Top vakantiebestemmingen met de wagen

In deze periode met Covid zijn autovakanties de manier van reizen geworden. In het verleden was dit al enorm populair bij de Belgen maar dit jaar is de populariteit nog gestegen. Wat zijn nu de populairste bestemmingen?

Na een enorm lange periode gehoorzamend aan de grillen van Covid met daarbovenop nog eens een natte zomer in België, kijken veel mensen uit naar een paar weekjes weg. Verre vliegvakanties zijn er voor dit jaar ook nog niet bij dus kijken we dichterbij naar Europa. Met de vlieger op reis in Europa is ondertussen toegestaan maar de meeste Belgen kiezen toch voor een autovakantie. Met de auto kan je makkelijk in je eigen bubbel reizen naar waar je maar wil en je hebt het dan nog eens het voordeel dat je snel kan inpakken indien de Covid cijfers beginnen stijgen in jouw regio. Wil je veilig op vakantie vertrekken kijk dan zeker nog eens alle Covid regels na voor België, doorreislanden en het land van bestemming! Zo kom je nooit onverwachte zaken tegen!

Populairste reisbestemmingen

The usual suspects zijn natuurlijk de buurlanden: Nederland, Frankrijk, Duitsland met dan nog enkele warmere zuiderse landen zoals Italië en Spanje. Ook Oostenrijk, Kroatië en Slovenië maken een opmars. Allemaal plaatsen die je makkelijk kan bereiken in één trip of met maar 1 kleine tussenstop. Wist je trouwens dat je met de MAES tankkaart een laatste keer kan voltanken in Nederland of Luxemburg?

Aanraders met de wagen

Ook hier komen we de oude bekende streken tegen, maar met recht en reden! Je kan al makkelijk enkele leuke streken bereiken met je wagen zoals: Provence & Côte d’Azur in Frankrijk; Piëmont, Lombardije & Toscane in Italië; de Eifelstreek in Duitsland; Istrië in Kroatië/Slovenië en het noorden van Spanje. Deze streken zijn bij de Belgen enorm populair

 Wat met de elektrische wagen?

De elektrische wagen begint meer en meer op het straatbeeld te verschijnen en de actieradius is ondertussen al wat meer dan 10 jaar geleden. Veel mensen willen dan natuurlijk ook met deze wagen op reis, maar vragen zich af of het wel haalbaar is. We hebben voor jou alles wat nagekeken en het antwoord is dat het haalbaar is, maar wel wat meer voorbereiding vergt. Hier gaan we er dieper op in.

 Maar vergeet ook geen autovakantie in eigen land!

Het weer mag dan wel wat tegenzitten deze zomer, maar vergeet zeker ons eigen Belgenlandje niet. Met onze kust hebben we zee en strand en als de zon dan wat wil meewerken een prachtige bestemming. Maar ook met de Ardennen hebben we een aardige troef als reisbestemming. Zet hierbij nog het meetjesland, heuvelland en het Maasland en je hebt mooie en rustige bestemmingen genoeg op een paar uurtjes rijden!