Registreer je bank- of kredietkaart in de MAES App

Bankkaartregistratie

Naast de MAES-tankkaart kan je ook je bankkaart registreren.

 1. Je begint door rechts onderaan te drukken op “instellingen”
 2. Vervolgens klik je op het plusje bij “Betaalkaarten” om een extra betaalkaart toe te voegen. Je kan dus meerdere tank- en bankkaarten toevoegen.
 3. Je kiest voor de optie “Betaalkaart” en drukt op volgende.
 4. Je geeft de kaart een naam, dit kan gewoon bankkaart zijn maar mag ook een andere naam zijn. Je drukt terug op volgende.
 5. Je vult de relevante gegevens in voor je bankkaart.
 6. De app gaat daarna de kaart bevestigen via de banking app of via de kaartlezer van de bank.
  1. Bij sommige banken is het momenteel enkel mogelijk via Kaartlezer. We zijn bezig om hiervoor een oplossing te zoeken via ItsMe. Deze komt er weldra aan.
   1. Lukt via de mobile App van de desbetreffende bank: Belfius, KBC, Beobank alsook via Mastercard & VISA.
   2. Lukt momenteel enkel via kaartlezer: Argenta, VDK, Axa
   3. Hebben we nog geen bevestiging van: Fortis, Crelan & Bpost ,… (Laat gerust weten indien je deze voor ons wil testen.)

Heb je deze stap overgeslagen tijdens de registratie, of wil je een 2e kaart toevoegen? Dan kan je op de app rechts vanonder gaan naar “Instellingen” en daar kan je makkelijk een nieuwe kaart toevoegen.

 

 

Veelgestelde vragen

Kan ik via elke bankkaart mobiel tanken?

Het is mogelijk bij elke bank, maar jammer genoeg heb je voor sommige banken nog de kaartlezer nodig. De andere kan je via de Mobile app de bevestiging geven.

Bij deze banken is er geen probleem: Belfius, KBC, BEOBANK en het lukt ook met Mastercard & VISA.
Momenteel heb je voor volgende banken nog een kaartlezer nodig: Argenta, VDK, AXA, ING.
Bij volgende banken hebben we nog geen informatie: Fortis, Crelan, Bpost.

Momenteel zijn we wel bezig om een extra oplossing uit te werken via ItsMe. Deze zou er weldra aankomen.

Kan je van op afstand met de APP een pomp vrijzetten?

Mobiel Tanken van op afstand.

Belangrijk om te weten is dat je met het mobiel tanken ook van op afstand de pomp kan vrijzetten. Enerzijds heel gemakkelijk als je iemand van je werknemers of een collega wil laten tanken met de tankkaart van het werk. Of iemand van je kinderen, familie of vrienden staat aan een pomp en is zijn portefeuille vergeten (bewust of onbewust 😉). Dan kan je gewoon het station zoeken, zien welke pomp er vrij is en meteen de pomp vrij zetten.

Anderzijds moet je natuurlijk ook goed oppassen dat je niet per ongeluk een verkeerde pomp vrij zet. Stel dat je niet op het station bent, krijg je natuurlijk wel een berichtje via de app met de melding dat je niet op deze locatie bent. Zo krijg je nog een extra check voor de veiligheid!

Moet ik een nieuwe account aanmaken of kan ik deze van MIJN MAES gebruiken?

Voor de app moet je een nieuwe account aanmaken. Dit kan je al in enkele korte stappen vervolledigen en vervolgens kan je er je tankkaart aan koppelen. Voor de facturatie kijken we nog steeds naar de gegevens op “Mijn MAES”.

Welke pincode moet ik gebruiken voor de MAES app

Je kan tijdens de registratie een pincode ingeven voor het gebruik van de app. Deze pincode mag je persoonlijke pincode zijn en hoeft niet deze van de tankkaart te zijn. Deze ga je telkens moeten ingeven, indien je niet werkt via vingerafdruk, wanneer je wil mobiel tanken.

Je hebt wel de originele pincode van de tankkaart nodig om de tankkaart er de eerste keer in te zetten. Indien je deze niet meer hebt, kan je deze steeds opvragen via [email protected] let op dat je dit wel doet via een door ons gekend e-mail adres (bijvoorbeld waar de facturen op komen).

Waar kan ik mijn originele pincode terugvinden?

De app maakt gebruik van de originele pincode, deze heb je meegestuurd gekregen via de begeleidende brief toen je de kaart kreeg. Indien je deze code al eens gewijzigd hebt en je de originele niet meer hebt liggen kan je deze natuurlijk steeds opvragen via de tankkaartendienst van MAES. Let op dat je dit wel doet via een door ons gekend e-mail adres.

Kan ik mobiel tanken zonder MAES Tankkaart

Ja hoor, via de app kan je ook je bankkaart registreren en genieten van alle functionaliteiten van de MAES-app, maar dan met je bankkaart. Je kan ook punten sparen per getankte liter en deze punten omwisselen voor korting op een volgende tankbeurt.

Kan ik overal mobiel tanken?

Mobiel tanken kan momenteel enkel op ons eigen netwerk van een 300-tal stations. Binnenkort ga je dit ook kunnen doen op heel ons tankkaartnetwerk.

Kan ik de taal van de app aanpassen?

Via instellingen, icoontje rechtsonderaan, kan je makkelijk de taal van de app aanpassen. Momenteel is de app beschikbaar in het Engels, Frans & Nederlands.

Hoe moet ik een tankkaart of bankkaart verwijderen uit de app

Indien je een tank- of bankkaart wil verwijderen ga je rechtsonderaan naar “instellingen” en daar krijg je een overzicht van alle tankkaarten. Daar kan je linksbovenaan de kaart op het vuilbakje drukken. Even bevestigen en de kaart is weg.

Komen de gegevens van in de app automatisch mee op de factuur?

Nee, indien je graag hebt dat de nummerplaat en het voertuig ook mee op de factuur komen kan je dit instellen via MIJN MAES of neem je even contact op met de tankkaartendienst.

Ik ben mijn pincode van de app kwijt. Wat nu?

Indien je de pincode van je app kwijt bent kan je best de app opnieuw installeren en registreren. Momenteel kan je de pincode niet opnieuw opvragen uit veiligheidsoverwegingen. Anders kan iedereen die toegang heeft tot je GSM gratis tanken. Handig is wel om de vingerafdruk er in te zetten zo heb je de pincode niet nodig en kan je toch veilig mobiel tanken.

Kan ik mijn pincode van de app wijzigen?

Via instellingen, icoontje rechts onderaan, kan je de pincode wijzigen.

Meer tonen