Met de elektrische wagen op vakantie, hoe doe je dat juist?

De elektrische wagen wint steeds meer en meer aan populariteit. De actieradius is tegenwoordig goed genoeg voor het gewone dagelijkse gebruik en woon werk verkeer. Maar kan je er ook zomaar mee op reis? Vaak wel, maar het vraagt wel wat meer voorbereiding.

Elektrisch laden

Zeker in deze Covid-tijd zijn autovakanties de manier van reizen geworden. Met de wagen op traditionele brandstof is dat geen probleem, tankstations kom je overal tegen. En dankzij de uniforme brandstof labels die sinds 2018 verplicht zijn over héél Europa moet je aan de pomp ook niet teveel schrik hebben om een verkeerde brandstof te tanken.

Met de elektrische wagen is dit niet altijd zo vanzelfsprekend. Veel hangt natuurlijk ook af van je wagen en je bestemming. Heb je maar een radius van een goede 150 km dan wordt het al wat lastiger, maar de nieuwere elektrische wagens kunnen meer aan en dan is een autovakantie in Europa zeker te doen.

Houd rekening met je bestemming

Naast de radius is dus ook de bestemming belangrijk. Het aantal laadpunten groeit in Europa, momenteel kan je al meer dan 200.000 laadpunten terugvinden verspreid over heel Europa. Maar de aantallen in West-Europa & Scandinavië zijn toch beduidend hoger dan deze in Zuid- en Oost-Europa.

Belangrijk is dus goed te weten waar je overal kan tanken op je route. En kijk ook zeker even na of je op je bestemming kan tanken. Want waar de publieke laadpalen in Zuid-Europa nog niet in hoge aantallen te vinden zijn, hebben al héél wat hotels en B&B’s wel al oplossingen voorzien. Voor je route kan je steeds op deze handige site terecht om te zien waar je overal terecht kan, op al deze palen kan je trouwens ook laden met onze MAES Hybrid Card. Ook belangrijk is om even na te kijken of je de juiste stekker mee hebt, want ook dit kan soms verschillen.