LPG MAES

WAT IS LPG

LPG staat voor Liquified Petroleum Gas, het is een mengsel van gassen dat als restproduct ontstaan bij olieraffinage. Een motor verbrandt LPG efficiënter en schoner dan de traditionele brandstoffen zoals diesel en benzine. Daardoor maakt hij minder lawaai en verslijt hij minder snel. Ook de uitlaatgassen zijn minder vervuilend dan deze van benzinemotoren. Ze bevatten beduidend minder CO2 en stikstof dan benzine- en diesel wagens in hun uitstoot. Al is het ook hier belangrijk om te kijken naar het hele productieproces.

Verschil LPG met andere brandstoffen

Het grote verschil met de traditionele brandstoffen is dat LPG of Liquified Petroleum Gas, een restproduct is van de olieraffinage en dat de uitstoot minder vervuilend is. Een ander bekend acroniem dat soms voor verwarring kan zaaien met LPG is CNG. CNG staat voor Compressed Natural Gas, samengeperst aardgas. Beide kunnen ingezet worden als duurzamere brandstof. Hier gaan we dieper in op het verschil tussen CNG en LPG.

Voordelen LPG?

  • Lagere onderhoudskosten;
  • Goedkopere brandstof;
  • Minder fijn stof en stikstofoxiden dan een dieselwagen;

Nadelen LPG?

  • Meer fijn stof en stikstofoxiden dan bij een CNG wagen;
  • Meer koolstofmonoxide dan bij benzine en diesel wagens;
  • Minder tankstations dan bij traditionele brandstoffen, wel meer dan voor CNG-wagens;
  • LPG-wagens mogen niet ondergronds parkeren;

Hoe LPG tanken?

LPG kan je enkel tanken onder toezicht, dus tijdens de openingsuren van het station. Moet je dus bijvullen, kijk dan zeker even of de shop of het station open is vooraleer je langsgaat.

Let op: Controleer altijd de handleiding van uw voertuig of raadpleeg een professioneel als u twijfelt over de juiste manier van LPG tanken.

LPG tanken in de buurt

LPG tanken kan je op meer plaatsen dan bijvoorbeeld CNG. MAES heeft enkele LPG-stations in het netwerk, maar met de MAES-tankkaart kan je genieten van een groter netwerk aan LPG-locaties.

Heb je vragen over dit product of wil je een bestelling plaatsen?

Neem contact met ons op!