Hoe kijkt MAES naar de toekomst?

Het Europees parlement heeft deze zomer gestemd op een nieuwe regelgeving dat ervoor zorgt dat er tegen 2035 geen nieuwe wagens meer mogen worden verkocht die rijden op benzine of diesel (met uitzondering E-fuels). Het begin van het einde voor fossiele brandstofmotoren. Is MAES hier klaar voor?
De eerste hogesnelheidsladers zijn geplaatst, tot eind volgend jaar zullen er minimaal 100 van deze laders worden geplaatst, verspreid over onze stations in heel België

Snelladen MAES

Belangrijk om te weten is dat je natuurlijk nog steeds na 2035 met je diesel- en benzinewagen naar de pomp kan. Het gaat enkel op een verbod op nieuwe wagens. Dit is één van de Europese maatregelen die wordt getroffen om de milieudoelstellingen te halen om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Wanneer we deze verbrandingsmotoren dan wegnemen komen vooral waterstof en elektriciteit naar de voorgrond. Hoe stapt MAES mee in dit verhaal?

Welke stappen zet MAES richting de toekomst.

Bij MAES zijn we al even bezig om alternatieven aan te bieden op de gewone verbrandingsmotor. Voor onze gewone tankkaart hebben we met onze Hybrid Card meteen een alternatief dat klaar is voor de toekomst. Met de MAES Hybrid Card kan je jouw wagen opladen op een netwerk verspreid over heel Europa. Maar je kan nog steeds genieten van dezelfde voordelen van de gewone MAES tankkaart. Handig voor elektrische wagens, maar ook voor hybride wagens.

En wat met onze eigen tankstations?

Natuurlijk moeten we ook kijken naar de toekomst van onze eigen 300+ locaties waar je steeds terecht kan voor een waaier aan producten aan de pomp. Voor onze locaties zijn we nu al even bezig om ook alternatieve brandstoffen aan te bieden. Die maken nu al meteen een verschil. Naast de ondertussen meer gekende CNG, LNG & LPG hebben we ook HVO-100. Deze biobrandstof voor dieselmotoren is een drop-in product dat zo je wagen in kan en zorgt voor een daling van 80-90% in uitstoot van broeikasgassen.

Maar ook voor elektrisch laden kan je binnenkort terecht op een héél groot deel van onze stations. Bij MAES zijn we ondertussen bezig om Ultralaadpalen te plaatsen op een aantal van onze locaties. Deze laadpalen zorgen ervoor dat op enkele minuten tijd je batterij weer genoeg energie heeft om de terug zorgeloos de baan op te kunnen. De eerste hogesnelheidsladers zijn geplaatst. Tot eind volgend jaar plaatsen we er minimaal 100 van deze laders. Die bevinden zich verspreid over onze stations in heel België

Klimaatneutraal rijden

Als je denkt aan klimaatneutraal rijden denk je vaak meteen aan grote investeringen, zeker als je een grotere vloot onder je beheer hebt. MAES biedt ook een alternatieve oplossing aan waarmee je zonder grote investering van vandaag op morgen meteen klimaatneutraal kan rijden. Dit met gewone diesel- en benzine wagens.

Je kan gewoon intekenen op onze optie om klimaatneutraal te rijden en wij zorgen dat jouw uitstoot gecompenseerd wordt door te investeren in klimaatvriendelijke projecten. Voor een kleine extra kost zorgen wij voor de administratieve rompslop en kan jij meteen van vandaag op morgen klimaatneutraal rijden. Goed voor het milieu, maar ook voor jou imago!