Waarom klimaatneutraal rijden?

Bij MAES proberen we zoveel mogelijk alternatieven aan te bieden voor de toekomst. Naast onze MAES Hybrid card, ons project om snelladers te plaatsen en onze Mobility Card hebben we sinds kort ook de optie om klimaatneutraal te rijden. Concreet betaal je voor dat laatste iets extra per liter en hiervoor zorgen wij dat jouw CO2-uitstoot volledig gecompenseerd wordt. Brandstof is al vrij kostelijk, waarom zou je hiervoor dan meer betalen? We gaan in dit blogartikel even dieper in op de redenen om hier toch voor te kiezen.

Klimaatneutraal

Groen imago van klimaatneutraal rijden

Inspelen op wensen of eisen van klanten en opdrachtgevers zijn de belangrijkste beweegredenen waarom veel bedrijven deze stap nemen. Klimaatopwarming of “Global warming” zijn termen die we meer en meer om ons heen horen. De klimaatproblematiek komt meer en meer in het nieuws en steeds meer bedrijven en instanties willen hierop actie ondernemen. Als je als bedrijf kan laten zien dat je hiervan op de hoogte bent en ook actie tegen onderneemt kan dit positief zijn richting klanten, opdrachtgevers of andere belanghebbenden. Je laat zien dat je niet het probleem bent, maar meewerkt aan de oplossing. Het certificaat, dat je van onze partner krijgt, kan je dan in je communicatie met deze belanghebbenden gebruiken en dat kan het verschil maken. En dat belang zal enkel stijgen. Voor grotere transportbedrijven kan het nog een extra troef zijn, zodat hun klanten kunnen zeggen dat hun producten klimaatneutraal geleverd worden.

Laagdrempelige oplossing van vandaag op morgen

De optie klimaatneutraal rijden is erg laagdrempelig. Hiermee bedoelen we dat je dit kan inschakelen op kleine schaal. Bij ons kies je bijvoorbeeld om dit  te doen voor één tankkaart, of voor X aantal liter. Je kan dit dus ook al inschakelen in transport voor bijvoorbeeld één klant. Vervolgens kan je stap voor stap opschalen wanneer je dat wenst. Daarnaast kan je het ook van vandaag op morgen inschakelen. Zodra je de beslissing neemt kan je ons dat laten weten, je geeft aan voor welke tankkaarten of het aantal liters en wij brengen het meteen in orde. Al je verbruik vanaf de volgende dag wordt mee in rekening genomen.

Eén van de vele maatregelen

Klimaatneutraal rijden met MAES is een ideale maatregel om toe te passen, naast andere regels om milieuvriendelijker te rijden. Je kan natuurlijk heel je vloot overzetten en dan weet je dat héél jouw uitstoot gecompenseerd wordt, maar je kan het ook beperkt gebruiken en inzetten samen met andere klimaatvriendelijke oplossingen. Zoals bijvoorbeeld coaching van je chauffeurs om zuinig te rijden en een betere planning om de routes zo klimaatvriendelijk te houden. Je kan de Mobility Card inschakelen zodat een deel van jouw personeel het openbaar vervoer kan gebruiken. En je kan gebruik maken van de Hybrid Card om hen elektrisch te laten laden, dit kan zelfs op onze stations! Je hoort het, bij MAES hebben we een waaier aan producten om ervoor te zorgen dat we samen onderdeel worden van de oplossing, niet meer het probleem.

Overtuigd? Laat dan hier je gegevens achter.