Skimming: wees extra waakzaam

Graag willen we je aandacht vestigen op skimming en je vragen om extra waakzaam te zijn. Skimmen of skimming houdt in dat betaalgegevens worden gekopieerd zonder dat je het weet.

Maes Oil - Skimming

Hoe gaat skimmen in z’n werk?

Skimmers gaan op verschillende manieren te werk… Zo kunnen ze bijvoorbeeld opzetstukken plaatsen op betaalautomaten waarmee ze de magneetstrip van een ingevoerde betaalkaart kunnen aflezen. Hiernaast onderscheppen ze op diverse manieren de pincode. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een klein cameraatje boven het toetsenbord installeren om uw pincode te achterhalen.

Wees hier dus ook aandachtig voor wanneer je je tankkaart gebruikt aan een MAES-betaalterminal!

Hoe skimming voorkomen?

Gebruik geen betaalautomaten die er afwijkend uitzien. Indien je iets vreemds opmerkt breek je je transactie beter af. Ook is het aan te raden om het toetsenbord af te schermen met je hand als je je pincode intoetst. Laat je tijdens het ingeven van je code niet afleiden en ga niet in op hulp van personen die je willen helpen bij het pinnen.

Wat als je het slachtoffer bent geworden van skimming?

Indien je skim-apparatuur tegenkomt, waarschuw je best direct de politie. Heb je het vermoeden dat je tankkaart geskimd is, neem dan meteen contact op met ons.