Hoe herken je een tankstation uit het MAES-netwerk?

Bij MAES krijgen wij regelmatig de vragen bij welk tankstation je nu eigenlijk terecht kan met je MAES tankkaart en welke tankstations nu eigenlijk tot ons netwerk behoren. Wij nemen graag de tijd om hier een duidelijk antwoord op te geven!

Hoe het MAES-netwerk tot stand kwam

Vooraleer we overgaan tot hoe ons MAES-netwerk er nu uitziet, blikken we kort terug naar het ontstaan van MAES:

Na de oprichting van MAES in de jaren 60, kenden we doorheen de jaren een stevige groei en namen we in 2013 bijna alle ESSO-stations van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en een deel van Oost-Vlaanderen over. In 2018 kwam daar de overnames van Desimpel en OCTA+ bij, die we omkleurden naar MAES-, ESSO- en SHELL-stations. In 2019 namen we vervolgens nog 21 ESSO-stations over van Guvvi. Door verdere acquisities, is MAES momenteel dan ook uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke spelers in België.

Zo herken je onze tankstations

Het gemakkelijkste om zeker te weten of een bepaald tankstation nu deel uitmaakt van ons netwerk, is door onze stationfinder te raadplegen. Hier kan je namelijk filteren naar het ‘MAES-netwerk’, en krijg je zicht op onze eigen stations.

Verder is het op elk tankstation wettelijk verplicht om te afficheren wie verantwoordelijk is voor de verkoop van de brandstoffen en wie het station uitbaat. Deze affiche wordt op de tankstations uit ons netwerk opgehangen aan de shop of aan het technisch lokaal en zie er als volgende uit:

Met andere woorden, heb je een vraag of heb je iets opgemerkt? Dan kijk je het beste eerst even op de affiche wie het station exploiteert en neem je contact op met die firma.

Externe dealers

Naast de tankstations uit ons eigen MAES-netwerk, zijn er nog een aantal SHELL-, ESSO-, MAES- en enkele OCTA+-stations die door externe dealers uitgebaat worden. Wij leveren, volgens een contract met deze dealers, producten en ons merk aan hen, maar zij bezitten het station wel zelf. Deze stations vind je ook gewoon terug in onze stationfinder. Met vragen, opmerkingen of klachten kan je de dealer in kwestie te contacteren, al helpen wij je indien nodig wel verder. Zoals op de tankstations die wij uitbaten, moeten ook zij hun contactgegevens uithangen op het station.

Het tankkaartennetwerk

Ten slotte is er nog ons tankkaartennetwerk, dat doorheen de jaren ook stevig groeide. Zo kan je momenteel met jouw MAES-tankkaart bij 1700 stations terecht in de hele Benelux. Dit door partnerschappen met G&V, EG, Texaco, Bruno, De Haan en anderen. Jouw dichtstbijzijnde station kan je opnieuw vinden via onze stationfinder. Hierbij klik je de filter ‘MAES Tankkaart Netwerk’ aan.

Het onderstaande filmpje biedt bijkomende informatie over ons netwerk: