Binnenkort betaal je mobiel in alle MAES tankstations

Kun je binnenkort je portemonnee thuislaten wanneer je gaat tanken? Als het van MAES Energy & Mobility afhangt wel. We ontwikkelen momenteel een app waarmee klanten in de loop van dit jaar mobiel kunnen betalen in het volledige MAES netwerk. De smartphone is hét betaalmiddel van de toekomst en dus blijven wij niet achter. We vertellen je graag hoe kaartloos tanken concreet in zijn werk gaat.

mobiel betalen

Je medewerkers mobiel laten betalen

Alle eigenaars van de MAES tankkaart voor bedrijven krijgen binnenkort de optie om te tanken via hun smartphone. Aangezien de tankbeurten van de medewerkers allemaal op de bedrijfsrekening verhaald worden, dient hun tankkaart louter als identificatie. Onze app neemt die taak over en herkent wie zich in welk tankstation bevindt. De tankkaart zal niet snel van het toneel verdwijnen, maar mobiel betalen is een handige extra voor wie de pomp liever vanuit de wagen vrijgeeft. Wil je jezelf of je werknemers dit gemak ook gunnen? Vraag de MAES tankkaart voor bedrijven dan kosteloos aan.

Kaartloos betalen: ook voor particulieren

Ook particulieren profiteren uiteraard van deze innovatie. Als ze de app installeren en er hun bankgegevens aankoppelen, hoeven ze hun bankkaart niet meer tevoorschijn te halen aan de pomp. De enige voorwaarde om dit te kunnen doen, is dat de gebruiker minstens 125 euro op zijn bankrekening heeft staan. Dan is het enkel nog een kwestie van een pomp selecteren, tanken en wegwezen.

Mobiel betalen in de praktijk

Via geolocatie weet de app in welk tankstation de app-gebruiker zich bevindt en welke pompen op dat moment beschikbaar zijn. De gebruiker kan dan een pomp naar keuze aanduiden en vrijgeven. Na de pompbeurt krijgt hij meteen een transactiebewijs te zien op de app. De betaling is automatisch terug te vinden in het betaaloverzicht van het individu of de werkgever. Het is de bedoeling dat de app ook weet met welke wagen, en dus welke brandstof je rijdt, zodat alleen de pompen die jouw brandstof aanbieden als beschikbaar op je scherm verschijnen.

De vlotste én voordeligste tankbeurt in je buurt

Mobiel betalen kan dus in de loop van 2021 in alle door MAES beheerde tankstations – dat zijn er bijna 300 over heel België. Daardoor geniet je als autobestuurder van heel wat comfort, want je moet bijvoorbeeld niet meer uit je wagen stappen om een pomp te selecteren, je hebt meteen een overzicht van de beschikbare pompen en je verliest geen tijd meer met de betaling. Een vlotte tankervaring is dus gegarandeerd. De brandstofkorting die je via een MAES tankpas krijgt, is natuurlijk ook steeds van toepassing als je met je smartphone betaalt.