Onze tips voor minder brandstofverbruik in de winter

Het tijdperk van autoruiten te krabben is weer bijna aangebroken. Zoals je ongetwijfeld wel weet vergt de winterkou heel wat van je wagen. Het brandstofverbruik ligt in de winter iets hoger dan in de zomer door o.a. koude starts, besneeuwde wegen en het gebruik van winterbanden. Met de volgende tips willen we jou helpen om toch zoveel mogelijk te besparen deze winter en je brandstofgebruik zo laag mogelijk te houden!

Maes Oil - Autorijden in winter
 1. Ruiten- en spiegelverwarming tijdig uitzetten
  Uiteraard heeft je jouw ruiten- en spiegelverwarming nodig om goed zicht te hebben wanneer het vriest. Maar veel automobilisten vergeten ze uit te zetten wanneer de wagen op temperatuur is. Je gebruikt op deze manier echter tot wel 5% meer brandstof.
 2. Was je wagen regelmatig
  Strooizout en pekel maakt uw wagen in de winter snel vuil. Een schone auto zorgt voor minder luchtweerstand en verbruikt minder brandstof.
 3. Overdekt parkeren
  Parkeer zoveel mogelijk overdekt, bij voorkeur in een garage. Het is namelijk beter voor de luchtweerstand en beschermt je wagen in het algemeen beter tegen de winterse weeromstandigheden.
 4. Controleer geregeld je bandenspanning
  Lage temperaturen kunnen ervoor zorgen dat uw bandenspanning sneller onder de adviesdruk daalt. Wanneer de spanning 0,5 bar lager is dan aanbevolen, wordt er 2 tot 5% meer brandstof verbruikt. De moeite waard dus, om extra regelmatig te controleren.
 5. Lees onze tips om je auto winterproof te maken. Via onze tips om je auto winterproof te maken en je brandstofverbruik laag te houden, kom jij nog beter de winter door!

Met deze tips kom jij de winter toch al iets beter door en blijft je brandstofverbruik nog binnen de perken. Hou ook zeker onze Facebookpagina in de gaten voor nog meer tips and tricks!