Promaz-fonds voor de bodemsanering van vervuilde grond door een lekkende mazouttank.

Op 28/02/2022 werd het bodemsaneringsfonds opgericht onder de naam Promaz. Het Promaz-fonds helpt mensen die een sanering moeten laten uitvoeren van een bodemverontreiniging door een lekkende mazouttank. Gezien dit laatste erg kostelijk kan zijn werd het fonds opgericht om de gedupeerde mensen te financieel te ondersteunen. Het Promaz-fonds werd opgericht door de sectorfederaties Brafco, Energia & informazout.

Fonds mazoutlek

Mensen die een bodemsanering moeten laten uitvoeren of die deze in het verleden hebben laten uitvoeren kunnen een aanspraak doen op de financiële tussenkomst van het Promaz-fonds. De aanmeldingsperiode voor het indienen van een dossier loopt gedurende 3 jaar vanaf de datum van verschijning in het Belgisch Staatsblad.

Hoe registreren?

Je kan alvast even een kijkje nemen op www.promaz.be. Je kan daar al meer info terugvinden net als je registreren voor een herinneringsmail te krijgen zodra je de aanvraag kan indienen. Vervolgens zal over enkele weken de website ook toelaten om na te gaan of je effectief in aanmerking komt voor de tussenkomst van het Fonds. Is dat het geval dan zal je meteen ook een online aanvraagformulier kunnen invullen. Daarna zal je door de medewerkers van Promaz zal worden gecontacteerd voor verdere behandeling van jouw registratie. Ter conclusie kan je ook steeds hieronder je gegevens achterlaten dan krijg je van ons ook een melding zodra je de aanvraag kan indienen.

Hou me op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.