De voordelen van mazout

Zuinig, veilig en onafhankelijk

Of je nu een herenhuis, een rijwoning, een appartement of een kantoorruimte hebt: mazout is altijd een slimme keuze voor je verwarming. Mazout is een zuinige en veilige brandstof. Hier gaan we dieper in op de voordelen van verwarmen met mazout.

Wagen levering

Waarom mazout een uiterst zuinige brandstof is

Stookolie en verwarmingsinstallaties op stookolie maken een continue evolutie door. Talrijke innovaties maakten dat de brandstof de laatste jaren veel efficiënter werd. Met een moderne stookolieketel verbruik je bijvoorbeeld zo’n 40% minder dan met een oude installatie. Hoe je zo’n zuinige mazoutketel herkent? Daarvoor moet je het energielabel raadplegen dat elk nieuw verwarmingstoestel op stookolie sinds 2015 verplicht moet hebben. Met een toestel met productlabel B voldoe je al aan de normen, maar natuurlijk heeft een toestel met label A een nóg beter rendement.

Géén ontploffings- of ander gevaar!

Verwarming met mazout is een compleet veilige keuze. De brandstof brandt om te beginnen nooit in vloeibare, maar alleen in verdampte toestand – en daar komt een heel proces bij kijken. Bovendien ligt het vlampunt boven de 55°C, waardoor mazout bij normale omgevingstemperaturen nooit ontbrandt. Ook is het risico op CO-vergiftiging onbestaande: moderne verbrandingstechnieken garanderen namelijk een vlotte aanvoer van verse lucht, een volledige verbranding en een goede afvoer van verbrandingsgassen in een gesloten circuit. Ook wat de opslag betreft, zit je goed met mazout – zeker als je je tank regelmatig laat controleren.

Stookolie biedt complete vrijheid

Tot slot geeft verwarmen met mazout je alle vrijheid: je bestelt zelf wanneer je wil, hoeveel je wil en bij wie je wil. Je kan zelfs de prijs van gasolie dagelijks opvolgen en bijbestellen wanneer het financieel het voordeligst is. Bovendien hoef je geen aansluitings-, beheers- of meterkosten te betalen en hang je niet af van een netwerk.

Wil jij ook genieten van de voordelen van mazout? Contacteer ons dan om te bestellen!