Mobiel tanken met de MAES app!

Mobiel Tanken

Met de handige MAES app zal je niet meer via de terminal moeten passeren, tanken kan gewoon van op de app.

  1. Druk op het icoontje van het station waar je bent. En druk vervolgens op “Hier tanken” om te starten met mobiel te tanken
  2. Krijg je een melding dat je niet in de nabije omgeving bent van het tankstation dan heb je misschien op een verkeerde locatie gedrukt. Via “Nee” kom je terug bij het vorige scherm en kan je het juiste station selecteren. Zo ben je ook steeds zeker dat niemand anders via jouw app kan tanken.
  3. Indien je ook een voertuig hebt geregistreerd kan je ook het juiste voertuig selecteren
  4. Daarna moet je nog je bank- of kredietkaart kiezen of je betaalt eenvoudig en snel via de Payconiq- of je bankapp. Bij de volgende tankbeurt zal de app deze kaart als eerste voorstellen.
  5. Vervolgens zal de app je pincode, Touch-ID of Face-ID vragen om te bevestigen.
  6. De MAES-app zal dan jouw bank-applicatie op jouw GSM openen voor de laatste bevestiging. Bij enkele banken is het jammer genoeg nog nodig om dit via kaartlezer te doen.
  7. Je zal dan nog de pomp moeten selecteren en als er bij die pomp meerdere producten zijn moet je daar nog het juiste product kiezen
  8. Daarna kan je tanken
  9. Heb je iets verkeerd ingedrukt kan je steeds drukken op afbreken tijdens het proces of annuleren eens de pomp vrij staat. Zo wordt de actie meteen stopgezet. Indien je de slang na 90 seconden nog steeds niet uit de pomp hebt gehaald wordt de actie ook stopgezet.

 

 

Veelgestelde vragen

Kan ik via elke bankkaart mobiel tanken?

Ja, je kan met elke bankkaart betalen in de MAES-app, zolang je de app van je bank of Payconiq op je gsm hebt staan.

 

Kan je van op afstand met de APP een pomp vrijzetten?

Mobiel Tanken van op afstand.

Belangrijk om te weten is dat je met het mobiel tanken ook van op afstand de pomp kan vrijzetten. Enerzijds heel gemakkelijk als je iemand van je werknemers of een collega wil laten tanken met de tankkaart van het werk. Of iemand van je kinderen, familie of vrienden staat aan een pomp en is zijn portefeuille vergeten (bewust of onbewust 😉). Dan kan je gewoon het station zoeken, zien welke pomp er vrij is en meteen de pomp vrij zetten.

Anderzijds moet je natuurlijk ook goed oppassen dat je niet per ongeluk een verkeerde pomp vrij zet. Stel dat je niet op het station bent, krijg je natuurlijk wel een berichtje via de app met de melding dat je niet op deze locatie bent. Zo krijg je nog een extra check voor de veiligheid!

Moet ik een nieuwe account aanmaken of kan ik deze van MIJN MAES gebruiken?

Voor de app moet je een nieuwe account aanmaken. Dit kan je al in enkele korte stappen vervolledigen en vervolgens kan je er je tankkaart aan koppelen. Voor de facturatie kijken we nog steeds naar de gegevens op “Mijn MAES”.

Welke pincode moet ik gebruiken voor de MAES app

Je kan tijdens de registratie een pincode ingeven voor het gebruik van de app. Deze pincode mag je persoonlijke pincode zijn en hoeft niet deze van de tankkaart te zijn. Deze ga je telkens moeten ingeven, indien je niet werkt via vingerafdruk, wanneer je wil mobiel tanken.

Je hebt wel de originele pincode van de tankkaart nodig om de tankkaart er de eerste keer in te zetten. Indien je deze niet meer hebt, kan je deze steeds opvragen via [email protected] let op dat je dit wel doet via een door ons gekend e-mail adres (bijvoorbeld waar de facturen op komen).

Waar kan ik mijn originele pincode terugvinden?

Om je tankkaart te registreren in de MAES-app, heb je de originele code van je tankkaart nodig. Deze heb je meegestuurd gekregen via de begeleidende brief toen je de kaart kreeg. Indien je deze code al eens gewijzigd hebt en je de originele niet meer hebt liggen kan je deze natuurlijk steeds opvragen via de tankkaartendienst van MAES. Let op dat je dit wel doet via een door ons gekend e-mail adres.

Kan ik mobiel tanken zonder MAES-tankkaart?

Ja hoor, via de app kan je ook je kredietkaart registreren én gebruikmaken van Payconiq & je bankapp. Hierdoor kan je genieten van alle functionaliteiten van de MAES-app, maar dan met je bankapp/Payconiq. Je kan ook punten sparen per getankte liter en deze punten omwisselen voor korting op een volgende tankbeurt.

Kan ik overal mobiel tanken?

Mobiel tanken kan momenteel enkel op ons eigen netwerk van een 300-tal stations. Binnenkort ga je dit ook kunnen doen op heel ons tankkaartnetwerk.

Kan ik de taal van de app aanpassen?

Via instellingen, icoontje rechtsonderaan, kan je makkelijk de taal van de app aanpassen. Momenteel is de app beschikbaar in het Engels, Frans & Nederlands.

Hoe moet ik een tankkaart of bankkaart verwijderen uit de app?

Indien je een tank- of bankkaart wil verwijderen ga je rechtsonderaan naar “instellingen” en daar krijg je een overzicht van alle tankkaarten. Daar kan je linksbovenaan de kaart op het vuilbakje drukken. Even bevestigen en de kaart is weg.

Komen de gegevens van in de app automatisch mee op de factuur?

Nee, indien je graag hebt dat de nummerplaat en het voertuig ook mee op de factuur komen kan je dit instellen via MIJN MAES of neem je even contact op met de tankkaartendienst.

Ik ben mijn pincode van de app kwijt. Wat nu?

Indien je de pincode van je app kwijt bent kan je best de app opnieuw installeren en registreren. Momenteel kan je de pincode niet opnieuw opvragen uit veiligheidsoverwegingen. Anders kan iedereen die toegang heeft tot je GSM gratis tanken. Handig is wel om de vingerafdruk er in te zetten zo heb je de pincode niet nodig en kan je toch veilig mobiel tanken.

Kan ik mijn pincode van de app wijzigen?

Via instellingen, icoontje rechts onderaan, kan je de pincode wijzigen.

Meer tonen