Nieuwe HVO locatie in MAES Deinze

Vanaf begin 2021 hebben we een 3e locatie waar je terecht kan voor HVO. Naast MAES Ruisbroek (truck) en MAES Londerzeel (truck) kan je vanaf nu ook terecht op MAES Deinze.

HVO

Wat is HVO nu juist weer en welke locatie kan je het vinden?

Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) is een biodiesel van de tweede generatie: die wordt gemaakt uit afvalstoffen en vetten uit de voedingsindustrie. Het is vandaag de meest duurzame brandstof voor dieselvoertuigen op de markt, met maar liefst 89% minder uitstoot van CO2, 30% minder fijnstof en 9% minder stikstofoxide in vergelijking met gewone diesel.

Hoewel HVO momenteel nog het duurdere broertje van gewone diesel is geloven we bij MAES enorm in het product en voorzien we graag de juiste locatie voor jou. Gezien het verschil in impact voor het milieu lijkt het voor ons wel de diesel van de toekomst. Het product is relatief nieuw maar wint gestaag aan populariteit en hoe meer mensen het gaan gebruiken hoe sneller de prijs naar beneden kan gaan. Zeker als ook de politiek zich achter het product gaat scharen.

Belangrijk om te weten is dat het product een drop-in product is, dit wil zeggen dat dit zo bij je gewone diesel kan als additief of volledig ter vervanging. Neem zeker hier even een kijkje om te zien of jou auto dit product zonder problemen kan verwerken.