Met of zonder airco de baan op in de zomer

Zeker in de zomer is een optimaal werkende airco een must. MAES geeft je met plezier enkele tips om de zwoele temperatuur uit je auto te weren. Ook kan je onderaan enkele tips vinden om zonder airco de baan op te gaan!

MAES Tips Airco

Zonder airco de weg op.

Natuurlijk heeft niet iedereen een (goede) airco in de wagen. We hebben ook enkele tips voor de mensen die zonder airco de baan op gaan.

  • Zet niet één, maar twee ramen open: Gewoon het raampje openzetten aan bestuurderszijde werkt niet optimaal. Het beste dat je kan doen is een tweede raam openzetten. Best werk je hiervoor diagonaal. Voor de bestuurder is dit dus het raampje rechts achteraan zo krijg je een goede doorstroom van lucht en krijg je de frisse lucht vol in je gezicht.
  • Plan je autorit goed: Zeker als je in de zomer op reis gaat zonder airco is het misschien verstandig om tijdens de nacht te rijden of in de ochtend, wanneer de felle zon nog niet van zich laat horen.
  • Neem genoeg water mee: Drink genoeg en neem eventueel een koelbox mee of vries flesjes water in zodat je toch voldoende kan drinken.
  • Zet je ramen een klein beetje open bij het parkeren: Buiten mag het dan wel 30 graden zijn, maar dit is nog steeds een stuk koeler dan de temperatuur in je auto als hij in de volle zon staat. Kijk hiervoor wel even of je in een veilige buurt staat zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
  • Je kan werken met zonwerende folie of zonneschermen om de zon buiten te houden.
  • Zwarte of donkere bekleding en een donker dashboard? Leg enkele lichte handdoeken over de bekleding en deze zullen de warmte al minder opslorpen!