MAES mazout

Voordelen van verwarmen met mazout

Zuinig, veilig en onafhankelijk

Of je nu een herenhuis, een rijwoning, een appartement of een kantoorruimte hebt: mazout is altijd een slimme keuze voor je verwarming. Mazout is een uiterst zuinige en veilige brandstof. Hier gaan we dieper in op de voordelen van verwarmen met mazout.

Waarom mazout een uiterst zuinige brandstof is

Stookolie en verwarmingsinstallaties op stookolie maken een continue evolutie door. Talrijke innovaties maakten dat de brandstof de laatste jaren veel efficiënter werd. Met een moderne stookolieketel verbruik je bijvoorbeeld zo’n 40% minder dan met een oude installatie. Hoe je zo’n zuinige mazoutketel herkent? Daarvoor moet je het energielabel raadplegen dat elk nieuw verwarmingstoestel op stookolie sinds 2015 verplicht moet hebben. Met een toestel met productlabel B voldoe je al aan de normen, maar natuurlijk heeft een toestel met label A een nóg beter rendement.

Géén ontploffings- of ander gevaar!

Verwarming met mazout is een compleet veilige keuze. De brandstof brandt om te beginnen nooit in vloeibare, maar alleen in verdampte toestand – en daar komt een heel proces bij kijken. Bovendien ligt het vlampunt boven de 55°C, waardoor mazout bij normale omgevingstemperaturen nooit ontbrandt. Ook is het risico op CO-vergiftiging onbestaande: moderne verbrandingstechnieken garanderen namelijk een vlotte aanvoer van verse lucht, een volledige verbranding en een goede afvoer van verbrandingsgassen in een gesloten circuit. Ook wat de opslag betreft, zit je goed met mazout – zeker als je je tank regelmatig laat controleren.

Stookolie biedt complete vrijheid

Tot slot geeft verwarmen met mazout je alle vrijheid: je bestelt zelf wanneer je wil, hoeveel je wil en bij wie je wil. Je kan zelfs de prijs van gasolie dagelijks opvolgen en bijbestellen wanneer het financieel het voordeligst is. Bovendien hoef je geen aansluitings-, beheers- of meterkosten te betalen en hang je niet af van een netwerk.

Meer weten? Hier vindt u alle info over mazout.

Veelgestelde vragen

In welke regio leveren jullie?

Hiervoor neem je best even contact op met ons via het contactformulier of via mail.

Hoe snel leveren jullie?

De leveringen hangen steeds af van de drukte. We proberen dit zo snel mogelijk te doen, meestal is dit de volgende werkdag of de werkdag erna. In de heel drukke periodes kan dit soms iets langer duren, maar we contacteren je steeds tijdig.

Hoe evolueert de mazoutprijs?

Op deze pagina krijg je een duidelijk zicht in de evolutie van de mazoutprijs

Hoe wordt de mazoutprijs bepaald?

De mazoutprijs hangt steeds af van verscheiden factoren, op deze pagina kan je terecht voor alle informatie hierover.

Wat is de mazoutprijs/stookolieprijs vandaag?

De huidige officiële dagprijs kan je hier vinden.

Hoe moet ik mijn mazouttank laten peilen?

Hiervoor neem je best even contact op met ons via het contactformulier of via mail.

Kan ik via MAES mijn mazouttank laten keuren?

Tankkeuringen doen we zelf niet meer, maar we kunnen je steeds verwijzen naar één van onze collega’s. Je kan ons hiervoor steeds contacteren en wij bezorgen je de juiste informatie!