Parking en tol betalen met de mobiliteitskaart van MAES
Van klantbezoeken tot vergaderingen bij partners: wie met de auto rijdt, moet hem ook kwijt kunnen, en dat is niet altijd vanzelfsprekend. De dichtstbijzijnde parkeergarage vinden, aanschuiven tot je kunt betalen, een kostennota opmaken en indienen, … Het zijn maar enkele van de uitdagingen waarmee jij of je medewerkers te maken krijgen. Lees hier hoe de MAES Mobility Card dienstdoet als handige parkeerkaart én je tegelijk toelaat om in een handomdraai tol te betalen.
Je parkeerkaart altijd op zak
Gebruikers van de MAES Mobility Card hebben meteen toegang tot de Milo-app, die hen onder meer toont waar de dichtstbijzijnde parkeergarage zich bevindt. Je kunt met je mobiliteitskaart terecht in parkings van onder meer Q-park, Interparking, Apcoa, Vinci en B-parking (bij de NMBS-stations). Eenmaal daar aangekomen, gebruik je je MAES Mobility Card gewoon om te betalen – niet alleen in België, maar ook in de rest van Europa. Aan parkeerautomaten op straat die compatibel zijn met Visa, op de luchthavens in de Benelux, Frankrijk en Duitsland, of in het NMBS-station betaal je evengoed met je MAES mobiliteitskaart. Een extra handigheidje op de luchthaven van Zaventem: je kunt er zelfs valet-parking mee betalen.
Je parkeersessie mobiel starten en stoppen
Liever mobiel betalen? Dat kan momenteel via de Milo-app enkel bij Parkmobile, maar hou onze website zeker in de gaten om te weten wanneer je bijvoorbeeld ook via Yellowbrick en andere aanbieders mobiel kunt parkeren. We voeren het aantal aangesloten parkeerapps namelijk stelselmatig op!
Hoe het dan precies werkt? Neem je Milo-app bij de hand, en je kunt je parkeersessie met één tik op het scherm starten en beëindigen. Je parkeerkosten worden dan automatisch van het bedrag op je MAES Mobility Card afgetrokken én verzameld op je periodieke btw-factuur.
Tol betalen met je mobiliteitskaart
Ook tol betalen om door betaaltunnels, over bruggen of op tolwegen te rijden, doe je eenvoudigweg met de MAES Mobility Card – en dat in heel Europa, in alle doorgangen waar je met Visa kunt betalen. Aan de Liefkenshoektunnel moet je wel extra aandachtig zijn, want daar kun je alleen bij de bemande betaalpunten terecht.
Vraag hieronder je MAES Mobility Card aan
Veelgestelde vragen
Wat kost een MAES Mobility Card?
We verwijzen je graag door naar de tarieven van de MAES Mobility Card.
Hoe snel heb ik mijn MAES Mobility Card
Wanneer we de aanvraag krijgen gaan wij hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Van zodra je een account krijgt moet je zelf nog we de MMC aanvragen. Na deze aanvraag wordt de MMC klaargemaakt en verzonden, dit kan wel tot 2 weken duren.
Help, mijn MAES Mobility Card is verloren of gestolen.
Ben je jouw MAES Mobility Card verloren of is deze gestolen? Geef deze vermissing dan direct door aan de politie en aan de MAES klantendienst. De MAES Mobility Card wordt dan onmiddellijk geblokkeerd. Het is ook mogelijk om online het verlies van je kaart te melden. Log hiervoor in op ‘Mijn MAES’ en klik op ‘verloren’ bij je gegevens en je kaart is direct geblokkeerd. De afdeling “Verloren en gestolen” is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.
Bel MAES:
+(32) (0)3 889 89 89
Hierna zal direct een nieuwe MAES Mobility Card aangemaakt worden, welke zo snel mogelijk naar jou verstuurd wordt. De pincode van je nieuwe MAES Mobility Card zal niet wijzigen.
Wat zijn de voordelen van een MMC ?
Met een MMC doe je aan volledige kostencontrole omtrent mobiliteit. Alles wordt gecentraliseerd op 1 factuur en hierdoor hoef je geen bonnetjes meer bij te houden ( uitgezonderd restaurantbonnen). Belgische BTW is op deze manier gemakkelijk terug te vorderen. In een tweede fase kan een mobiliteitskaart gebruikt worden voor budgetten toe te kennen aan werknemers in het kader van cafetariaplan / mobiliteitsbudget en flex plan.
Hoe moet ik een MAES Mobility card aanvragen?
Een MMC aanvragen kan door een mailtje te sturen naar [email protected], wij bezorgen je dan de aanvraagformulieren. Hier kan je alle informatie terugvinden
Wordt mijn kaart GRATIS vervangen bij verlies , diefstal of beschadiging?
Nee. Indien u uw kaart verliest of wordt gestolen dan blokkeert u best de kaart via CARD STOP. Nieuwe kaarten worden afgeleverd tegen de geldende tarieven.
Kan ik met een BTW-nummer uit het buitenland de MAES Mobility Card aanvragen?
Nee , dit kan niet. Wij verwijzen u dan rechtstreeks door naar www.xximo.com
Kan ik mijn pincode aanpassen of de code overnemen van mijn bestaande (MAES) tankkaart ?
U kan uw pincode zelf kiezen bij het aanvragen van de MMC via een Self Service Webapplicatie. Deze code kan en mag dus dezelfde zijn als die van een MAES tankkaart.