Veelgestelde vragen

Alle vragen rond AdBlue

Veelgestelde vragen over: AdBlue

Wat is AdBlue®?

AdBlue® is een vloeibare oplossing die bestaat uit gedemineraliseerd water en ureum. Deze vloeistof wordt gebruikt als aanvulling op dieselvoertuigen om ‘schoner’ te rijden. De giftige uitlaatgassen worden omgevormd tot water en stikstof. Op die manier kan je soms toch toegang krijgen tot lage emissiezones. Een voorwaarde is wel dat het voertuig voorzien is van een uitlaatgas katalysator met SCR-techniek.

AdBlue® wordt in een afzonderlijke tank meegevoerd en kan je zelf bijvullen of door je lokale garagist.

Waar kan ik overal AdBlue® vinden op de tankstations?

AdBlue® kan je bij ons op een aantal stations verkrijgen. Via onze stationfinder kan je makkelijk selecteren op product, zo ook op AdBlue® voor personenwagens & voor vrachtwagens

Kan ik AdBlue® verkrijgen in de shop?

In onze shops kan je steeds terecht voor AdBlue® in busjes. Maar een aantal van onze stations hebben dit ook gewoon aan de pomp. Kijk even op onze stationfinder voor de locaties.

Kan ik AdBlue® in bulk bestellen en afhalen of laten leveren?

Ja, bij MAES kan je terecht voor verscheidene opties om je AdBlue® te bestellen en af te halen, neem hier een kijkje voor meer info!

Kan ik overal waar er AdBlue® is tanken met de personenwagen?

Nee, op sommige stations is er enkel AdBlue® voor vrachtwagens beschikbaar. Ga even via onze stationfinder en selecteer daar AdBlue voor personenwagens of vrachtwagens om je gewenste product te vinden.