Profieldiepte van je banden

Veiligheid is enorm belangrijk op de weg en bij MAES geven we je graag enkele handige tips zodat je zonder zorgen de baan op kan.

MAES Tips Profieldiepte

 

Kijk regelmatig je banden na
Het is enorm belangrijk om je banden en profieldiepte regelmatig na te kijken op slijtage. Het rolvlak van de band is namelijk het enige deel van de band dat in contact staat met de weg. De kwaliteit van het rubber en de diepte van de groeve zijn dan ook de belangrijkste factoren voor de grip en de wegligging van je wagen.

Met versleten banden of een foute profieldiepte heb je dus meer kans op bandenpech en aquaplaning. Daarnaast verminderen ook de remprestaties en de wegligging van je wagen.  Wettelijk gezien is je band versleten en moet hij vervangen worden als de profieldiepte minder is dan 1.6mm. Vanaf dat je onder de 2.5 – 3 mm zit kan je best je band al vervangen, bij winterbanden is dit al vanaf 4mm. Het filmpje geeft je een handige en makkelijke tip om na te kijken wanneer je best je banden gaat vervangen. Verscheiden producten van banden hebben ook enkele markeringen op de band aangebracht, eens je deze niet meer ziet is je band versleten en is hij dringend aan vervanging toe.