Cheque van 300 euro voor gebruikers van mazout

De Russische invasie van Oekraïne en het economisch herstel na COVID-19 veroorzaakten een plotse stijging van de energieprijzen. Om de stijging van de energiefacturen voor gezinnen in te tomen heeft de federale regering beslist om bij de aankoop van mazout of propaan in bulk, bestemd voor het verwarmen van de hoofdwoning, een toelage van 300 euro netto in de vorm van een cheque aan de gezinnen toe te kennen. Vanaf 07 juli kan je terecht op de website van de FOD Economie voor de aanvraag van de cheque voor gebruikers van mazout. Dit kan online of je kan het formulier afdrukken en verzenden via de post. Op 16 september werd de stookoliecheque verhoogd van €225 naar €300. Ook degene die de aanvraag voor de cheque voor stookoliegebruikers, al hebben gedaan zullen de volledige €300 krijgen.

Mazoutfonds

Wie heeft recht op de cheque voor mazout?

De cheque voor gebruikers van mazout is éénmalig en forfaitair. De overheid kent ze toe aan iedere rechthebbende die tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023 een levering van stookolie of propaan in bulk, bestemd voor de verwarming van zijn hoofdverblijfplaats, heeft ontvangen.

Welk formulier moet ik invullen voor de aanvraag van de cheque voor mazout?

Als je via de website van de FOD economie de toelage wil aanvragen kan je ons vinden bij de lijst van leveranciers onder: Etablissementen J. Maes en zonen nv. Daarnaast vragen ze ook nog het KBO-nummer: 0429.995.654 (Let op, hoewel ze naar KBO-nummer vragen komt er wel onze BTW nummer op, je kan deze dus gewoon aanklikken en gebruiken).

Er zijn 2 soorten formulieren, afhankelijk van je type woning:

Voor een individuele woning: invulformulier type A: Download hier

Voor een woning in mede-eigendom: invulformulier type B: Download hier

Je kan het formulier van de cheque voor mazout online invullen, alsook afdrukken en versturen met de post. Je kan dit doen tot 30/04/2023. Eens de FOD economie de aanvraag heeft binnengekregen zal ze binnen de 2 maanden de beslissing over de aanvraag nemen en u hiervan op de hoogte brengen. Vervolgens zal de verwarmingstoelage op het bankrekeningnummer dat u op het formulier heeft vermeld uitbetaald worden.

Indien je nog vragen hebt kan je steeds terecht bij de FOD economie [email protected] of via het gratis nummer 0800 120 33.

Versturen via de post (verplicht aangetekend)

Wil je het formulier voor de cheque voor gebruikers van mazout afdrukken en versturen met de post, dan kan je het volgende postadres gebruiken:

FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie

Algemene Directie Energie – Cel Mazoutpremie 300 euro

Koning Albert II-laan 16 1000 Brussel