Je banden opblazen bij MAES

Op heel wat van onze stations (+140!) kan je bandenblazers terugvinden. Ideaal om snel even de banden te komen opblazen, indien deze wat platter zouden staan. Bandenspanning kijk je best regelmatig na, het is natuurlijk veiliger, maar ook zuiniger indien je banden de juiste spanning hebben.

Bandendruk

Belang van bandenspanning

Wanneer je gaat rondrijden met de juiste bandenspanning ga je veel zuiniger rijden. De banden hebben dan een minder raakvlak op de weg waardoor de wrijving zal dalen wat er voor zorgt dat ook het brandstofverbruik zal dalen. De meeste auto en/of bandenfabrikanten raden toch aan om één keer per maand de bandenspanning te controleren en al zeker wanneer je met de wagen op reis gaat of een zware lading moet vervoeren.

De juiste bandenspanning is daarnaast van cruciaal belang voor zowel de veiligheid als de prestaties van een voertuig. Het handhaven van de aanbevolen bandenspanning heeft een aanzienlijke invloed op verschillende aspecten van het rijgedrag.

Allereerst draagt de juiste bandenspanning bij aan een betere grip op de weg, wat essentieel is voor de veiligheid, vooral in situaties waar remmen of plotselinge manoeuvres vereist zijn. Een correct opgepompte band minimaliseert ook het risico op een klapband, wat kan leiden tot gevaarlijke verkeersongevallen.

Samenwerking met AirServ

De bandenblazers bij onze stations staan er door een samenwerking met AirServ. Zij zorgen ervoor dat op een groot aantal locaties je terechtkan om je banden op te pompen. Om de plaatsing op zoveel locaties te voorzien en deze ook goed te onderhouden vragen ze wel steeds één Euro om gebruik te maken van de blazers.

Andere voorzieningen bij de MAES-stations

Naast de mogelijkheid om je banden te komen opblazen, hebben een heel aantal tankstations ook nog een shop en hebben sommige locaties ook nog een carwash! Met andere woorden, op die manier heb je meteen alle voorzieningen op dezelfde locatie!