Ontdek hier onze gloednieuwe APP

Onze handige en gloednieuwe MAES app is vanaf nu te vinden in de App Store & Play Store. Zo kan je vanaf nu snel het dichtstbijzijnde station terugvinden en ernaar navigeren. Meer nog: je kan vanaf nu met één klik op de knop de pomp vrijgeven en beginnen tanken, dit met je bankapp/Payconiq & kredietkaart! Op onderstaande links kan je terecht voor meer uitleg over de app!

 

Stationfinder 2.0

De ideale metgezel voor op de baan! De MAES-app geeft je meteen een overzicht van alle dichtstbijzijnde locaties waar je met de app mobiel kan tanken. Momenteel zijn dit onze eigen stations een aantal deelnemende dealers en enkele stations van Bruno, in totaal een dikke 300 locaties. We verwachten dat dit aantal snel zal groeien! Bij elk station krijg je meteen een overzichtje van alle aanwezige producten en bij onze eigen stations ook meteen de prijzen, zo sta je nooit voor verrassingen.

Via de kaart of de lijst kan je gewoon een station naar keuze aanduiden in de buurt of je kan ook zoeken op een specifieke locaties en meteen de navigatie starten, geen tijd verliezen dus!

Mobiel Tanken

Maar de belangrijkste feature van deze handige app is dat je voortaan ook mobiel kan tanken. Je hoeft dus niet meer de terminal passeren. Met een druk op de knop kan je meteen de pomp vrijzetten. Je kan van het mobiel tanken genieten met zowel je bankapp/Payconiq als kredietkaart.

Mobiel Tanken van op afstand.

Belangrijk om te weten is dat je met het mobiel tanken ook van op afstand de pomp kan vrijzetten. Handig als je iemand van je kinderen, familie of vrienden aan een pomp staan zonder portefeuille (bewust of onbewust 😉). Dan kan je gewoon het station zoeken, zien welke pomp er vrij is en meteen de pomp vrij zetten.

Je krijgt wel steeds een berichtje dat je niet op de locatie aanwezig bent, dit om er voor te zorgen dat je niet per abuis op een verkeerd station de pomp vrij zet.

MAES-App gebruiken met de MAES tankkaart?

Zeker mogelijk, lees er hier meer over. 

Veelgestelde vragen

Kan ik via elke bankkaart mobiel tanken?

Ja, je kan met elke bankkaart betalen in de MAES-app, zolang je de app van je bank of Payconiq op je gsm hebt staan.

 

Kan je van op afstand met de APP een pomp vrijzetten?

Mobiel Tanken van op afstand.

Belangrijk om te weten is dat je met het mobiel tanken ook van op afstand de pomp kan vrijzetten. Enerzijds heel gemakkelijk als je iemand van je werknemers of een collega wil laten tanken met de tankkaart van het werk. Of iemand van je kinderen, familie of vrienden staat aan een pomp en is zijn portefeuille vergeten (bewust of onbewust 😉). Dan kan je gewoon het station zoeken, zien welke pomp er vrij is en meteen de pomp vrij zetten.

Anderzijds moet je natuurlijk ook goed oppassen dat je niet per ongeluk een verkeerde pomp vrij zet. Stel dat je niet op het station bent, krijg je natuurlijk wel een berichtje via de app met de melding dat je niet op deze locatie bent. Zo krijg je nog een extra check voor de veiligheid!

Moet ik een nieuwe account aanmaken of kan ik deze van MIJN MAES gebruiken?

Voor de app moet je een nieuwe account aanmaken. Dit kan je al in enkele korte stappen vervolledigen en vervolgens kan je er je tankkaart aan koppelen. Voor de facturatie kijken we nog steeds naar de gegevens op “Mijn MAES”.

Welke pincode moet ik gebruiken voor de MAES app

Je kan tijdens de registratie een pincode ingeven voor het gebruik van de app. Deze pincode mag je persoonlijke pincode zijn en hoeft niet deze van de tankkaart te zijn. Deze ga je telkens moeten ingeven, indien je niet werkt via vingerafdruk, wanneer je wil mobiel tanken.

Je hebt wel de originele pincode van de tankkaart nodig om de tankkaart er de eerste keer in te zetten. Indien je deze niet meer hebt, kan je deze steeds opvragen via [email protected] let op dat je dit wel doet via een door ons gekend e-mail adres (bijvoorbeld waar de facturen op komen).

Waar kan ik mijn originele pincode terugvinden?

Om je tankkaart te registreren in de MAES-app, heb je de originele code van je tankkaart nodig. Deze heb je meegestuurd gekregen via de begeleidende brief toen je de kaart kreeg. Indien je deze code al eens gewijzigd hebt en je de originele niet meer hebt liggen kan je deze natuurlijk steeds opvragen via de tankkaartendienst van MAES. Let op dat je dit wel doet via een door ons gekend e-mail adres.

Kan ik mobiel tanken zonder MAES-tankkaart?

Ja hoor, via de app kan je ook je kredietkaart registreren én gebruikmaken van Payconiq & je bankapp. Hierdoor kan je genieten van alle functionaliteiten van de MAES-app, maar dan met je bankapp/Payconiq. Je kan ook punten sparen per getankte liter en deze punten omwisselen voor korting op een volgende tankbeurt.

Kan ik overal mobiel tanken?

Mobiel tanken kan momenteel enkel op ons eigen netwerk van een 300-tal stations. Binnenkort ga je dit ook kunnen doen op heel ons tankkaartnetwerk.

Kan ik de taal van de app aanpassen?

Via instellingen, icoontje rechtsonderaan, kan je makkelijk de taal van de app aanpassen. Momenteel is de app beschikbaar in het Engels, Frans & Nederlands.

Hoe moet ik een tankkaart of bankkaart verwijderen uit de app?

Indien je een tank- of bankkaart wil verwijderen ga je rechtsonderaan naar “instellingen” en daar krijg je een overzicht van alle tankkaarten. Daar kan je linksbovenaan de kaart op het vuilbakje drukken. Even bevestigen en de kaart is weg.

Komen de gegevens van in de app automatisch mee op de factuur?

Nee, indien je graag hebt dat de nummerplaat en het voertuig ook mee op de factuur komen kan je dit instellen via MIJN MAES of neem je even contact op met de tankkaartendienst.

Ik ben mijn pincode van de app kwijt. Wat nu?

Indien je de pincode van je app kwijt bent kan je best de app opnieuw installeren en registreren. Momenteel kan je de pincode niet opnieuw opvragen uit veiligheidsoverwegingen. Anders kan iedereen die toegang heeft tot je GSM gratis tanken. Handig is wel om de vingerafdruk er in te zetten zo heb je de pincode niet nodig en kan je toch veilig mobiel tanken.

Kan ik mijn pincode van de app wijzigen?

Via instellingen, icoontje rechts onderaan, kan je de pincode wijzigen.

Meer tonen