Top vakantiebestemmingen met de wagen

Zeker na de Covid-periode, als we daar al van mogen spreken, zijn autovakanties populairder geworden. In het verleden waren deze al enorm populair bij de Belgen, maar de populariteit is nog flink gestegen. We bekijken voor jou even enkele van de populairste vakantie bestemmingen met de wagen.

Met MAES Op reis

Na een enorm lange periode gehoorzamend aan de grillen van Covid, kijken veel mensen uit naar een paar weekjes weg. Verre vliegvakanties blijven ook dit jaar nog steeds een (klein) risico dus kijken we dichterbij naar Europa. Met de vlieger op reis in Europa is ondertussen toegestaan maar de meeste Belgen kiezen toch voor een autovakantie. Met de auto kan je makkelijk reizen naar waar je maar wil en je hebt het dan nog eens het voordeel dat je snel kan inpakken indien de Covid cijfers toch beginnen stijgen in jouw regio. Wil je veilig op vakantie vertrekken kijk dan zeker nog eens alle Covid regels na voor België, doorreislanden en het land van bestemming! Zo kom je nooit onverwachte zaken tegen!

Populairste reisbestemmingen

The usual suspects zijn natuurlijk de buurlanden: Nederland, Frankrijk, Duitsland met dan nog enkele warmere zuiderse landen zoals Italië en Spanje. Ook Oostenrijk, Kroatië en Slovenië maken een opmars. Allemaal plaatsen die je makkelijk kan bereiken in één trip of met maar 1 kleine tussenstop. Wist je trouwens dat je met de MAES tankkaart een laatste keer kan voltanken in Nederland of Luxemburg?

Aangeraden vakantiebestemmingen met de wagen

Ook hier komen we de oude bekende streken tegen, maar met recht en reden! Je kan al makkelijk enkele leuke streken bereiken met je wagen zoals: Provence & Côte d’Azur in Frankrijk; Piëmont, Lombardije & Toscane in Italië; de Eifelstreek in Duitsland; Istrië in Kroatië/Slovenië en het noorden van Spanje. Deze streken zijn bij de Belgen enorm populair

 Wat met de elektrische wagen?

De elektrische wagen begint meer en meer op het straatbeeld te verschijnen en de actieradius is ondertussen al wat meer dan 10 jaar geleden. Veel mensen willen dan natuurlijk ook met deze wagen op reis, maar vragen zich af of het wel haalbaar is. We hebben voor jou alles wat nagekeken en het antwoord is dat het haalbaar is, maar wel wat meer voorbereiding vergt. Hier gaan we er dieper op in.

 Maar vergeet ook geen autovakantie in eigen land!

Het weer mag dan wel wat tegenzitten deze zomer, maar vergeet zeker ons eigen Belgenlandje niet. Met onze kust hebben we zee en strand en als de zon dan wat wil meewerken behoort deze toch zeker toch een van de prachtigste vakantiebestemmingen die je met de wagen kunt doen! Maar ook met de Ardennen hebben we een aardige troef als reisbestemming. Zet hierbij nog het meetjesland, heuvelland en het Maasland en je hebt mooie en rustige bestemmingen genoeg op een paar uurtjes rijden!