Welke mazout kies jij het beste?

Indien je op zoek bent naar een mazout leverancier zal je snel merken dat er niet gewoon 1 soort mazout is en het niet altijd evident is te bepalen welke mazout jij het beste kiest. Bij MAES heb je gewone mazout, mazout extra en dan mazout plus. Wat is nu juist het verschil en vooral wat is nu de beste voor jou?

Mazout

Gewone gasolie of mazout heeft al enkele voordelen. Het is een zuinig, veilig en milieubewust product. Maar waarom kies je voor mazout plus of mazout extra?

Mazout Extra heeft dezelfde sterke eigenschappen dan gewone mazout maar dankzij enkele additieven heeft het een “schonere” verbranding, dat wil zeggen minder uitstoot van zwarte rook en ook minder kans op een verstopte roetfilter. Het heeft ook een lager zwavelgehalte wat dan weer beter is voor het milieu en is geschikt voor alle soorten ketels. En onze gasolie extra is ook winterbestendig tot -20°C, dus uitermate geschikt voor bovengrondse tanks en voor alle motoren en machines die onbeschermd tegen de koude door winter moeten. Er moet geen antistollingsadditief meer aan toegevoegd worden, dit product is vanuit de raffinaderij klaar voor gebruik.

Daarnaast heb je ook nog Gasolie plus of mazout plus. Dankzij een extra additieven pakket zorgt het voor een nog beter rendement van je installatie waardoor je dus minder gaat verbruiken en zo ook kosten gaat besparen. Het is nog zuiverder en milieuvriendelijker verwarmen doordat het verbrandingsproces van je installatie gaat verbeteren. En door dat verbeterde verbrandingsproces en betere smering door de extra additieven zorgt mazout plus ook voor lagere onderhoudskosten.

Interesse? Contacteer ons nu