Via onze website kan je makkelijk de aanvraag doen, daar kan je ook het gewenste aantal kaarten opgeven.
Hoe kunnen we je helpen?
Veelgestelde vragen over:
MAES Mobility Card
Kies je onderwerp hieronder
Een tankpas blokkeren kun je makkelijk zelf via ons portaal of gewoon via e-mail.
Een bijkomende tankkaart voor zelfstandigen kun je makkelijk zelf aanvragen via ons portaal of gewoon via e-mail.
Met een MAES tankkaart voor zelfstandigen profiteren jij en je personeel altijd van de beste prijs, maar als werkgever heb je de keuze uit een gewone tankkaart voor zelfstandigen en eentje met verplichte kilometerstandingave, zodat je het verbruik van je werknemers gericht kunt controleren en eventuele fraude meteen opmerkt.
Ja, je kan bij MAES ook terecht voor een tankkaart voor bedrijven.
Met een MAES tankkaart voor bedrijven profiteren jij en je personeel altijd van de beste prijs, maar als werkgever heb je de keuze uit een gewone tankkaart voor bedrijven en eentje met verplichte kilometerstandingave, zodat je het verbruik van je werknemers gericht kunt controleren en eventuele fraude meteen opmerkt.
Een bijkomende tankkaart voor zelfstandigen kun je makkelijk zelf aanvragen via ons portaal of gewoon via e-mail.
Een tankpas blokkeren kun je makkelijk zelf via ons portaal of gewoon via e-mail.
Ontvang je geen bevestigingsmail na het indienen van een online tankpasaanvraag? Controleer dan je SPAM-map. Soms komen de mails hier terecht. Heb je niets? Neem dan contact met ons op via e-mail of onze contactpagina.
Als u een vervangende kaart wilt of als u niet meer met MAES wilt tanken, hoeft u uw huidige kaart niet terug te geven. Blokkeer ze gewoon via “mijn MAES” en u kunt niet meer met de kaart tanken.
Via dit portaal vraag je snel en eenvoudig meteen bij onze partner Xximo een MAES Mobililty Card aan!
Heb je vragen over je MMC? Stuur een e-mail naar mmc@maesmobility.be met je vragen en opmerkingen!
Een MMC is altijd op naam en persoonlijk. Op nummerplaat is niet mogelijk en ze is ook niet overdraagbaar aan derden.
Nee. Indien u uw kaart verliest of wordt gestolen dan blokkeert u best de kaart via ons portaal of door ons te contacteren. Nieuwe kaarten worden afgeleverd tegen de geldende tarieven.
U kan uw pincode zelf kiezen bij het aanvragen van de MMC via een Self Service Webapplicatie. Deze code kan en mag dus dezelfde zijn als die van een MAES tankkaart.
Als de kaarthouder is geautoriseerd voor Parking / Toll en de betalingen fysiek worden gedaan, waarbij de afrekening op de terminal daadwerkelijk plaatsvindt op de code voor “Toll & Bridge fees”, dan kunnen deze Eurovignetten inderdaad worden aangeschaft. Via internet is dit echter niet mogelijk.
Nee , dit kan niet. Om tijd te besparen kan u wel altijd ‘ 0 (nul) ‘ ingeven bij ingave van de kilometers alvorens het tanken.
Nee , dit kan niet. Enkel met een BTW-nummer van een in Belgisch geregistreerd bedrijf kan je een MMC aanvragen.
Wanneer we de aanvraag krijgen gaan wij hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Van zodra je een account krijgt moet je zelf nog we de MMC aanvragen. Na deze aanvraag wordt de MMC klaargemaakt en verzonden, dit kan wel tot 2 weken duren.
Een MMC aanvragen via dit portaal. Je wordt meteen doorgestuurd naar onze partner Xximo. Voor vragen kan je ons wel altijd contacteren via mmc@maesmobility.be.
Met een MMC doe je aan volledige kostencontrole omtrent mobiliteit. Alles wordt gecentraliseerd op 1 factuur en hierdoor hoef je geen bonnetjes meer bij te houden ( uitgezonderd restaurantbonnen). Belgische BTW is op deze manier gemakkelijk terug te vorderen. In een tweede fase kan een mobiliteitskaart gebruikt worden voor budgetten toe te kennen aan werknemers in het kader van cafetariaplan / mobiliteitsbudget en flex plan.
Afhankelijk van individuele behoeften kan dit zeker. Zoek je enkel een tankkaart waarmee je voordelig kan tanken? Dan is de MAES tankkaart de beste optie. Heb je meer mobiliteitsopties nodig? Onthoud dan dat je met de MMC dezelfde condities geniet als met onze MAES tankkaart.
In België kan je met de MAES Mobility Card tanken op al onze eigen stations. Je vindt ze hier. Buiten België kan je in de volgende landen tanken op stations waar ze een VISA kaart accepteren: Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
Nee , dat kan niet. Je kan met de MMC wel tol betalen in Europa maar voor de kilometerheffing (rekeningrijden ) blijft een OBU sowieso nodig. Wij bieden een OBU voor enkel België aan.
Dit kun je eenvoudig doen via de online beheermodule van de MAES Mobility Card.
Ben je jouw MAES Mobility Card verloren of is deze gestolen? Geef deze vermissing dan direct door aan de politie en aan de MAES klantendienst. De MAES Mobility Card wordt dan onmiddellijk geblokkeerd. Het is ook mogelijk om online het verlies van je kaart te melden. Log hiervoor in op ‘Mijn MAES’ en klik op ‘verloren’ bij je gegevens en je kaart is direct geblokkeerd. De afdeling “Verloren en gestolen” is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.
Bel MAES:
+32 3 377 42 42.
Hierna zal direct een nieuwe MAES Mobility Card aangemaakt worden, welke zo snel mogelijk naar jou verstuurd wordt. De pincode van je nieuwe MAES Mobility Card zal niet wijzigen.
Op je MAES Mobility Card staat nu nog ons algemene nummer +32 3 889 89 89. Deze kan je op zich ook bellen, je komt dan ook rechtstreeks bij ons terecht en wordt vervolgens doorverbonden naar de tankkaartendienst. Door bovenstaand nummer te bellen kom je echter meteen bij de tankkaartendienst terecht.
Met een mobiliteitskaart kan je o.a. Europees tanken, elektrisch laden , tickets voor het openbaar vervoer kopen , parkingkosten betalen (ondergronds en bovengronds ) en meer…. – Kijk ook hier voor meer info.