Hoe werkt klimaatneutraal rijden?

Met klimaatneutraal rijden heeft MAES een oplossing om van vandaag op morgen, zonder grote investering, meteen klimaat neutraal te rijden. Concreet kan je zelf aangeven voor hoeveel liters, of welke tankkaart of wagen je klimaatneutraal wil rijden. MAES gaat dan in samenwerking met onze partner Climate Neutral Group, zorgen dat de CO2 uitstoot van de afgesproken brandstof gecompenseerd wordt, dit van productieproces tot de uitstoot. Maar hoe werkt dit juist en kan je hierop vertrouwen? Ontdek de werking van klimaatneutraal rijden met MAES onder de foto.

Klimaatneutraal

Recent kwam in de media dat enkele luchtvaartmaatschappijen, die een soortgelijke service aanbieden, kritiek kregen op de projecten waarmee ze werkten. Zo werden er bijvoorbeeld weldegelijk bomen aangeplant, maar in een regio waar bosbranden en al dan niet illegale boomkapping plaatsvonden. Zo blijft de CO2 die jouw vlucht uitstootte nog lang in de atmosfeer maar kan het bos waarvoor je mee doneerde al na enkele jaren niet meer bestaan. Waardoor de beloofde compensatie eigenlijk gedeeltelijk of helemaal niet plaatsvindt.

Kwaliteit en controle

Kwaliteit en controle is dus enorm belangrijk en hiervoor rekenen wij op onze gecertifieerde partner Climate Neutral Group. De carbon credits die worden aangeboden komen van effectief behaalde en bewezen CO2- reducties. Dus niet van in de toekomst te realiseren reducties.

Climate Neutral Group krijgt jaarlijks een verplichte audit van Climate Check. Een wereldwijde erkende expert op het gebied van klimaatbescherming. De externe audit van CNG komt er doordat CNG lid is van ICROA, (the International Carbon Reduction & ofsetting Alliance) een non-profit organisatie binnen de IETA (The International Emissions Trading Association). IETA werkt dan weer samen met de Verenigde Naties.  Zo kunnen wij met zekerheid zeggen dat die extra investering weldegelijk zijn bewezen nut heeft. En je dus zonder zorgen en grote investering je steentje kan bijdragen.

 

Ben je overtuigd of heb je graag nog wat extra informatie?