met de tankkaart van het werk. Of iemand van je kinderen, familie of vrienden staat aan een pomp en is zijn portefeuille vergeten (bewust of onbewust 😉). Dan kan je gewoon het station zoeken, zien welke pomp er vrij is en meteen de pomp vrij zetten.

Anderzijds moet je natuurlijk ook goed oppassen dat je niet per ongeluk een verkeerde pomp vrij zet. Stel dat je niet op het station bent, krijg je natuurlijk wel een berichtje via de app met de melding dat je niet op deze locatie bent. Zo krijg je nog een extra check voor de veiligheid!

Moet ik een nieuwe account aanmaken of kan ik deze van MIJN MAES gebruiken?

Voor de app moet je een nieuwe account aanmaken. Dit kan je al in enkele korte stappen vervolledigen en vervolgens kan je er je tankkaart aan koppelen. Voor de facturatie kijken we nog steeds naar de gegevens op “Mijn MAES”.

Welke pincode moet ik gebruiken voor de MAES app

Je kan tijdens de registratie een pincode ingeven voor het gebruik van de app. Deze pincode mag je persoonlijke pincode zijn en hoeft niet deze van de tankkaart te zijn. Deze ga je telkens moeten ingeven, indien je niet werkt via vingerafdruk, wanneer je wil mobiel tanken.

Je hebt wel de originele pincode van de tankkaart nodig om de tankkaart er de eerste keer in te zetten. Indien je deze niet meer hebt, kan je deze steeds opvragen via [email protected] let op dat je dit wel doet via een door ons gekend e-mail adres (bijvoorbeld waar de facturen op komen).

Waar kan ik mijn originele pincode terugvinden?

Om je tankkaart te registreren in de MAES-app, heb je de originele code van je tankkaart nodig. Deze heb je meegestuurd gekregen via de begeleidende brief toen je de kaart kreeg. Indien je deze code al eens gewijzigd hebt en je de originele niet meer hebt liggen kan je deze natuurlijk steeds opvragen via de tankkaartendienst van MAES. Let op dat je dit wel doet via een door ons gekend e-mail adres.

Kan ik mobiel tanken zonder MAES-tankkaart?

Ja hoor, via de app kan je ook je kredietkaart registreren én gebruikmaken van Payconiq & je bankapp. Hierdoor kan je genieten van alle functionaliteiten van de MAES-app, maar dan met je bankapp/Payconiq. Je kan ook punten sparen per getankte liter en deze punten omwisselen voor korting op een volgende tankbeurt.

Kan ik overal mobiel tanken?

Mobiel tanken kan momenteel enkel op ons eigen netwerk van een 300-tal stations. Binnenkort ga je dit ook kunnen doen op heel ons tankkaartnetwerk.

Kan ik de taal van de app aanpassen?

Via instellingen, icoontje rechtsonderaan, kan je makkelijk de taal van de app aanpassen. Momenteel is de app beschikbaar in het Engels, Frans & Nederlands.

Hoe moet ik een tankkaart of bankkaart verwijderen uit de app?

Indien je een tank- of bankkaart wil verwijderen ga je rechtsonderaan naar “instellingen” en daar krijg je een overzicht van alle tankkaarten. Daar kan je linksbovenaan de kaart op het vuilbakje drukken. Even bevestigen en de kaart is weg.

Komen de gegevens van in de app automatisch mee op de factuur?

Nee, indien je graag hebt dat de nummerplaat en het voertuig ook mee op de factuur komen kan je dit instellen via MIJN MAES of neem je even contact op met de tankkaartendienst.

Ik ben mijn pincode van de app kwijt. Wat nu?

Indien je de pincode van je app kwijt bent kan je best de app opnieuw installeren en registreren. Momenteel kan je de pincode niet opnieuw opvragen uit veiligheidsoverwegingen. Anders kan iedereen die toegang heeft tot je GSM gratis tanken. Handig is wel om de vingerafdruk er in te zetten zo heb je de pincode niet nodig en kan je toch veilig mobiel tanken.

Kan ik mijn pincode van de app wijzigen?

Via instellingen, icoontje rechts onderaan, kan je de pincode wijzigen.

Meer tonen