Mazout vs. gas

Ben je aan het renoveren, bouwen of is je ketel aan vervanging toe? En twijfel je tussen stookolie of aardgas? Dan lijsten we je hieronder even snel alle voordelen van mazout vs. gas op.

MAES Mazout

Scherpe prijs

We zullen meteen met het belangrijkste beginnen. Hoewel beide producten relatief goedkoop zijn heb je wel één sterk voordeel bij het aankopen van mazout. Je kan elke keer opnieuw zelf bepalen wanneer en bij wie je mazout gaat aankopen. De prijs schommelt regelmatig en als je deze regelmatig opvolgt kan je zelf bepalen wanneer je de aankoop gaat doen. Soms staat de prijs een pak lager en is het de ideale moment om je tank bij te vullen. Daarnaast kan je ook elke keer in zee gaan met een andere leverancier. Zo kan je telkens de goedkoopste eruit kiezen. Maar wees gerust, bij MAES zorgen we telkens voor een scherpe prijs en snelle levering!

Veilig product

Onder de 55°c is het niet ontvlambaar, wat er dus voor zorgt dat dit een veilig product is, dit zorgt er ook voor dat er geen ontploffingsgevaar is en ook de kans op een CO2 vergiftiging is vele kleiner, zelfs miniem in vergelijking met aardgas of propaangas.

Eenvoudige installatie bij mazout vs. olie 

Bij gas moet je kijken of je een aardgasaansluiting hebt in je straat, deze ligt nog niet overal. Iets waar je je geen zorgen over moet maken als je kiest voor mazout. Ook qua levering zijn mazoutleveranciers verspreid over héél België, je hebt dus steeds iemand in je buurt waarbij je terecht kan.

Hier gaan we er dieper in op het vraagstuk van mazout vs. gas.

Interesse? Contacteer ons dan nu.