Ontdek hier de gloednieuwe MAES - APP

Onze handige en gloednieuwe MAES app is vanaf nu te vinden in de App Store & Play Store. Zo kan je vanaf nu snel het dichtstbijzijnde station terugvinden en er naar navigeren. Meer nog: je kan vanaf nu met één klik op de knop de pomp vrijgeven en beginnen tanken! Op onderstaande links kan je terecht voor meer uitleg over de app!

 

Stationfinder 2.0

Deze handige app is de ideale metgezel wanneer je op de baan bent. Van zodra je de app opent krijg je meteen een overzicht van al onze dichtstbijzijnde locaties waar je met de tank app terecht kan. Momenteel zijn dit nog onze eigen stations en een aantal deelnemende dealers, in totaal nu al zo’n 300 locaties. Naar verwachting zal dit aantal snel gaan groeien. Je krijgt bij de stations meteen een overzicht van de aanwezige producten en bij onze eigen stations ook de prijzen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Je kan zoeken naar de dichtstbijzijnde locaties of via de zoekbalk zoeken naar een tankstation bij een bepaalde plaats. Even op het pijltje drukken en jouw navigatie start meteen op! Zo verlies je geen tijd.

Mobiel Tanken

Maar nog belangrijker is dat je met deze handige app voortaan ook mobiel kunt tanken. Je hoeft dus niet meer de terminal passeren, al zeker tijd gewonnen maar in deze Covid periode toch ook iets veiliger. Met een druk op de knop kan je meteen de pomp vrijzetten. Momenteel is het mobiel tanken wel enkel voor onze tankkaart klanten. Maar na de zomer komt er een grote update waarmee je ook je bankkaart of kredietkaart kan toevoegen en zo iedereen kan genieten van mobiel tanken met MAES!

Kan je toch niet wachten? Vraag dan gewoon je MAES tankkaart aan (alleen voor bedrijven en zelfstandigen) en tank mobiel! 

Heel het MAES tankkaartnetwerk op je GSM?

Momenteel laat de APP enkel de stations zien waar je mobiel kunt tanken, maar met de MAES tankkaart geniet je nog van een groter netwerk van meer dan 1.700 stations in de Benelux. Indien je hier graag een overzichtje van op je smartphone, dan kan je natuurlijk ook terecht op onze stationfinder. Een makkelijke web-applicatie die je ook snel op je GSM kan zetten. Hier kan je er meer informatie over vinden!

Veelgestelde vragen

Moet ik een nieuwe account aanmaken of kan ik deze van MIJN MAES gebruiken?

Voor de app moet je een nieuwe account aanmaken. Dit kan je al in enkele korte stappen vervolledigen en vervolgens kan je er je tankkaart aan koppelen. Voor de facturatie kijken we nog steeds naar de gegevens op “Mijn MAES”.

Welke pincode moet ik gebruiken voor de MAES app

Je kan tijdens de registratie een pincode ingeven voor het gebruik van de app. Deze pincode mag je persoonlijke pincode zijn en hoeft niet deze van de tankkaart te zijn. Deze ga je telkens moeten ingeven, indien je niet werkt via vingerafdruk, wanneer je wil mobiel tanken.

Je hebt wel de originele pincode van de tankkaart nodig om de tankkaart er de eerste keer in te zetten. Indien je deze niet meer hebt, kan je deze steeds opvragen via tankkaart@maesmobility.be let op dat je dit wel doet via een door ons gekend e-mail adres (bijvoorbeld waar de facturen op komen).

Waar kan ik mijn originele pincode terugvinden?

De app maakt gebruik van de originele pincode, deze heb je meegestuurd gekregen via de begeleidende brief toen je de kaart kreeg. Indien je deze code al eens gewijzigd hebt en je de originele niet meer hebt liggen kan je deze natuurlijk steeds opvragen via de tankkaartendienst van MAES. Let op dat je dit wel doet via een door ons gekend e-mail adres.

Kan ik mobiel tanken zonder MAES Tankkaart

Nee, momenteel kan je enkel mobiel tanken via de app met een MAES tankkaart. Je kan de app wel als locator gebruiken maar mobiel tanken nog niet. Na de zomer staat er een update gepland waarmee je ook bankkaart of kredietkaart kan toevoegen en vanaf dan is de app en vooral het mobiel tanken voor iedereen beschikbaar.

Kan ik overal mobiel tanken?

Mobiel tanken kan momenteel enkel op ons eigen netwerk van een 300-tal stations. Binnenkort ga je dit ook kunnen doen op heel ons tankkaartnetwerk.

Kan ik de taal van de app aanpassen?

Via instellingen, icoontje rechtsonderaan, kan je makkelijk de taal van de app aanpassen. Momenteel is de app beschikbaar in het Engels, Frans & Nederlands.

Hoe moet ik een tankkaart verwijderen uit de app

Indien je een tankkaart wil verwijderen ga je rechtsonderaan naar “instellingen” en daar krijg je een overzicht van alle tankkaarten. Daar kan je linksbovenaan de kaart op het vuilbakje drukken. Even bevestigen en de kaart is weg.

Komen de gegevens van in de app automatisch mee op de factuur?

Nee, indien je graag hebt dat de nummerplaat en het voertuig ook mee op de factuur komen kan je dit instellen via MIJN MAES of neem je even contact op met de tankkaartendienst.

Ik ben mijn pincode van de app kwijt. Wat nu?

Indien je de pincode van je app kwijt bent kan je best de app opnieuw installeren en registreren. Momenteel kan je de pincode niet opnieuw opvragen uit veiligheidsoverwegingen. Anders kan iedereen die toegang heeft tot je GSM gratis tanken. Handig is wel om de vingerafdruk er in te zetten zo heb je de pincode niet nodig en kan je toch veilig mobiel tanken.

Kan ik mijn pincode van de app wijzigen?

Via instellingen, icoontje rechts onderaan, kan je de pincode wijzigen.

Meer tonen