MAES neemt 156 OCTA+ tankstations over

We mogen weer een mooie stap aankondigen! MAES neemt 156 OCTA+ tankstations over.

Vandaag stuurden we onderstaand persbericht rond:

De Belgische energieleverancier OCTA+ verkoopt zijn volledige netwerk van tankstations aan MAES Energy & Mobility, na goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit, die verwacht wordt in de komende maanden. Daarmee blijven de stations in handen van een Belgische familiale onderneming. Door de overname vergroot MAES haar portefeuille van 125 naar 280 tankstations.

Tanken bij Octa+

MAES neemt 156 OCTA+ tankstations over

Voor OCTA+ is de verkoop een nieuwe stap in haar transitie van multi-energieleverancier naar een leverancier van all-in oplossingen en diensten voor energie en (elektro)mobiliteit. Om beter te beantwoorden aan de energie- en mobiliteitsbehoeften van de klanten van morgen blijft OCTA+ de komende jaren investeren in energieoplossingen en duurzame mobiliteit: in elektriciteit, aardgas en stookolie via OCTA+, in elektromobiliteit via Blue Corner en in mobiliteit via de start-up Modalizy en de HybridCard tankkaart.

Etienne Rigo, co-CEO van OCTA+: “Wij zijn enorm tevreden dat de OCTA+ tankstations in handen komen van een onderneming die veel overeenkomsten heeft met ons. Net zoals OCTA+ is MAES een Belgische, familiale onderneming met de flexibele structuur van een KMO. Wij zijn ervan overtuigd dat deze overname ten goede zal komen van alle stations en haar klanten.”

Voor MAES past de overname binnen haar huidige uitbreidingsstrategie: met 280 tankstations in portefeuille wordt MAES één van de belangrijkste spelers na Total en Q8. In 2013 nam MAES al een 40tal tankstations van ESSO over in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. En recent nam MAES nog de stations van hun concurrent Desimpel Energy Group over, waarmee het netwerk werd uitgebreid met 19 stations in Oost- en West-Vlaanderen.

Dirk Maes, co-CEO van MAES: “Met de overname van de OCTA+ tankstations gaan we ons eigen netwerk méér dan verdubbelen. Tegelijkertijd is het voor ons ook een mooie kans om onze portefeuille niet alleen te vergroten in Vlaanderen, maar tegelijkertijd ook uit te breiden naar Brussel en Wallonië, daar waar we vandaag nog geen stations hebben.”

Over OCTA+

De groep werd in 1881 opgericht en is sinds 1945 gespecialiseerd in de distributie van huisbrandolie. Nadien ging de groep zich ook toeleggen op de distributie van brandstof via tankstations. Dat gebeurde eerst onder het merk Becquevort en sedert 1995 onder de merknaam OCTA+. Sinds 2010 commercialiseert OCTA+ ook elektriciteit en aardgas. De laatste jaren is OCTA+ geëvolueerd van een multi-energieleverancier naar een aanbieder van all-in oplossingen op vlak van energie en (elektro)mobiliteit. Op de eerste plaats blijft OCTA+ zich verder toeleggen op de commercialisering van elektriciteit, aardgas en stookolie aan particuliere en professionele klanten. Daarnaast investeert OCTA+ via Blue Corner in elektromobiliteit: in de ontwikkeling van een netwerk van publieke en private oplaadpunten, één van de voorwaarden voor meer elektrische mobiliteit. En via de start-up Modalizy zet OCTA+ sterk in op multimodaliteit. Een intelligente, flexibele en duurzame mobiliteit als oplossing voor de mobiliteitsproblemen van bedrijven en zelfstandigen.
OCTA+ is een 100% Belgische onderneming met een stabiel familiaal aandeelhouderschap. In 2017 bedroeg de geconsolideerde omzet 510 miljoen euro.

Over MAES

MAES Energy & Mobility, een familiebedrijf opgericht in 1965, is een expert op vlak van energie en mobiliteit met op dit moment drie kernactiviteiten: Een eigen netwerk van nu nog 125 stations, een MAES tankkaart en MAES Mobility Card en directe leveringen van brandstoffen en smeermiddelen aan particulieren en bedrijven. Met de MAES tankkaart kan nu al worden getankt bij meer dan 1.700 stations in de Benelux. Daarnaast biedt MAES elk type brandstof aan. Dus naast diesel en benzine ook LPG, CNG en elektriciteit. Ook is MAES een specialist in AdBlue® (additief wat gebruikt wordt in de nieuwe generatie dieselmotoren). Dat leveren we vanaf veel van de eigen tankstations maar ook in bulk of via het AdBlue® Proximity concept. De overname van de OCTA+ stations ons meest recente stap. Hierbij is MAES in aantal tankstations de grootste onafhankelijke speler in België.

MAES is een 100% Belgische onderneming met een stabiel familiaal aandeelhouderschap. In 2017 bedroeg de geconsolideerde omzet 480 miljoen euro.