quizMAESter extra info

Via de MAES quizMAESter ga je de komende periode getest worden over je kennis van de veiligheid op de baan of tijdens het tanken. Via enkele leuke quizvraagjes gaan we jouw kennis peilen! Zowel op Social Media als tijdens het tanken laten we onze quizMAESter op je los. Heb je graag wat meer informatie rond de vragen en antwoorden? Dan ben je hier op het juiste adres.

QUIZMAESTER

DAKKOFFER voor lichte of zware zaken?
Wanneer je op reis vertrekt moet je vaak eerst beginnen met puzzelen en stapelen. De koffer begint al snel héél vol te zitten en dan is een dakkoffer een handige redding! Maar vaak worden de dakkoffers gebruikt voor zware moeilijk te stapelen objecten en dat is niet altijd het beste. Je plaats namelijk best de lichtste zaken in je dakkoffer, dit om het zwaartepunt van je wagen zo laag mogelijk te houden. Anders kan dit wel nefast zijn voor het weggedrag van je voertuig. Verdeel daarnaast het gewicht zo even mogelijk en heb je toch redelijk zwaar materiaal? Plaats deze dan zo dicht mogelijk bij de dakdragers.

Zie ook dat je de inhoud niet teveel speling geeft, heb je maar een paar zaken die er in liggen? Maak ze dan goed vast of stop er bijvoorbeeld oude kleren tussen zodat ze niet teveel kunnen verschuiven. Kijk ook zeker de daklast van je wagen even na in de handleiding. Eens toegekomen haal je best ook al het materiaal of toch al zeker het waardevol materiaal uit de koffer. Een koffer is makkelijker open te maken dan de wagen en dieven zijn er overal!

PAUZEREN om de 2 of 4 uur?

Voorzie tijdens een lange autorit elke 2 uur een pauze. Zelfs al ben je nog niet echt moe. Na 2 uur begint je aandacht te verslappen en kan je best maar even je wagen aan de kant zetten. Dit hoeft zeker niet voor een lange pauze te zijn, gewoon even de benen strekken en een luchtje scheppen. Het maakt het voor iedereen aangenamer!

Bandenspanning regelmatig nakijken

Kijk regelmatig ook de bandenspanning na, de juiste druk kan je steeds in de handleiding terugvinden of op het klepje van de brandstof. Indien je de druk wil controleren is het belangrijk om te weten dat je dit steeds doet bij koude banden. Wanneer de banden temperatuur krijgen door te rijden gaat de druk omhoog. De controle moet echter gebeuren bij afgekoelde banden. Heb je juist een stukje gereden, wacht dan een uurtje of 2 voor je het gaat nakijken.

Ga je voor een lange rit en rij je met een goed beladen wagen? Zet er dan ook wat extra druk bij. Zo kan je steeds veilig de baan op.