Bandenspanning

Wist je dat je met een correcte bandenspanning een veel beter verbruik hebt en je zo makkelijk wat geld kan besparen op een jaar?

MAES Tips bandenspanning

Kijk je bandenspanning regelmatig na of laat deze nakijken 

De juiste bandenspanning hangt af van de lading van de wagen. Hoe meer geladen je bent hoe hoger de spanning van je banden zou moeten zijn. Vaak kan je het schema van de juiste bandenspanning voor je wagen vinden op het klepje waar je tankdop achter schuil gaat, of in de deurstijl van de deur aan bestuurderszijde. Anders kan je het terugvinden in de handleiding van de wagen. Ben je toch niet helemaal zeker? Laat deze dan nakijken door je garagist of de bandencentrale.

Zuiniger rijden
Door rond te rijden met een correcte spanning van je banden ga je vele zuiniger rijden. De banden hebben dan een minder raakvlak met de weg waardoor de wrijving gaat dalen samen met het brandstofverbruik. De fabrikanten van de meeste wagens/banden raden je aan om toch 1 keer per maand de bandenspanning na te kijken. Je kan niet alleen besparen op brandstof het is ook beter voor het milieu gezien je minder brandstof gaat verbruiken. Als je dit regelmatig nakijkt en in orde brengt kan je tot wel 2 tankbeurten in een jaar uitsparen.