De toekomst van elektrisch laden

In samenwerking met partnerbedrijf Sparki heeft MAES onlangs een gloednieuw laadstation geopend op MAES Deinze en zo gezorgd voor een stapje dichter bij dé toekomst van elektrisch laden . Dit laadstation biedt ultrasnelle laadmogelijkheden, waardoor bestuurders binnen 15 à 20 minuten weer honderden kilometers kunnen afleggen. De opening van de laadpalen werd bijgewoond door o.a. premier Alexander De Croo en minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Deze samenwerking tussen MAES en Sparki is slechts het begin, want er worden nog eens 100 nieuwe ultrasnelle laadpalen verwacht in 2023.

MAES Snellladers

Groeien in aantal en locatie:

Naast MAES Deinze zijn er al laadpalen geïnstalleerd op MAES Sint-Kruis. Ook SHELL Assebroek en de ESSO-locaties in Destelbergen, Beveren en Wilrijk behoren hiertoe. Sparki richt zich exclusief richt op de Belgische markt. Daarnaast is het voor iets minder dan de helft in handen van de overheid. Deze betrokkenheid van de overheid is een gevolg van de ambitie om elektrisch rijden te stimuleren. Om deze transitie te ondersteunen, moest er ook geïnvesteerd worden in een uitgebreid laadnetwerk. De samenwerking tussen Sparki en MAES, met hun ultrasnelle laadpalen, werd daarom als de ideale oplossing beschouwd.

Ultrasnel laden met indrukwekkend vermogen:

Hoewel snelladen begint bij een vermogen van 50 kilowatt, hebben de laadpalen van MAES en Sparki minstens zes keer meer vermogen. Dit betekent dat bestuurders in slechts 15 à 20 minuten tot 80% van hun batterij kunnen opladen, afhankelijk van de laadcapaciteit van hun voertuig. Dit maakt het opladen van elektrische voertuigen sneller en efficiënter dan ooit tevoren.

Een toekomstgerichte visie:

De introductie van ultrasnelle laadpalen is een belangrijk onderdeel van MAES’ toekomstvisie. Het bedrijf wil niet alleen traditionele brandstoffen blijven aanbieden, maar ook alternatieve brandstoffen zoals elektrisch laden omarmen. Het partnership met Sparki en de keuze voor ultrasnelle laadpalen sluiten naadloos aan bij deze visie. Het doel is om bestuurders snel weer de weg op te helpen. Dat terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere en milieuvriendelijkere mobiliteit.

De opening van het nieuwe laadstation op MAES Deinze markeert een belangrijke stap in de toekomst van elektrisch laden in België. In samenwerking met Sparki biedt MAES ultrasnelle laadpalen aan die het mogelijk maken om binnen enkele minuten weer honderden kilometers te kunnen rijden. Met de ambitie om in 2023 nog eens 100 nieuwe laadpalen te realiseren, tonen we onze toewijding aan de groei van het elektrisch laden in België.