MAES netwerk in het buitenland

Op reis met de wagen

Beste Klant,

De zomer komt er aan en de exodus met de wagen naar het zuiden kan beginnen. Elk jaar trekken talloze Belgen er met de auto op uit voor de vakantie. MAES geeft je graag enkele handige tips mee om je reis goed te beginnen.

MAES netwerk

Momenteel kan je met je MAES tankkaart terecht in een netwerk van meer dan 170 tankstations verspreid over heel de Benelux. Met een 150-tal tankstations in Nederland en een 25-tal in Luxemburg zijn we met ons netwerk goed vertegenwoordigd in het buitenland. kijk dus zeker voor vertrek of tijdens de reis naar onze stationfinder om te zien waar je de wagen nog eens kan volgooien.

Veilig op de baan met MAES

Het is altijd aan te raden om met je wagen even langs de garage te gaan vooraleer je aan je reis begint. Maar je kan zelf ook enkele zaken uitvoeren zodat je zeker bent dat je veilig de baan op kan.

Controleer je wagen

Kijk zeker even na of je banden nog niet versleten zijn en of de bandenspanning in orde is. Controleer ook even of alles op peil is van vloeistoffen, zoals de motorolie, remvloeistof,… . Merk je dat je schokdempers of remmen niet meer optimaal reageren? Maak dan snel een afspraak bij je garagist om alles in orde te brengen voor vertrek.

De reis zelf

Je zal waarschijnlijk meer kilometers gaan rijden dan je gewoon bent dus zorg ervoor dat je goed uitgerust aan je reis kan beginnen. Probeer ook regelmatig even te stoppen zodat je even kan pauzeren en even buiten je wagen kan vertoeven. Zo blijf je steeds aandachtig in het verkeer.

Bezoek voor je vertrek nog even onze website voor nog meer handige tips om veilig op je bestemming te geraken.

Veilige Reis!

Het MAES-team.