Met MAES veilig op vakantie!

Traditioneel staat met de zomer op komst, reizen bij veel mensen op de planning. Maar sinds Covid is dit niet meer een zekerheid. Maar met het stijgende aantal vaccinaties gecombineerd met een daling in het aantal besmettingen is er deze zomer misschien toch wat meer mogelijk. Verre reizen met het vliegtuig zal er waarschijnlijk nog niet inzitten, maar reizen in eigen land of hopelijk ook Europa gaat dan weer wel mogelijk zijn. Om het toch zo covidproof mogelijk te houden is reizen met de wagen of mobilehome een uitstekend alternatief in plaats van met zen allen op een vliegtuig te kruipen! Daarom dachten we bij MAES eraan om enkele handige tips op te lijsten zodat je veilig op je bestemming en terug thuis geraakt!

Veilig op vakantie met MAES

Covid-19 regels

Starten zal je toch steeds moeten doen met de Covid-19 regels na te kijken. De meeste informatie krijg je via het nieuws, maar hier krijg je nog een overzichtje van alle regels die van belang zijn. Momenteel worden niet essentiële reizen naar het buitenland nog steeds afgeraden, maar met het vaccinatiepaspoort dat er waarschijnlijk gaat komen zal er toch iets meer mogelijk zijn. Ga je toch naar het buitenland, kijk dan zeker even volgende site na: www.diplomatie.belgium.be.

Daar kan je voor alle landen het reisadvies terugvinden. De website wordt voortdurend bijgewerkt, want de kans dat er nieuwe rode/oranje zones bijkomen is reëel. Registreer je ook steeds via https://travellersonline.diplomatie.be/ en vergeet zeker ook niet het het verplichte terugreisformulier (Passagier Lokalisatie Formulier).

Coronaproof op reis

Covid teistert ons ondertussen toch al even en ook deze zomer zijn we er nog niet klaar mee. Voor mensen die graag op reis willen gaan maar toch iet of wat in hun eigen bubbel willen blijven (en al zeker niet op een overvolle vlucht willen kruipen), is de wagen al een gekend alternatief. Echter wint dit jaar ook de Mobilehome aan populariteit. Je zal het misschien op het nieuws al hebben gehoord, maar de mobilehomes zijn bijna overal verhuurd. Het biedt dan ook de ideale manier om te reizen in je eigen bubbel: Je kiest waar je logeert en wat je doet. En stel dat de zone waarin je bent het toch niet al te nauw neemt met Covid, of de cijfers beginnen daar te stijgen? Wel, dan stap je in en weg ben je! Indien je toch graag met de wagen of mobilehome op pad gaat hebben we voor jou enkele handige tips om de wagen reisklaar te maken.

Voor vertrek:

Als je toch wat kilometers gaat malen deze zomer wil je natuurlijk dat je wagen tiptop in orde is. Even langsgaan bij de garage voor een klein nazicht kan nooit kwaad. Wanneer een groot onderhoud al lang geleden is, maak je hier best ook werk van vooraleer je op vakantie vertrekt. Zelf kan je ook al de belangrijkste zaken even nakijken:

  • Banden: Belangrijk zijn de banden. Even checken of ze nog niet versleten zijn en daarnaast ook de bandenspanning controleren zijn noodzakelijke taken.
  • Remmen: Maken je remmen lawaai, trekt je wagen naar een bepaalde kant bij het remmen of voel je dat de remtijd langer geworden is? Passeer dan zeker eens langs de garage en laat je remmen nakijken.
  • Alles op peil houden: Kijk zeker het peil van je motorolie, remvloeistof, koelmiddel en ruitensproeiervloeistof na. Wij raden aan om deze voor vertrek bij te vullen wanneer het peil laag staat.
  • Kleine zaken maken een wereld van verschil: Een zonnebril voor in de wagen is een zeer aangenaam gadget. Maar ook zonneschermen om je te beschermen tegen de hitte mocht je geen airco hebben is altijd leuk meegenomen! Check ook zeker eens of jouw autoverzekering nog steeds volledig in orde is. Daarnaast neem je natuurlijk ook enkele zaken mee die we in deze tijd niet meer kunnen wegdenken. Bijvoorbeeld: enkele mondmaskers en handalcohol (en tijdens het tanken bij MAES kan je altijd gebruik maken van onze EHBT-stand) ontdek waar al onze stations gelegen zijn.

De dag voor vertrek:

Verzamel alle belangrijke documenten en leg ze klaar om mee te nemen. Denk maar aan papieren van de wagen, reisdocumenten, identiteitskaarten terugreisformulier, vaccinatiepaspoort.. Neem altijd een kleine reparatiekit mee voor mochten er problemen met de wagen opduiken. Zeer belangrijk ook is het voorzien van genoeg eten en water. En geniet nog van een goede nachtrust alvorens te vertrekken!

Dag van vertrek:

Kijk regelmatig de verkeerssites-of apps na en probeer files te vermijden, check ook nog even lastminute www.diplomatie.belgium.be voor een laatste update van de regio waar je heen trekt. Het is ook zeer belangrijk om regelmatig te pauzeren. Idealiter neem je om de 2 uur een pauze. Stap even uit je wagen en wandel even rond voor je opnieuw plaats neemt achter het stuur.

Als je al deze tips volgt, kan je met een gerust gemoed op reis vertrekken met de wagen.

Wij wensen je alvast een veilige reis!

MAES Energy & Mobility