controle stookolietank

Tankcontroles

Zoals je misschien weet is MAES een bedrijf dat al lang petroleumproducten levert aan particulieren, bedrijven, industrie, landbouw, enzoverder. De laatste jaren is opslag van deze producten en ook tankcontrole echter een zaak geworden van specialisten. Wij werken samen met enkele bedrijven die ervoor zorgen dat alle problemen met je opslaginstallatie opgelost worden.

Via een extern bedrijf zorgen wij voor

  • Plaatsen van overvulbeveiligingen
  • Controle van Vlarem II milieuwetgeving
  • Plaatsen van nieuwe tanks
  • Plaatsen van verdeelinstallatie
  • Plaatsen van meet- en alarmsystemen
  • Advies bij aanvraag van vergunningen

Volgens de Vlarem II-wetgeving moet elke tank uitgerust zijn met een overvulbeveiliging. Een overvulbeveiliging is de oplossing om aan je mazoutleverancier te laten weten dat je opslagtank bijna vol is.

Als overvulbeveiliging gebruiken wij steeds een sonde. De sonde is een elektronisch apparaatje, een peilsonde, dat aangesloten zal worden aan de vrachtwagen bij lossing. Wanneer de tank bijna vol is, stuurt de sonde een signaal door. Zo wordt de toevoer automatisch afgesloten. Bij Maes gebruiken we als het technisch mogelijk is steeds de sonde, omdat dit de veiligste methode is.

Controle volgens Vlarem II

De wetgever bepaalt dat een tankcontrole van een opslagtank moet gebeuren door een erkend technicus. Onze firma werkt samen met erkende technici die alle onderzoeken kan verrichten.

Tijdens deze tankcontrole gaat de technicus na of je vul- en verluchtingsbuis in goede staat is. Tevens kijkt hij de goede werking van de overvulbeveiliging na.

Na een positieve tankcontrole, door een ultrasoon test, ontvang je een groen plaatje om aan de tank te bevestigen en een conformiteitsattest. Dat is het bewijs dat je tank conform de Vlarem-wetgeving is.

Meer weten? Hier vindt u alle info over mazout.

Veelgestelde vragen

In welke regio leveren jullie?

Hiervoor neem je best even contact op met ons via het contactformulier of via mail.

Hoe snel leveren jullie?

De leveringen hangen steeds af van de drukte. We proberen dit zo snel mogelijk te doen, meestal is dit de volgende werkdag of de werkdag erna. In de heel drukke periodes kan dit soms iets langer duren, maar we contacteren je steeds tijdig.

Hoe evolueert de mazoutprijs?

Op deze pagina krijg je een duidelijk zicht in de evolutie van de mazoutprijs

Hoe wordt de mazoutprijs bepaald?

De mazoutprijs hangt steeds af van verscheiden factoren, op deze pagina kan je terecht voor alle informatie hierover.

Wat is de mazoutprijs/stookolieprijs vandaag?

De huidige officiële dagprijs kan je hier vinden.

Hoe moet ik mijn mazouttank laten peilen?

Hiervoor neem je best even contact op met ons via het contactformulier of via mail.

Kan ik via MAES mijn mazouttank laten keuren?

Tankkeuringen doen we zelf niet meer, maar we kunnen je steeds verwijzen naar één van onze collega’s. Je kan ons hiervoor steeds contacteren en wij bezorgen je de juiste informatie!

Heb je vragen over dit product of wil je een bestelling plaatsen?

Neem contact met ons op!