Alles wat je moet weten over AdBlue™

AdBlue is een heel eenvoudig te gebruiken en onschadelijke stof. Het is geen brandstof en ook geen additief voor brandstoffen, maar een ureumoplossing die wordt bijgevuld in een speciale AdBluetank van vrachtwagens, bestelwagens, autobussen en sinds kort ook in personenwagens. Ontdek het hier!

mazout-tanken-tankstations-MAES

AdBlue™: eerst even technisch

AdBlue™ is ontwikkeld om de stikstofuitstoot van dieselwagens te reduceren. Het product bestaat uit gedemineraliseerd water (67,5 procent) en erg zuiver ureum (32,5 procent). De vloeistof wordt geïnjecteerd in het uitlaatsysteem, tussen de motor en de SCR-katalysator. het product is biologisch afbreekbaar en bevriest bij -11 graden Celsius.

Hoe vul je je tank met AdBlue™?

AdBlue™ kan je kwijt in een afzonderlijke tank. Men moet het product dus apart tanken. Ofwel gebeurt dat met jerrycans, bidons of andere kleine verpakkingen, ofwel via een tweede tankbeurt aan de pomp. Heb je een wagenpark en heb je schrik dat je werknemers op die manier veel tijd verliezen? Geen nood, bij MAES heb je niks te vrezen met haar dienst AdBlue™ Proximity:

  • De AdBlue™-tank staat bij jou op het bedrijfsterrein. Je chauffeurs verliezen niet langer kostbare tijd.
  • MAES zorgt voor de (automatische) bevoorrading van je tank.

Hoeveel kost dat?

Jij kiest welke optie het best bij je bedrijf past, MAES doet de rest. Wij verzorgen de installatie, kosteloos. De prijs per liter wordt bovendien gedrukt door een interessante overeenkomst voor drie of vijf jaar.

Goed voor het milieu

Dankzij AdBlue™ gaat je dieselwagen het milieu een stuk minder belasten. Dieselmotoren met AdBlue voldoen aan de Europese emissiestandaarden Euro IV en hoger. Het verbruik van AdBlue™ bedraagt voor een gemiddelde vloot tot 5% van het dieselverbruik.

Afhankelijk van de rijomstandigheden (stadsritten, weer) kan het gebeuren dat het AdBlue-reservoir bijna leeg is. Dat geeft het voertuig aan via een melding op de boordcomputer of met een verklikkerlichtje. Vul het reservoir tijdig bij. Zo voorkom je problemen bij het rijden.

Interesse in onze AdBlue™-diensten? Neem snel contact op!