5 tips om je auto ’s ochtends snel ijsvrij te krijgen

De koude en lange wintermaanden zitten er weer aan te komen en dat betekent bevroren autoruiten. Niets is zo vervelend als ’s ochtends tien minuten vroeger te moeten opstaan om met ijskoude vingertoppen je auto ijsvrij te maken. Daarom zetten wij met veel plezier een aantal handige tips op een rijtje, zodat jij de snooze button van je wekker wat vaker kunt indrukken!

Auto ijsvrij maken
  1. Voorkomen is beter dan genezen

Je voorkomt bevroren autoruiten door ’s avonds je ruiten af te dekken met een anti-ijsdeken. Je kan eventueel ook karton of krantenpapier gebruiken, maar enkel wanneer je zeker bent dat het droog blijft, anders heb je nog meer werk. Zorg daarnaast er ook zeker voor dat je ruiten proper zijn. IJs hecht zich namelijk graag vast aan vuil.

  1. Giet geen warm water over je autoruiten

Je kan warm water over je autoruiten gieten, maar door het acute temperatuurverschil kunnen je ruiten gaan barsten. Je bent met andere woorden ’s ochtends wel vroeger op de baan, maar bent pas laat thuis omdat je eerst je ruiten nog moet laten repareren. Wat wel een oplossing kan zijn, indien het niet te hard gevroren heeft, is een zakje met lauwwarm water tegen je ruit houden. Zorg wel dat je het gesmolten ijs goed afdroogt, anders vriest het weer aan.

  1. Liever sprayen dan krabben

Hoewel de meeste mensen het ijs van hun ruiten krabben met de gekende ijskrabber, raden we toch een goede ontdooierspray aan. Je haalt deze eenvoudig in gespecialiseerde winkels of je maakt het zelf door ontsmettingsalcohol te verdunnen met water.

  1. Laat de motor van je auto niet te lang warmdraaien

Het duurt namelijk een tijdje voordat je motor echt opgewarmd is tijdens de koude wintermaanden. Vaak moet je zelfs al enkele kilometers afgelegd hebben voor de motor volledig warm is.

  1. Gebruik zeker geen zout- of azijnoplossing

Wij hebben al vaker gehoord dat een zout- of azijnoplossing op je ruiten spuiten dé oplossing zou zijn, maar ontkrachten dit meteen. Het ijs verdwijnt misschien wel van je autoruiten, maar het kan ook felle schade toebrengen aan de carrosserie van je wagen.

We hopen dat je iets hebt aan onze tips om je auto ijsvrij te maken! Vergeet in ieder geval niet dat rondrijden met aangevroren autoruiten niet alleen gevaarlijk is, maar ook fikse boetes kan opleveren. Zorg er dus zeker voor dat je je auto volledig winterproof en ijsvrij maakt, zodat je steeds veilig de baan op gaat!