Betalen met de bankkaart aan laadpaal vanaf april 24

Vanaf 13 april 2024 zal betalen met een bankkaart mogelijk zijn bij nieuwe laadpalen in ons netwerk. Met deze nieuwe maatregel komt er een oplossing voor een veel voorkomende frustratie bij automobilisten met een elektrische wagen.

Geen frustraties meer dankzij betalen met de bankkaart aan laadpaal

Het grootste probleem is dat er tal van app’s en laadpassen bestaan, die momenteel in omloop zijn. Er is met andere woorden geen universele kaart, waardoor chauffeurs van elektrische wagens niet gewoon met hun eigen kaart kunnen betalen aan elke laadpaal. Dat leidt vaak tot ergernis, aangezien de gewenste betaalmethode niet altijd wordt aanvaard. Bovendien kan het tarief per laadpas verschillen.

Voor deze frustraties zal vanaf april 2024 echter een oplossing komen bij DC-laders. Hierdoor raken gebruikers van een elektrisch voertuig niet meer verstrikt in een labyrint van betaalmethoden en kunnen ze met de bankkaart aan een laadpaal betalen. Dat geldt echter wel voor nieuwe laadpalen, betalen met de bankkaart aan een bestaande laadpaal behoort nog niet tot de mogelijkheden. Die zullen pas vanaf 2027 verplicht jouw kaart naar keuze accepteren. Momenteel betaal je aan onze laadpalen dan ook nog gewoon onder andere met je MAES Hybrid Card.

De toekomstvisie van de EU voor elektrisch rijden

Daarnaast heeft de Europese Unie nog een ambitieus plan. Om elektrische mobiliteit aantrekkelijker te maken, wordt er ingezet op uitbreiding van laadinfrastructuur. Tegen 2025 zouden er om de 60 kilometer laadstations beschikbaar zijn op snelwegen. Onze partner Sparki plaatste al snellaadpalen op enkele van onze locaties. Op onderstaande kaart kan je de huidige locaties bekijken en er eenvoudig naar navigeren: