Met MAES veilig op vakantie!

De zomer komt er weer aan en met COVID nog in het achterhoofd zal de wagen weerom de populairste manier van reizen zijn!  MAES wilt ervoor zorgen dat iedereen veilig op z’n bestemming én veilig thuis komt.

Veilig op vakantie met MAES

Voor vertrek:

Check voor de zekerheid nog even via www.diplomatie.belgium.be welk reisadvies er wordt gegeven voor de regio waar je naartoe zou willen vertrekken. Een handige site die je voor COVID best altijd eens bekeek, maar nu met COVID zeker moet raadplegen! De website wordt voortdurend bijgewerkt, want de kans dat er nieuwe rode/oranje zones bijkomen is reëel. De regio’s krijgen allemaal een kleurcode mee. Waarbij rood staat voor een zone waar je niet naartoe kan en mag gaan. Oranje betekent dat je er naartoe kan gaan maar dat het risico er wel groot is. Je kan er naartoe reizen maar je moet dan achteraf mogelijk in quarantaine, of een Covid-19 test laten afnemen of er gelden andere voorwaarden. Naar een groene zone mag je zonder voorwaarden reizen en terugkomen.

Een wagen die tiptop in orde is, is natuurlijk vanzelfsprekend wanneer je ermee op vakantie trekt. Even langsgaan bij de garage voor een klein nazicht kan nooit kwaad. Wanneer een groot onderhoud al lang geleden is, maak je hier best ook werk van vooraleer je op vakantie vertrekt. Je kan je wagen ook zelf al even controleren op de belangrijkste dingen.

  • Banden: De banden zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel. Even checken of ze nog niet versleten zijn en daarnaast ook de bandenspanning controleren zijn noodzakelijke taken.
  • Remmen: Maken je remmen lawaai, trekt je wagen naar een bepaalde kant bij het remmen of voel je dat de remtijd langer geworden is? Passeer dan zeker eens langs de garage en laat je remmen nakijken.
  • Alles op peil houden: Kijk zeker het peil van je motorolie, remvloeistof, koelmiddel en ruitensproeiervloeistof na. Wij raden aan om deze voor vertrek bij te vullen wanneer het peil laag staat.
  • Kleine zaken maken een wereld van verschil: Zonnebril voor in de wagen, zonneschermen om je te beschermen tegen de hitte mocht je geen airco hebben en check ook zeker nog eens of jouw autoverzekering nog steeds volledig in orde is. Daarnaast neem je natuurlijk ook enkele zaken mee die we in deze tijd niet meer kunnen wegdenken. Bijvoorbeeld: een mondmasker en handalcohol (tijdens het tanken bij MAES kan je altijd gebruik maken van onze EHBT-stand) ontdek waar al onze stations gelegen zijn.

De dag voor vertrek:

Verzamel alle belangrijke documenten en leg ze klaar om mee te nemen. Denk maar aan papieren van de wagen, reisdocumenten, identiteitskaarten,.. Neem altijd een kleine reparatiekit mee voor mochten er problemen met de wagen opduiken. Zeer belangrijk ook is het voorzien van genoeg eten en water. En geniet nog van een goede nachtrust alvorens te vertrekken!

Dag van vertrek:

Kijk regelmatig de verkeerssites-of apps na en probeer files te vermijden. Het is ook zeer belangrijk om regelmatig te pauzeren. Idealiter neem je om de 2 uur een pauze. Stap even uit je wagen en wandel even rond voor je opnieuw plaats neemt achter het stuur.

Als je al deze tips volgt, kan je met een gerust gemoed op reis vertrekken met de wagen.

Wij wensen je alvast een veilige reis!

MAES Energy & Mobility