Supremium - diesel

DIESEL B7

De dieselbrandstof die wij aanbieden, zowel thuis geleverd als aan onze benzinestations, is steeds van de hoogste kwaliteit. Wij garanderen je steeds dat dit product voldoet aan de Belgische kwaliteitsnormen.

Tijdens de maand november schakelen wij over naar dieselbrandstof van winterkwaliteit, zodat wij u vanaf begin december steeds een winterdiesel kunnen aanbieden met een CFPP-punt (staat voor cold filter plugging point oftewel de temperatuur waar beneden de brandstofpomp de diesel niet meer door de brandstoffilter kan trekken) van minus 20°C. Met deze diesel kan je dus zonder problemen de winter door.

Tip: De opslag van dieselbrandstof bij je thuis is op vlak van milieuwetgeving een zeer dure zaak geworden. Daarom hebben wij voor jou een heel eenvoudig en flexibel systeem voor de bevoorrading van je dieselbrandstof: de MAES-tankkaart.

Professionele diesel

Sinds 2009 kan men onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen om de bijzonder accijnzen op diesel terug te vorderen. Deze bijzondere accijnzen noemt men “professionele diesel”. Meer info kan hier terug vinden.

Uitstoot diesel

Diesel heeft de laatste jaren niet de beste reputatie opgebouwd. Met een oudere dieselwagen mag je in de meeste grootsteden al niet meer binnen. Maar is diesel werkelijk zo schadelijk? Dat de oude diesel een vervuilendere uitstoot hadden kunnen we niet ontkennen. Maar de nieuwe dieselmotoren, die voldoen aan de EURO 6 norm zijn helemaal zo vervuilend niet meer. Dit omdat deze norm er voor zorgt dat de fabrikanten aan zeer strenge eisen moeten voldoen, waardoor de vervuilende uitstoot bij deze dieselwagens al een pak minder is. Daarnaast komt er ook nog de extra toevoeging bij de nieuwere dieselwagens van AdBlue. Dit product zorgt ervoor dat ze de stikstofoxiden bijna volledig of zelfs bij sommige motoren volledig elimineren. Waardoor de diesel wagen helemaal zo vervuilend niet meer is! Hier kan je er meer over vinden. Sterker, en dat weten veel mensen niet, de luchtkwaliteit die uit de uitlaat komt bij dergelijke wagens is veelal schoner dan de lucht die ze innemen!

Hernieuwbare Diesel

Bij MAES hebben we sinds vorig jaar ook DIESEL XTL-HVO, een brandstof voor dieselmotoren die staat voor Hydrotreated Vegetable Oil. DIESEL XTL-HVO is een 100% biologische diesel die het milieu veel minder belast. Het is een 2e generatie biodiesel: hij wordt geproduceerd van verschillende reststromen van de voedingsindustrie en niet van voedingsgewassen zoals soya en palmolie.  Daardoor kunnen we gerust zeggen dat deze producten veel duurzamer geproduceerd zijn en dus veel gunstiger voor het klimaat op onze planeet. Op de pomp voor HVO zal je XTL zien staan, net zoals de andere benamingen ook zijn aangepast zoals diesel B7, B10 staat er bij HVO XTL. Deze benaming staat voor de brandstoffen van synthetische diesel en geeft aan dat deze geen derivaat is van ruwe olie. Waaronder dus ook DIESEL XTL-HVO.

 

Productfiche Diesel

Vraag hier je bestelling of offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.