Welke verschillende tankkaarten zijn er?

Ondertussen hebben we bij MAES al een brede waaier aan tankkaarten ter beschikking. Weet je niet goed welke van de tankkaarten van MAES de beste optie voor jou is? Dan kan je hier even terecht voor wat meer informatie.

MAES KAARTEN

Hier heb je een handig overzichtje van alle tankkaarten van MAES

Onze bekendste kaart is de MAES tankkaart voor bedrijven en zelfstandigen. Deze kan je gratis aanvragen en hierbij krijg je geen vervelende kleine lettertjes. De MAES tankkaart is een multimerken tankkaart, dit komt door dat we verscheidene partnerships zijn aangegaan met onze concullega’s. Hierdoor kan jij met jouw MAES tankkaart tanken op meer dan enkel onze eigen stations. En de klanten van deze concullega’s kunnen dan weer bij onze eigen stations terecht. Enkele voorbeelden hiervan zijn: ESSO, SHELL, TEXACO, OCTA+, PMO, BRUNO G&V, HAAN,… met 1700 locaties verspreid over de Benelux kan je bijna spreken van een universele tankkaart. Het netwerk kan je hier vinden.

Sinds eind 2020 hebben we in ons gamma ook de MAES Hybrid Card. Hiermee kan je genieten van alle handige voordelen van onze gewone tankkaart, maar heb je ook nog eens extra toegang tot een netwerk van meer dan 200.000 laadpalen verspreid over héél Europa. In tegenstelling tot onze gewone MAES tankkaart is deze kaart niet gratis en betaal je hiervoor wel een maandelijks (laag) tarief en lage transactiekost. Naast ons tankkaart netwerk, kan je ook hier overal elektrisch opladen.

Als 3e kaart hebben we ook een premium kaart in ons portefeuille. Deze kaart kan je eerder vergelijken met een VISA kaart en hierbij komt er ook nog een kleine maandelijkse kost per product dat je wenst. Deze kaart kan héél wat meer dan gewoon tanken, je kan hier mee het openbaar vervoer nemen, taxi’s, tol & parkings betalen, internationaal reizen, buitenlandse BTW terugvorderen, … Je krijgt hier dus enorm veel opties bij. Deze zijn weliswaar niet gratis, maar je moet enkel betalen voor de opties die je zelf activeert. Momenteel kan je enkel tanken op ons eigen netwerk van 300 locaties.

Nog een andere kaart is onze prepaid kaart, of ook wel gekend als de MAES Cadeaukaart. Ben je op zoek naar een cadeau voor je broer, zus, werknemer, en geraak je niet verder dan een paar kousen of een sjaal? Dan kan je hén gewoon gratis laten tanken. Je kiest zelf het bedrag, laad het via onze tankkaartendienst op en je kan de kaart cadeau geven. Indien je graag je betalingen zelf in de hand hebt kan je ze ook gewoon als prepaid kaart gebruiken, zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Deze kaart kan je wel enkel gebruiken op onze eigen stations.

Onze laatste kaart heb je al in je portefeuille zitten. Indien je nog niet van Smart Reporting hebt gehoord klinkt dit wel een beetje raar. Maar Smart Reporting wil eigenlijk zeggen dat je gewoon tankt met je bankkaart bij onze stations en dat we via het systeem van Smart Reporting je zo telkens een factuur kunnen bezorgen. Je moet enkel je bankkaart registreren en natuurlijk bij ons tanken!

Naast onze waaier aan kaarten hebben we ook de handige MAES-app, hiermee kan je ook je bankkaart registreren en deze gebruiken om mobiel te tanken en zelfs punten sparen!

Is een tankkaart voordelig?

Een tankkaart is een handig middeltje om makkelijk en overzichtelijk je facturen te krijgen. Bovendien is een tankkaart fiscaal voordelig voor werknemers en werkgevers (link naar voordeel alle aard). Puur kijkend naar de prijs is er niet echt een groot verschil tussen wat je met je tankkaart gaat betalen of bankkaart. Bij MAES slagen we er telkens in om een scherpe prijs aan de pomp aan te bieden.